Srpanj 11, 2025, 00:43:30 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pitanje, vodena kuga i cryptocoryne  (Posjeta: 1305 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline marojica

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Pitanje, vodena kuga i cryptocoryne
« u: Siječanj 04, 2009, 19:37:15 poslijepodne »
Imam novi akvarij koji se ciklira 15 dana, u njemu biljke navedene u naslovu. Inace neke stabljike kuge su narasle vise od 10-ak cm odkada su u akvariju, ali po svim stabljikama su listovi dobili smedu i zutu boju, izgleda kao da propadaju. Evo i par slika u prilogu, iako se na njima ne vidi bas dobro to opisano stanje. Znate li sto je s njima?
A sto se tice cryptocoryne, srednji listovi su smedi a vanjski su zeleni. Isto tako se vidi napredak, dakle raste... Samo me zanima jeli dobro izgleda posto nemam ni malo iskustva.
U vodu je stavljeno flora viva tekuce gnojivo, te master plants tablete u sljunak. Supstrat je tetra plant complete, a rasvjeta 2x28w, akvarij Juwel Rio 125.
FBI - Riboobavještajci :ninja:
Odjel interkontinetalno meduoceanskih poslova

Offline dante

• Član redakcije
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: Pitanje, vodena kuga i cryptocoryne
« Odgovori #1 u: Siječanj 04, 2009, 19:57:26 poslijepodne »
Ako je cryptocoryna krenula rasti znači da je sve u redu. Cryptocoryne inače traže debeli sloj podloge.
Što se tiče kuge mislim da je za nju normalno ako se zasadi da joj donji listovi žute. Navodno je bolje ako se zatakne skroz plitko u podlogu, a puno ljudi je pusti da samo pluta u akvariju ili ju priveže za neki panj samo što mislim da ona neče pustiti korijenje i s vremenom se pričvrstiti sama tako da to treba nekako zakamuflirati da se ne vidi.