Kolovoz 09, 2025, 16:05:53 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Repić Report  (Posjeta: 4171 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
Repić Report
« u: Studeni 29, 2008, 10:32:22 prijepodne »
Bio sam jučer u ZOO diskontu Repić kod Buzina u potrazi za kineskim kopijama Wavebox akvarija i vidio neke (bar za mene) nove aq. kojih nije bilo prije 2 mjeseca pa možda nekoga zanima:

- kopija Waveovog X-Box
- kopija Juwelovog Lido 120 samo manji
- kopija Ferplastovih "open" Caymana samo znatno manji u rangu litraže od otprilike 50 litara nadalje
- nešto sasvim novo što mi je teško za opisati, zamislite automat za filter kavu koji nije okrugao nego čoškast uključivo i posudu bi bio najpribližniji opis koji mogu smisliti. Ti akvariji koliko vidim sadrže puno kojekakvih(Hi?)tech stvari i nisu baš jeftini, ima ih u litražama od skroz bolesnih 5l pa do malo većih. Ovo "ne baš jeftino" je negdje 520KN za najmanji koliko se sjećam, mislim da sadrži svu opremu.

Offline Gimnazijalac

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
  • Dubrovnik
Odg: Repić Report
« Odgovori #1 u: Studeni 29, 2008, 10:52:59 prijepodne »
interesiraju me akvariji baš iz te trgovine. Pa ako netko zna do 2000kn što bi tamo mogao naći od akvarija. Hvala i pozdrav!

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Studeni 29, 2008, 19:50:14 poslijepodne »
Pa ovi koje sam spomenuo su svi ispod 2000KN :)
Ako sam dobro shvatio ti si u Dubrovniku, interesira te ponuda Repića općenito ili iz nekog čudnog razloga baš ovaj dućan u Buzinu? Ima tu svakakvih akvarija, sa jedinom zajedničkom osobinom da mi se niti jedan od njihovih (većih) kompletnih akvarija ne dopada - ja bih ako treba nabaviti kompletan aq. do 2000Kn kupio Juwel RIO180. Naime ta kineska roba zapinje tamo gdje bi joj trebala biti glavna kvaliteta a to je jeftinoća. Ti "kinezi" kod Repića su ovako odoka oko 30% jeftiniji od sličnih evropskih akvarija a uglavnom su znatno slabije napravljeni. Sa Atmanom je vjerujem druga priča no njihovih akvarija baš i nisam puno vidio tamo. Samo moje skromno mišljenje naravno.

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #3 u: Studeni 29, 2008, 20:26:39 poslijepodne »
Ja nemam baš predobra iskustva s kineskom robom iz Repića. Hang on filter za 100 kn izgleda impresivno ali mala Niagara iz Vilija za 93 kn puno bolje odrađuje posao i bešumna je za razliku od ovoga koji ima svoje momente kad je doslovno nepodnošljiv. Lampa mi je riknula kroz par mjeseci, a i ako ne izumiš nekakav reflektor gubi se jako puno svjetlosti okolo tako da ne opravdava cijenu od 135 kn za 13 W. Srečom, prošlo je pod garanciju. Mala pumpica za 40 kn radi zasad dobro iako bi mogla biti tiša, no za te novce... Grijač 25 W košta 80 kn i mislim da je to poprilično skupo za kineza s obzirom da sam Atmana kupio za smješnih 35 kn. Kopije malih Wave akvarija su super pristupačne i doslovno su upola cijene. Možda ipak, sigurnosti radi, prevuči još jednom silikonom donji rub. Kompletni akvariji, bar oni koje sam ja vidio ne liče naništa, a kao što kaže i Salem nisu ni tako jeftini s obzirom kako su napravljeni. Hrana je pristupačna pa ako je ribice vole zašto ne. Načuo sam da su od prodaje ribica napokon odustali jer ono je stvarno bila sramota. Ima još puno toga za nabrajati, od nekakvih sitnica do čudnih malih posuda u kojima bi se kao trebale držati ribice.
Sve u svemu, moje mišljenje je da tamo ima svega par artikala što se isplate kupiti, a ostalo je čisto bacanje novca.

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #4 u: Studeni 29, 2008, 22:52:56 poslijepodne »
Ajmo malo kontra.

Ja imam vec 2 godin Sun Sun od 150L koji je onda imao vec T5 lampe kad je Juwel tek najavio ugradnju u svoje akvarije. Pumpa i filtracija su mi jedni od najboljih jer se lako cisti. Akril je isto ok, samo mi je trebalo nekih 2 tjedna da se naviknem na zaobljene rubove, al sad mi to super.

U to vrijeme je dosao u kompletu s ormaricem nekoh 2000kn i meni je odgovaralo s obzirom na cijene drugih akvarija u to vrijeme ak se uzme i ormaric u cijenu.

Jedino je malo losija izvedba tog umjetnog drva al ak niste bas prevelika picajzla onda super.

Ja nemam nikakvog negativnog iskustva s tim akvarijem, samo mi je zao kaj nisam uzeo duplo veceg

Offline krco

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #5 u: Studeni 30, 2008, 17:45:27 poslijepodne »
A kako stoje sa ribama. Već par puta u zadnjih dva mjeseca sam navraćao u Repić, ali akvariji su im bili prazni. Kažu, uteko im je akvarista, pa preko oglasa traže novog. Nadam se da su ga našli i da su konačno dobili ribe?

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #6 u: Studeni 30, 2008, 18:21:36 poslijepodne »
Ja se nadam da ga nisu našli i da ga nikad neče ni nači, jer riba u onako lošem stanju stvarno nisam vidio još nigdje koliko god im konkurencija bila oštra.

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Prosinac 01, 2008, 09:37:11 prijepodne »
Vidio ribe? Kad sam bio tamo prvi puta razgledao sam sve, riba je bilo ali ih je bilo teško za vidjeti. Neki akvariji su bili skroz u algama tako da se ne vidi što je unutra, mnogi sa prigušenim ljubičastim, crnim ili nikakvim svjetlom. Najvidljivija je bila arowana od kojih metar i nešto, u akvariju u kojem se jedva mogla i okrenuti(moram priznati da su joj ipak dali najveći aq. od onih što su imali). Pretpostavljam da su vidjeli da tako drže arowane u izlozima i kafićima na dalekom istoku pa misle da tako treba.
Zapravo nisam pokrenuo ovaj thread da bi se nabacivali drvljem i kamenjem po Repiću nego sam samo htio općinstvu skrenuti pažnju da su se pojavile neke (nekima)zanimljive novotarije, ali izgleda da mnogi jedva čekaju da neko spomene takve dućane da bi se malo istresli, uključivo i mene :)

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #8 u: Prosinac 02, 2008, 21:22:45 poslijepodne »
Nije to baš drvlje i kamenje, jer kao što sam rekao ima tamo i nečega što se po meni isplati kupiti. To je čisto moj subjektivni dojam, a svaka roba ima svog kupca. Osim naravno onoga za ribe. :devil:
« Zadnja izmjena: Prosinac 11, 2008, 20:22:28 poslijepodne od dante »

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Prosinac 02, 2008, 21:57:39 poslijepodne »
...Lampa mi je riknula kroz par mjeseci, a i ako ne izumiš nekakav reflektor gubi se jako puno svjetlosti okolo tako da ne opravdava cijenu od 135 kn za 13 W... 

I moja isto... :nerv:

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Prosinac 23, 2008, 13:50:10 poslijepodne »
Novo! U Repiću božićni popust na akvarije 10%. Bio sam danas tamo da kupim jedan Dolphin od 40l i na kasi ustanovio da popust vrijedi samo za nove akvarije :dead:

Offline Gimnazijalac

• Punopravni član
  • Dubrovnik
« Odgovori #11 u: Prosinac 24, 2008, 13:54:24 poslijepodne »
A npr. manji ti akvariji od 30-40l, samo staklo (odn. plastika)i filter neki obični...
Koliko bi me koštali (to je poklon rodici za rođendan, tj. zlatna ribica)

Čisto da se znam  orijentirat. Ovdje ne mogu proći za manje od 250kn, pa ako se isplati, mogu se zaletit.

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Prosinac 24, 2008, 19:52:49 poslijepodne »
To su ti ovi GT-series http://www.kwzone.com/products/links/aquarium%20tank%201.htm

GT-3001 (30X19X26CM)       -  85KN
GT-3002 (35X22X28CM)       - 100KN
GT-3003 (40X26X30CM)       - 120KN
GT-3005 (45X30X32CM) (5MM) - 160KN
GT-3006 (50X34X43CM) (5MM) - 250KN

One veće nemaju uvijek, ukupno su imali 2kom GT-3005 od kojih sam ja kupio jedan a ukupno sam vidio samo jednog GT-3006 koji je nestao dok sam se ja predomišljao bi li ga kupio. Za usporedbu, WaveBox akvariji kojih su ovi zapravo kopije koštaju oko 220Kn za onaj sa stranicom 40 i oko 300KN za onaj sa stranicom 45, približno iste litraže ali oni Wave izgledaju dobro i sa poklopcem i iz blizine. Najobičnije moguće akvarije od (strojno)nebrušenog lijepljenog stakla bez poklopca i ičega kojih ima bar u Zg. skoro u svakom pet shopu možeš dobiti za nešto manje novaca nego ove Dolphin - 50l je oko 150KN. Za filtere nisam puno gledao, ima kod Repića hang-on filtera koji izgledaju kao kopija Wave Niagara serije a koštaju nešto manje nego odgovarajući Wave modeli. Moj je savjet da kupiš Niagaru ili još bolje Aquaclear 20 to je najmanji hang-on iz te serije a predviđen je za litraže do 80l ima puno bolje riješene filterske medije i može se dobiti u pristojnim dućanima za 120-150KN. Inače se sa boljim dućanima u principu može dogovoriti da ti pošalju poštom, nema potrebe da radi toga ideš u petu županiju.
I BTW za ODRASLU zlatnu ribicu treba aq. od 70l i dobra filtracija, a o prikladnosti poklanjanja živih životinja će ti već netko drugi održati predavanje.

Offline Gimnazijalac

• Punopravni član
  • Dubrovnik
« Odgovori #13 u: Prosinac 24, 2008, 23:48:30 poslijepodne »
Hvala na informaciji.
Stvar je u tomu da rodica želi ribicu. I ja, ovako savjestan želim toj ribici priuštit
dobre uvjete. Dakle akvarij od min 30l, dobro filtraciju i kisik, malo anubie i podlogu.
A i ona je savjesna, uredna je ko muzej, pa neće biti problema.
A stvar je u tomu da se ja s mojim dundom provozam do Zagreba barem jednom preko praznika,
jer je on prijevoznik, pa nije problem. Pusti me po Zg.u par sati pa odem do vilija,peta..
Ali u Buzinu nisam ni bio niti znam gdje je, niti ga mogu pronaći na netu.
Postoji li javni prijevoz kakav do tamo? i neka približna orijentacija (npr, za vilija se orijentiram prema
onomu parku i kartom koju imam uza se, do hajncla se snađem jer sam zapamtio neko raskrižje... itd)

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
    • Akvarij NET
« Odgovori #14 u: Prosinac 24, 2008, 23:59:25 poslijepodne »
Imas autobus koji krece s Glavnog kolodvora za Veliku Goricu. A kad bi ti to isao? Mozda imam vremena pa ti pokazem di je taj ducan

Offline Gimnazijalac

• Punopravni član
  • Dubrovnik
« Odgovori #15 u: Prosinac 25, 2008, 00:08:37 prijepodne »
Imas autobus koji krece s Glavnog kolodvora za Veliku Goricu. A kad bi ti to isao? Mozda imam vremena pa ti pokazem di je taj ducan

hm... ne znam točno, ovisi o dundu. On u prosjeku jednom tjedno ide za zg, a dvaput za st. Inače u ovo doba godine ima godišnji pa me toga strah. Poći ću u goste ovih dana, pa ću ga pitat.
Hvala na ponudi.

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Prosinac 25, 2008, 09:08:49 prijepodne »
Meni je jednostavnije da te tamo odvezem nego da objašnjavam kako doći, pogotovo jer ja ne idem tamo sa glavne ceste kod Buzina nego sa druge strane prečicom preko ranžirnog kolodvora. Mislim mogu te odvesti ako ja i auto tada budemo raspoloživi što ne mogu garantirati. Probat ću naći u Google Earth pa ti napišem koordinate.

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Prosinac 25, 2008, 09:38:55 prijepodne »
 45°44'49.18"N
 15°59'51.11"E

Ulaz je sa istoka, gleda na livadu, tojest na nešto što je donedavno bila livada a sad tamo bageriraju :(

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #18 u: Prosinac 25, 2008, 10:59:04 prijepodne »
Kad ideš po glavnoj cesti za Goricu, nakon što prođeš skretanje za obilaznicu, ideš prvi moguči semafor lijevo, kod čuvene autopraonice Herc. Nakon jedno 200-300 m ideš desno i nabasat češ na Repić.
Ti mali akvači su im super, samo dobro provjeri kako su zasilikonirani. Što se tiče filtera poslušaj Salema i uzmi Niagaru ili Aquaclear jer se ovi dosta štopaju i znaju biti bučni. Na kraju usisne cijevi su premali otvori za protok vode i to se često mora čistiti. Ipak, za zlatnu ribicu bih ti preporučio onu malo veču Niagaru jer ova najmanja neče biti dovoljna pošto zlatice dosta mažu vodu.
Saleme, preko Ranžirnog je zabranjeno! Makar se i ja često puta prošvercam onuda jer je izvrsna prečica. :angel:

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Prosinac 25, 2008, 11:41:55 prijepodne »
Ti mali akvači su im super, samo dobro provjeri kako su zasilikonirani. Što se tiče filtera poslušaj Salema i uzmi Niagaru ili Aquaclear jer se ovi dosta štopaju i znaju biti bučni. Na kraju usisne cijevi su premali otvori za protok vode i to se često mora čistiti. Ipak, za zlatnu ribicu bih ti preporučio onu malo veču Niagaru jer ova najmanja neče biti dovoljna pošto zlatice dosta mažu vodu.
Dobro su zasilikonirani. Mislim spojevi su toliko zapackani silikonskim kitom da sam odmah posumnjao u njihovu tehniku i preciznost ljpeljenja pa sam ga odmah išao testirati da vidim da li curi i u redu je(da li je zalijepljen kako treba i tako će se vidjeti tek nakon nekog vremena) - gospodična na blagajni kaže se da još nikad nije dogodilo da cure kad sam je pitao za garanciju što mogu vjerovati a i ne moram. Niagara(imao sam u rukama samo onu najmanju) je usporedbi sa najmanjim Aquaclear filterom obična igračka, sad kad je aq. u uborabi moram je čistiti barem jednom tjedno.
Citat:
Saleme, preko Ranžirnog je zabranjeno! Makar se i ja često puta prošvercam onuda jer je izvrsna prečica. :angel:
Ne samo da je zabranjeno nego se ponekad desi da tu policija apsi prekršitelje. Zapravo ne znam zašto ih zaustavljaju, možda ih pitaju tko je vubil Pukanića ili tako nešto. I samo djelomično si u pravu, ako nakon prvog pothodnika(kad dolaziš iz smjera Dugava/Mićevca) skreneš lijevo kroz ranžirni prema Dugom polju/Mlaki/Gorici e tamo je zabranjeno i ima znak. Međutim ako odmah odeš ravno/desno možeš doći do Repića i to je sasvim legalno - nigdje ne piše da je ta cesta samo za lokalne kumeke. Osim toga obično tu prolazim biciklom pa se onaj znak zabrane prometa za sva motorna vozila na mene ne odnosi :biker: :angel: :angel: :angel:

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #20 u: Prosinac 26, 2008, 09:00:11 prijepodne »
Hm, ja svoju Niagaricu čistim otprilike jednom mjesečno, za razliku od Kineza koji nakon dva tjedna počne doslovno kapati. X-(
Ali kažem, problem je u toj usisnoj cijevi koja se brzo zaštopa.