Kolovoz 09, 2025, 16:03:37 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Mali malawi ciklidi!  (Posjeta: 1053 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline DeWiaN

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • Moji kraljevi
Mali malawi ciklidi!
« u: Studeni 03, 2008, 10:16:22 prijepodne »
Jutros se probudih i igledah u mom akvariju male ribice plivaju,nije mi jasno jer su malawi ciklidi zivorotke ili?Kako znat kad ce se mrijestiti pa ih odvojiti u neki drugi akvarij,jer mogu te male ribice opstati da nista ndiram neodvajam,posto imam puno kamenja i prolaza,probao sam te male ribice uhvatiti ali s neuspjelim pokusajem!Sta da radim,svaka pomoc je dobro dosla,hvala unaprijed!
Život je kocka koja se ne baca,a ako ti ispadne moli se da padne na pravu stranu!

Offline Rossonero

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • Malawi & Tanganyika
    • Hrvoje Jukica Photography
Odg: Mali malawi ciklidi!
« Odgovori #1 u: Studeni 03, 2008, 10:32:44 prijepodne »
Evo izvadak iz članka sa početne...

Gotovo svi Malawi ciklidi su ustonoše. Ženke u svojim ustima nose oplođena jajašca od 20 – 22 dana. Za to vrijeme ženke odbijaju hranu a pošto su pod stalnim pritiskom mužjaka vidno oslabe. U toj fazi, potrebno ju je odvojiti u zaseban akvarij ili karantenu kako bi se smirila i ispustila mlade. Nakon toga, ženku slobodno možemo vratiti u matični akvarij ali pažljivo, najbolje kada je svjetlo isključeno. Podmladak kod većine vrsta raste vrlo brzo posebice ako ih hranimo živom hranom i ako im češće mijenjamo dio vode.
Hrvoje - Split

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #2 u: Studeni 04, 2008, 18:48:28 poslijepodne »
Živom hranom :roll: Kojom i kakvom?
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline banfa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Velika Gorica
    • http://www.euroart-band.com
« Odgovori #3 u: Studeni 05, 2008, 00:40:24 prijepodne »
Kolega misli na artemiju ili micro crve.To ti nije potrebno jer malawce možeš održat i bez žive hrane ona služi tome da bi brže napredovali i tim tehnikama se služe uzgajivači da bi ribu čim prije mogli plasirat na tržište. ;)
Velika Gorica / Hrvatska Udruga Ciklidofila