Srpanj 19, 2025, 19:06:28 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Tekstovi o ciklidima u AQM  (Posjeta: 1892 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Tekstovi o ciklidima u AQM
« u: Listopad 21, 2004, 22:54:00 poslijepodne »

Kakao vee napisao u nekom postu,ja sam poeeo u poslednej vreme suradjivati i sa AQM.Pišem o ciklidima,pogotovo Malawi.Kako sam video,kod vas se AQM ne dobija,pa eete moei sve moje tekstove proeitati i tu,naravno sa nekim "zakašnenjem".Tekstovi eto imaju sledeee naslove:

• M'buna ciklidi /toga Vedran vee ima i samo je pitanje kad ee da osvane na sajtu/

• Labidochromis caeruleus /toga ee dobiti iskoro/

• Prirodne okoline jezra Malawi,te ciklidi koji su u tim okolinama

• Mrest Malawi ciklida /detaljna razrada,pre,mresta,sam mrest,posle mresta/

• Istorija ciklida u akvaristiki
  • [/list]

Ja sam za sad toliko im tekstova poslao,no tu su elanci i ostalih ciklidaša,pa bude li koji interesantan,zamolieu autora toga teksta za dozvolu,da se objavi i ovdje,bude li zanimanja za tekstove o ciklidima.

U par poslednjih postova/Brichardi,Kingsizei/malo sam napisao,na svoj naein,pa me eto zanima,je to u redu ili treba opise tih vrsta staviti u tekstove ili negdje drugdje.I to je jedan dobar feedback,da vidim kako da se to radi u buduanosti.

Meni interesantna tema jesu i zanimljivosti vezane uz ciklide,pa da li je to zanimljivo i za vas?Evo jedne:

• Puno se priea o školjkašima iz jezera tanganyika,no školjkaša ima i jezero Malawi:Pseudotropheus livingstonii /Boulenger 1899/,ranije zvan i Pseudotropheus lanisticola,pošto se puž,eiju kueu koristi zove Lanistess
    • [/list]

I imate li vi ideju,o kom pisati,iznjesite

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
« Odgovori #1 u: Listopad 21, 2004, 23:18:00 poslijepodne »

samo naprijed, oeekujemo elanke s nestrpljenjem,....

Offline D.I.T.

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Listopad 21, 2004, 23:21:00 poslijepodne »

...malo o ciklidima novoga svijeta, ima nas dosta ljubitelja j.amerikanaca
Zagreb/Ravnice

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #3 u: Studeni 13, 2004, 08:26:00 prijepodne »

Mrest Malawi ciklida,jedan tekst,sigurno puno traženi i željan,biee objavljen u AQM u decembarskom broju,dakle narednom,i to u specijalni rubriki :Pitanje eitalaca.

Zašto to uopšte i pišem,zato jer ee se onda uskoro pojaviti i na akvarij.net ,medju elankovima.

U tom tekstu ja sam išao stvarno od poeetka,dakle od pripreme na mrest,uslovi za mrest,mrest,te šta raditi posle mresta,kako bi akvaristi ciklidaši,dobili potpuni uvid u taj ,neprekosiv,doga?aj.

I stvarno taj ee elanak biti i putokaz u razmišljanju akvariste Malawi ciklidaša o tom einu,iako malawi ciklid,što se mresta istiee,sve sami urade,ipak ima tu još puno nekih pitanja,pa ee biti u tom tekstu i lepo objašnjeni.

Dakle u veselom decembru i jedan "veseo" tekst o mrestuMalawi ciklida.