Pa izazov je svaki akvarij, a pogotovo morski, iako sve ovisi o nasim ciljevima i prohtjevima. Meni ti je sve to zabava, tak da sam cesto kritizran. Miksam vrste ciklida, jadranske i tropske organizme, metode filtracije kaj god se sjetis, a sve je krenulo od raznih pokusa.
Tak sam ja i s morem kenuo, malo sam poceo citati, pokusas nesto pomalo od procitanog dokazati, potvrditi, provjeriti i tako malo po malo, i eto ga, akvarij.
Sad sam stigao do toga da u akvariju uzgajam odredjenu kulturu bakterija koju redovito pomladjujem i hranim nekom kupovnom hranom da mi ne izumre kad nema u aq hrane za njih. Bakterije su me rijesile nitrata sto je super za koralje, ali su mi nestale i alge i neki nizi organizmi kojih je do tad bilo na pretek, pa mi sad dvije ribe nemaju kaj jesti jer se hrane iskljucivo zivom hranom iz akvarija....sad sam nabavio neku planktonsku hranu za te male bestije i cini mi se da ima pomaka ....itd. stalno neka nova zapetljancija, dosta zgodno ako imas volje i vremena.
Zasoli malo vode i probaj.
U podrumu imam karantenski 40 l akvarij sa malom pumpom, dva kamena i 15-tak kozica. Zive dolje vec 3,4 mjeseca, tu i tamo dolijem vodu koja ishlapi i dam im nesto za jesti. Sve je obraslo u alge, ali akvarij zivi i skroz je fora.
Malo sam odlutao u nesto deseto, tak da sori ljudi.
BTW u Vili su stigle ribe, tak da znate, ima nesto i malawaca koga zanimaju. Necu reci koje, ali jedne pokusavam nabaviti sto godina i sad ih imaju.
Pozdrav!