Evo i mene da napokon predstavim akvarij, nakon 7. mjeseca. Tata je danas kupio novi aparat, canonov, ali ne onaj koji sam mu rekao. Obrazložio je « Ovaj je jeftiniji». Ali nije loš, neću se žaliti.
Jutros sam se izvrnuo na Domu zdravlja kad su mi vadili krv, pa sam si uzeo vremena popodne da se opustim slikavajući. Zapravo, izgubio sam živce jer sve pliva ko ludo, a brat je «slučajno» izbrisao slike, pa sam sve morao ispočetka.
Akvarij i tehnika;
Mirabello, A.systems 30l
Filter i grijač također njihov
Pumpa za zrak moja (Tetrina)
Termometar (wow)
Gnojenje; jednom dnevno 0-3ml Easy Carba (osjećam nazadak), ferrotabs dvije tablete jednom u 2 tjedna, glinene kuglice u šljunku.
Biljke: Valisneria i valisneria nana, ludwigia repens, nešto corymbose u lošem stanju, kao i hemianthus i glossa koji su propali do kraja (barem mi se čini). Echinodorus je prilično ok. Javanska mahovina u tragovima.
Sagittariu sam izbacio jer su se ona i Valisneria sabotirale. (Vjerojatan uzrok) Valisneria sporo rasla, sagittaria poalgila ko gruška uvala (lokalni izraz)
Ribe:
Colise lalie: 2 (+2 neidentificirane manje srebrne)
Živorotke: 5-6 (platiji, moli, švert)
Corydorasi: 3 (paleatus, melani i albino)
Plehica Neda
Red cherry shrimpi (nekih desetak)
Zaključak: Ili novi akvarij od min 100litara, ili ja odustajem od akvaristike. Više su mi živci otišli od svakodnevnog umakanja ruke u vodu.
Fotografije;