Kolovoz 07, 2025, 00:19:04 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: izrada poklopca  (Posjeta: 5386 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline fufirufi

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 41
izrada poklopca
« u: Svibanj 31, 2008, 15:56:52 poslijepodne »
Trebam pomoč oko poklopca. Od cega da ga napravim,kak da izgleda... imate mozda kakve slike ?? Ili da iznad akvarija stavim  samo lampu bez poklopca? -?                                                                 

Offline wickermanov stari

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 56
  • Lead me, follow me, or get out of my way!
    • FH Aquariums
Odg: izrada poklopca
« Odgovori #1 u: Lipanj 01, 2008, 09:03:38 prijepodne »
Sorry, dao si zaista premalo ulaznih podataka. Kako je velik akvarij, što imaš u njemu (zbog količine svjetla). A što se materijala tiče, izbor je zaista velik (pleksiglas, lim, laminat, iverica, drvo ...), opet ovisno o tome je li akvarij mali ili velik. Ovdje se radi u prvom redu o estetici, jer ako napraviš masivni drveni poklopac na akvarij od 3o l... zamisli sam. Uglavnom, ako je akvarij standardnih dimenzija, možda se da razmisliti o kupovini poklopca, no gušt kad staviš poklopac koji si sam napravio i to izgleda i funkcionira dobro, je nemjerljiv! Da zaključimo, daj još par podataka, pa ćemo razmotrit. Možda ti i damo kakav pametan savjet! :D

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #2 u: Lipanj 01, 2008, 09:22:03 prijepodne »
.. na ovaj post iznad samo bih naveo još jedan u posljednje vrijeme atraktivan materijal forex.  ;).. ostalo je W. stari sve napisao.....
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline wickermanov stari

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 56
  • Lead me, follow me, or get out of my way!
    • FH Aquariums
« Odgovori #3 u: Lipanj 01, 2008, 16:04:04 poslijepodne »
Skorpac, nisam se mogao sjetiti forexa, a nedavno sam pročitao nešto o njemu. Imaš li kakve dodatne informacije o tom materijalu (cijena, dje se može nabaviti, način rada s njim i sl.)? Naime, wickerman i ja namjeravamo napraviti poklopac za 30 l akvarij, a mislim da bi nam forex odgovarao, jer poklopac možeš napravit da nije masivan. Naravno, odgovori i od ostalih kolega forumaša su more then welcome!

Offline bubacha

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Lokacija: Velika Gorica
« Odgovori #4 u: Kolovoz 18, 2008, 20:38:15 poslijepodne »
Ja sam odavdje uzela ideju! Odlično mi izgleda, baš ko da je original! Iako, ima dosta posla oko toga, al isplati se! :up: I uzet crni mat sprej...mrak :D
http://www.akvarij.net/index.php?Itemid=83&id=91&option=com_content&task=view

Offline pet173

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Lokacija: novi zagreb
« Odgovori #5 u: Listopad 09, 2008, 02:01:34 prijepodne »
Skorpac, nisam se mogao sjetiti forexa, a nedavno sam pročitao nešto o njemu. Imaš li kakve dodatne informacije o tom materijalu (cijena, dje se može nabaviti, način rada s njim i sl.)? Naime, wickerman i ja namjeravamo napraviti poklopac za 30 l akvarij, a mislim da bi nam forex odgovarao, jer poklopac možeš napravit da nije masivan. Naravno, odgovori i od ostalih kolega forumaša su more then welcome!

forex nije baš jako jeftin, dolazi u različitim debljinama od kojih 2 pa do 24 mm.
kupiti se može u novoj formi, selska kod križanja sa zagorskom. prednost kod foreksa je ta da se da lako rezati, npr. skalpelom. a da se i lijepo doraditi brusnim papirom

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Listopad 09, 2008, 11:13:08 prijepodne »
120-150 kn je 3 mm crni bio u neon centru.
meni je to ok za male akvarije ali na velikim površinama ako nema potporu se uvija.

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #7 u: Listopad 09, 2008, 19:26:08 poslijepodne »
Ja sam odavdje uzela ideju! Odlično mi izgleda, baš ko da je original! Iako, ima dosta posla oko toga, al isplati se! :up: I uzet crni mat sprej...mrak :D

Laminat ti se jako savija kad je pod vlagom, tako da nebih preporučio, govorim iz osobnog iskustva

Offline gremlin

• Novi član
  • *
  • Dob: 48 Lokacija: Biograd na Moru
« Odgovori #8 u: Listopad 12, 2008, 17:27:40 poslijepodne »
Na forumu možeš pogledati moj poklopac od sokla za kuhinje pa ako ti se svidi i nesto nije jasno pitaj
ajme meni nije mi dobro

Offline bubacha

• Novi član
  • *
« Odgovori #9 u: Listopad 26, 2008, 19:04:15 poslijepodne »

Laminat ti se jako savija kad je pod vlagom, tako da nebih preporučio, govorim iz osobnog iskustva

A još uvijek je sve u redu. Nadam se da će tako i ostat. Možda pomaže to što je iznutra obljepljen samoljepljivom alu-folijom. A ako ne izdrži dugo nema veze, eto prilike za izradit novi   :P

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #10 u: Listopad 27, 2008, 00:11:12 prijepodne »
jes da...ali meni je ovo fakat ugrubo napravljeno..i nije slikano step by step i veće fotke....
i sad ja trebam pogašat kako je recimo napravio pomični dio???kako je napravio dio koji se naslanja na gornje rubove akvarija??? ili se samo stavi? ili je nešto ....no uglavnom...
isto tako ne znam kako je i di poslagao sve što se tiče rasvjete....gdje? ...
aj ona šema mi je super!  :up:
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline bubacha

• Novi član
  • *
« Odgovori #11 u: Listopad 27, 2008, 02:20:18 prijepodne »
jes da...ali meni je ovo fakat ugrubo napravljeno..i nije slikano step by step i veće fotke....
i sad ja trebam pogašat kako je recimo napravio pomični dio???kako je napravio dio koji se naslanja na gornje rubove akvarija??? ili se samo stavi? ili je nešto ....no uglavnom...
isto tako ne znam kako je i di poslagao sve što se tiče rasvjete....gdje? ...
aj ona šema mi je super!  :up:
¸

A malo maštu upotrijebiš.  -? Moj ne izgleda identično, ali bitno je da imaš ideju. Uostalom jel nije ljepši osjećaj da u svemu tome ima i nečeg tvog, osobnog?  ;D
Ako hoćeš detaljnije onda prošvrljaj tu po forumu, ima stvarno milijun postova o diy poklopcima. Utipkaš gore u tražilicu poklopac i lijepo ti izbaci sve teme u kojima se spomijne poklopac, pa vidi šta su sve ljudi predložili i odaberi.
Mene je, iskreno, oduševio ovaj Gremlinov poklopac, ali na žalost nisam na njega naišla kada sam svoj radila :(
Ali nema veze, kad mi ovaj dosadi bacam se na izradu takvog  :) - tnx Gremlin!

Offline bubacha

• Novi član
  • *
« Odgovori #12 u: Listopad 27, 2008, 02:25:45 prijepodne »
Gremlin nije stavio link, pa evo stavljam ja, da ga ljudi lakše pronađu  ;)

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=22566.0

Offline Area5189

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik/Zagreb
« Odgovori #13 u: Listopad 28, 2008, 20:42:17 poslijepodne »
mozda sam vec negdje pisao ali se ne sjecam,naime ideju uzeh od kassada,ja sam radio poklopac za 30 l akvarij od lexana,u peveca kupio jednu plocu,vise daska po dimenzijama za 40ak kuna.uglavnom ako vas zanima mogu postat par slika.izrada nije nikakav problem,cak ni montiranje neonki.a imam ih 2 po 14w.inace tko nije upoznat,lexan je jako lagan,lako se reze i moze se lijepo obojat,u mom slucaju akrilni sprej mat crna boja
... Šaka suza, vrića smija, ča je život vengo fantažija? ...

Offline sale-kc

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
« Odgovori #14 u: Listopad 31, 2008, 22:48:43 poslijepodne »
ajd stavi slikice od poklopca...frend planira nesto napraviti za 40x40, no, tek biramo materijal.

Offline Area5189

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Studeni 01, 2008, 09:17:56 prijepodne »
evo par slika,aparat je dobar ali je u losim rukama,a jos i sub jutro.
ovo su slike gotvog poklopca.lampe kupljene u kalista,kao i grla.ma kad vidis slike pa pitaj sto te zanima.ono gjde kako koliko i sl

Offline krco

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #16 u: Studeni 01, 2008, 15:02:08 poslijepodne »
Hm, nisam baš impresioniran. Čini mi se da vrata poklopca baš ne brtve - čak i svjetlo viri iz pukotine, a i vide na šarnirima bodu u oči. Možda uživo bolje izgleda.

Offline Area5189

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Studeni 01, 2008, 15:57:37 poslijepodne »
mozda.meni to ne smeta i radjeno je na brzinu i prvi put.uglavnom lagano je za napravit