Kupio sam akvariji dimenzija cca 35x20x20. Zatim sam na dno stavo 2-3cm morskog pijeska (granulacije 2mm). Naravno prokuhao sam ga par puta. Na zadnju sam stranu izvana stavno običan bijeli papir. Kupio dvije zlatne ribice i filter (hang on - samo se objesi sa vanjske strane.) Grijača nemam (netreba).
Nedugo zatim kupio sam još dvije ribice (crvenkapicu i nekakvu varijaciju zlatne - crno zlatnu ribicu sa puno peraja). Znači sada imam 4 ribice, duge od 4-6cm u akvariju od 13l.

Da stvar bude još bolja kupio sam dvije plastične biljke, koje "proždrljive" zlatne ribice neće pojest. Tek sam naknadno došao ovdje na forum i vidio kakve sam "gluposti" napravio.
Sam sam napravio poklopac od pleksiglasa, da ne bi slučajno ribice pokušale napraviti kakvu glupost.
Zanima me:
Da li se smije staviti prokuhani morski pjesak u hladnovodni, slatkovodni akvarij?
Ipak bih htio posaditi biljke, jer mi se ove plastične uopće ne sviđaju te me zanima kako da to sada izvedem?
Zanima me da li mogu npr. staviti u aq još kakvih većih kamenja (veličine šake, prkuhanih) te ih formirati u kakav "greben" u svom akvariju?
Osobno mi baš nisu zanimljive ove zlatne ribice, prijatelj mi je imao guppije i oni su mi prekrasni. Još su i živorotke. Znam za njih mi treba grijač.
Da li u istom akvariju mogu biti ove moje zlatne ribice i pokoji guppy?Ako imam filter za vodu koji ne "pjeni vodu", da li mi je neophodno imati i filter za zrak?Ovako, ozbiljno razmišljam kupovini još jednog većeg akvarija (30-120l), ali mi se to čini dosta skupo. Dao bih sve skupa 700 kn. Sam bi napravio poklopac sa rasvjetom.
Akvariji teži od 50kg su mi komplikacija. Nemam ideju gdje da ih stavim. Imam dojam da je to malo pretesko za obican komad namjestaja (ormarić ili kakav stolić). Jako mi se svidjaju oni samo stojeći (s uskim postoljem), nikako ne oni sa ormarićem ispod. Oni su mi malo pre siroki. Takav akvarij je za malo veće prostore te bi u mojoj dnevnoj malo previse dominirao prostorom.
Unaprijed zahvalan na odgovorima,
Mateo