Kolovoz 07, 2025, 13:32:09 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Kamerunac-Rajska riba-Skalari  (Posjeta: 1174 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Buggy

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Kamerunac-Rajska riba-Skalari
« u: Listopad 14, 2004, 22:15:00 poslijepodne »

Danas sam ubacio 2 kamerunca-kribenzisa iliti Pelvicachromis pulchera iliti kamerunska raskošna grgeea u 30 litarski akvarij s 3 limunske tetre i 2 šverta.Molim da mi kažete ako netko ima iskustva s kameruncima kakvi su i da li je ovo gužvara za njih jer eksperimentiram s njima a nisam im mogao odolit zbog svih onih boja.

Osim njih u 60 litri akvarij s 2 skalara,2 zebrice,3 kardinal tetre,2 šverta,i 3 cory-a stavio sam 2 rajske ribe iliti Macropodus opercularis.Za sada se slažu i sa skalarima pa molim iskustva iz ovakve kombinacije.

A što bi bilo da skupa stavim kamerunce i skalare 2+2 u 60 litri i kako bi to prošlo jer su obje vrste blagi teritorijalci?
Sve su ribe jednake ali su neke jednakije od drugih...

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #1 u: Listopad 15, 2004, 07:21:00 prijepodne »
kribovi kao i svi ciklidi popi...e kad se krenu mrijestit, onda je tarapana svega živog, dok se ne mriijeste mogu sa svima..skalarima je 60 litara u konaenici premali akvarij

Offline Buggy

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Listopad 15, 2004, 22:25:00 poslijepodne »
Zar neae skalari stati s rastom ako je pretijesno,što je s onim da se ribe prilago?avaju velieini akvarija.Što se tiee kribova mužjak izgleda nije prihvatio ženku ali au vidjet za dan dva,stalno ju ganja i agresivan je.On se lijepo smjestio u kuaicu i iz nje povremeno izlijeae i tjera ostalih par stanara i svoju dragu.To su 2 šverta i 3 tetre tako da zbrišu na vrijeme.Kribovi su stvarno zanimljivi ciklidi a boje u mriješaenju su nenadmašne.Znam da za par treba bar 100 litri ali su se u ovom malom vea mrijestili grgeei.Ipak je dobro što sam izbjegao sustanarstvo s skalarima jer bi bilo tuee.

Offline Buggy

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Listopad 16, 2004, 17:33:00 poslijepodne »
Eto,vrag mi ne da mira,Kribenzis mužjak je prihvatio ženku i udvara joj se nakon dana prilagodbe novoj sredini,širi peraje,trbuh se purpurno zacrveni itd.Pošto je taj prizor krasan a zbiva mi se u manjem akvariju,ipak sam ih prebacio kod ona moja 2 skalara da vidim kako ae s njima.I eto ne napadaju ih,samo sam primjetio da su skalari malo uplašeni.Pošto je ovo ciklid koji je najtolerantniji prema zajednici s drugim ribama a malo nasilan kad se mrijesti moram to vidit i uvjerit se kako ae sve proa.Molim ko ima Kribove i iskustva u zajednici s njima da malo piskara na topicu.Thanks.

Offline Buggy

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Listopad 16, 2004, 21:33:00 poslijepodne »
Ops,opet ja ali uhvatila me manija eksperimentiramja-nevjerni TomaPriea završava ovako,Kribovi su ipak vraaeni u 30 litrenjak,znam da je to za njih malo ali što au.Razlog-ona moja 2 ljubimca skalara tako su se uplašila i rastužila kad su ih ovi malo poeeli ganjat i zalijetat se na peraje da su se primirili u jednom kutu i sumanuto trzali na svako približavanje Kribova.Tako sam ponovo vratio staru gardu k skalarima a oni se razveselili i sad ponovo gordo brode s svojim krakiaima.A jesu Kribovi neurozni majko mila,eas stoje a onda se zalete ko ludi na drugu ribu...ipak ja nisam takvog temperamenta