Mali update...
onog Microsoruma sam izbacio van iz akvarija jer to korjenje mi je jednostavno bilo ružno i nisam ga mogao gledat...
nabavio sam "cubu" prije dva dana i evo par slika da vidite kako to za sad izgleda

kada sam ju zasadio bila je cisto mala i nikako nije ostajala u podlozi, ja ju nježno zakopam i prođe jedan koridoras po njoj i sve mi povadi pa sam se prisjetio da ih s necime prizemljim, prvo sam uzeo olovne štapiće i stavio na biljku dok se korjen ne primi, a kasnije sam uzeo tanke žice (izolirane) i napravio kao šprihove u obliku slova u i sa time sam pribio biljku u podlogu...
prvi dan je izgledala sva nikakva od sađenja, a jucer navecer sam poceo dodavati easycarbo i profito i danas na vecer je ovakav rezultat... biljka je narasla 1-1.5 cm u visinu, negdje i više....
kako se rasprostranjuje cuba? preko ogranaka u korijenu (ispod površine) ili rastu mladice u zrak i u zraku puštaju korjen?
i jos bih molio ako nije problem da mi identificirate ovu bilku...

stvarno je lijepa biljčica, ali pušta gigantsko korjenje... to sam vidio dok sam ju presađivao, i to mi se baš i ne sviđa kod nje... ne bi volio da za koji mjesec napuni pola podloge sa svojim korjenjem...
i da, ove biljkice kojih na prvim slikama skoro i nema, strunule su sve i sve sam ih povadio van i ostao je valjda koji korjenčić i nakon sto sam stavio easycarbo i profito pocela je puštati novo lišće... prvi vršak lista sam primjetio danas u jutro, a sada je vec na nekih 2.5cm...
kod mene u akvariju je sve krenulo na bolje... biljke rastu, ribe i ostali stanari uživaju...
jedino me muci jos co2... da li je potrebno ga imati, ili je dovoljno stavljati tekući ugljik za biljke? citao sam malo ostale teme i neki kazu da je ok taj easycarbo ali da ce faliti kisika u vodi... meni pumpica za zrak radi stalno i ne vidim svrhu (za sad) da stavljam neku co2 instalaciju...