Srpanj 19, 2025, 01:34:09 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Akvarij smrti  (Posjeta: 1500 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Jasmina

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Akvarij smrti
« u: Listopad 11, 2004, 15:20:00 poslijepodne »

Kupismo akvarij, samo staklo i kao i inaei i ovog smo isprali samo tošem. Ubacili smo borce i mužjak je nakon kratkog šepurenja bao u depresiju pa smo ga vratili u zajednieki gdje je i umro. Pripisali smo to starosti. Pa smo stavili pandice koje su tako?er nakon par sati umrle. Bez simptoma.

Postoji li kakva bolest takva ili je neeim bio zaga?en akvarij. S eime bi se mogli ubuduae akvariji prati, tj. neko sredstvo koje ubja klice a ne smeta ribama.

Što au sada s hrpetinom mahovine koju sam stavila pandicama. ao mi je to baciti. Može li biljka prenositi bolest dalje?
Okomito plivanje je pola puta do plivanja naopako
Moto

Offline Njuška

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Akvarij smrti
« Odgovori #1 u: Listopad 11, 2004, 15:28:00 poslijepodne »
Pa jesi pripremila vodu?
Rijeka / Hrvatska
...nakon duge i teške muke dobio sam internet...

Offline chubby

• Punopravni član
Akvarij smrti
« Odgovori #2 u: Listopad 11, 2004, 16:02:00 poslijepodne »
nije bolest, ili je voda ili je neceg ostalo na stjenkama akvarija sto nisje isprano ... ili silikon

Offline Ars

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
Akvarij smrti
« Odgovori #3 u: Listopad 11, 2004, 16:20:00 poslijepodne »
da bi prebacila ribu iz akvarija u akvarij, trebaju biti barem približni parametri vode ili.. zamisli da te netko iz pustinje s +50 baci u zamrznuto jezero..

(nema veze s temperaturom akvarija, vea metafora..)

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
Akvarij smrti
« Odgovori #4 u: Listopad 11, 2004, 16:43:00 poslijepodne »
Ukoliko je manji akvarij probaj ubacit sa vodom iz zajedniekog akvarijau kojoj si prije držala ribu, pusti jedno desetak dana i onda promjeni eetvrtinu vode, staklo nije krivo sigurno, silikon možda ali ih sigurno nebi tako brzo ubio. Koristi i aquasafe ili sliean proizvod za pripremu vode tako?er pusti vodu da malo odstoji tako da "uhvati" barem približnu temperaturu. Naravno, puno bi pomoglo kad bi rekla o kojoj litraži je rijee.

Offline Jasmina

• Punopravni član
Akvarij smrti
« Odgovori #5 u: Listopad 11, 2004, 19:11:00 poslijepodne »

Ma to mi je 5. akvarij, znam kak sve ide, bez frke. To mi zaista nikako ne može biti problem, ništa kao ni vama. Tu sve štima, vea stoti put razmnožavam, selim ribe i sl.

sumnjam i da je silikon jer je kupljen u Baumaxu gdje sam kupaovala male rasplodne do sada, nikada nije bilo frke.

Samo me zanimalo da nije neka meni nepoznata kobna boleština. Znaei vi mislite da je bilje dovoljno isprati i ne baciti? Kad smo vea pri toj temi... ak do?e do neke bolesti, kako sprijeeiti da bilje bude daljni prijenosnik bolesti. Kada su paraziti u pitanju (a i bakterije) to sve može biti priljepljeno na njega.
Okomito plivanje je pola puta do plivanja naopako
Moto

Offline Risbo

• Punopravni član
    • www.fsb.hr/studrally
Akvarij smrti
« Odgovori #6 u: Listopad 11, 2004, 20:18:00 poslijepodne »
Bilje možeš okupati u formalinu ili hipermanganu da ga dezinficiraš.
Risbo

Offline Force

• Punopravni član
  • Dob: 42
Akvarij smrti
« Odgovori #7 u: Listopad 11, 2004, 23:02:00 poslijepodne »

Citat: Jasmina

Ma to mi je 5. akvarij, znam kak sve ide, bez frke. To mi zaista nikako ne može biti problem, ništa kao ni vama. Tu sve štima, vea stoti put razmnožavam, selim ribe i sl.

sumnjam i da je silikon jer je kupljen u Baumaxu gdje sam kupaovala male rasplodne do sada, nikada nije bilo frke.

Samo me zanimalo da nije neka meni nepoznata kobna boleština. Znaei vi mislite da je bilje dovoljno isprati i ne baciti? Kad smo vea pri toj temi... ak do?e do neke bolesti, kako sprijeeiti da bilje bude daljni prijenosnik bolesti. Kada su paraziti u pitanju (a i bakterije) to sve može biti priljepljeno na njega.

Biti ce valjda za nekoliko dana online moj clanak o dezinfekciji hipemanganom.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Akvarij smrti
« Odgovori #8 u: Listopad 12, 2004, 07:51:00 prijepodne »
Seeeebaaa......onaj moj zadnji mail od prije par dana....juuuhuuuuu