Srpanj 10, 2025, 14:59:17 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Koliko malawi ciklida mogu staviti u akvarij od ~170L???  (Posjeta: 1106 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline joke_st

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Koliko malawi ciklida mogu staviti u akvarij od ~170L???
« u: Siječanj 17, 2009, 15:24:42 poslijepodne »
Pozz svima!!! Novi sam na forumu i općenito u akvaristici pa mi treba nekoliko savjeta vezanih uz isto...
-prvo planiram već neko vrijeme veliki akvarij ali dok on dođe na red mislim da bi bilo pametno na neki naćin uputit se u akvristiku tako da sutra nemam akvarij o kojem neznan apsolutno ništa
-drugo pala je odluka na izradu ugradbenog akvarija od oko 170L dimenzije su otprilike još uvijek netočne al 70x55x45
-treće sve što budem radio bit će -uradi sam- posao nadam se da cu dosta toga podjeliti s vama

Ono što me trnutno zanima je broj malawi ciklida za tu zapremninu akvarija od ~170L i omjer mužjaci/ženke???

Offline sale23

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka
    • Fengshui za moj dom
Odg: Koliko malawi ciklida mogu staviti u akvarij od ~170L???
« Odgovori #1 u: Siječanj 17, 2009, 15:56:28 poslijepodne »
pozdrav,
koliko sam shvatio, nisi još izradio akvarij. Proći će ti dosta vremena dok staviš prve ribe unutra, pa bih ti predložio da skupljaš iskustva oko izrade akvarija, filtracije, izrade pozadine, rasvjete za ugradbeni akvarij. Litraža ti je prema svim mišljenjima premala za većinu malawi riba, u obzir dolaze mini malawi vrste do 10-15 jedinki. Ukoliko ti se dopadne neka vrsta ribe najbolje bi bilo sve staviti iste, 2 muška na 10 ženki.

Offline joke_st

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Siječanj 17, 2009, 19:04:45 poslijepodne »
 :( hvala na brzom odgovoru...
nije mi baš ugodno za čut da omjer riba ide 10m-2ž jer su u principu mužjaci ljepši i imaju više žarkih boja...
šta se tiče akvarija već sam s prijateljem radija akvarija 160x60x60~570L s pojačanjima postoljem itd. to ne uzimam za neki problem filtraciju cu riješit već a ne mislim napravit klasično uređen "interijer" već više onako modernistički sa središnjim grebenom bez pozadine jer će akvarij biti postavljen u zid i moći će se gledati kroz njega u drugu prostoriju.

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #3 u: Siječanj 17, 2009, 20:55:27 poslijepodne »
pozdrav i dobro dosao joke_st

krivo si procitao za omjer, sale ti je dobro napisao, 2m/10f iako bi ja cak stavio i da budu 4M/10F i isao bi na Pseudotropheus saulosi di su i muzjaci i zenke lijepo ofarbani...