Srpanj 19, 2025, 22:26:55 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Discus pocrnio  (Posjeta: 2436 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline AnteK

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Discus pocrnio
« u: Listopad 11, 2004, 21:28:00 poslijepodne »

Imam par discusa starih oko godinu i pol, nisam siguran da li su muzijak i zanka. Jucer je jedan jako potamnio. Pored toga se nije nista drugo promijenilo u njihovom ponasanju. Znam da par discusa potamni kad je spreman da hrani mlade, ali ovi moji se nisu ni mrijestili niti mi izgleda da budu. Da li netko zna u cemu je stvar i kako mogu biti siguran u njihov spol.     Unaprjed hvala

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Discus pocrnio
« Odgovori #1 u: Listopad 12, 2004, 07:55:00 prijepodne »

možda je potamnio od stresa..? nisam baš neki diskus znalac...prieekaj još malo pa ae se javit diskusoidna ekipa

u spol nemožeš bit 100% siguran dok se ženka ne izmrijesti, a mužjak ne oplodi ikru..doslovno... iako se metoda gledanja sastoji od toga da li dijagonala spuštena sa gornje i donje peraje sijeee repnu peraju (mužjak) ili ne (ženka) , ni taj naein nije 100 % siguran

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Discus pocrnio
« Odgovori #2 u: Listopad 12, 2004, 07:56:00 prijepodne »
nit sam se ja 100% probudio pa sam neartikuliran pomalo...

Offline bopacak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Discus pocrnio
« Odgovori #3 u: Listopad 12, 2004, 08:46:00 prijepodne »
Diskus zna potamniti kad boluje od neeeg, ili kad se mrjeste, jer im koža izlueuje nešto hranjivo eime se malci hrane. Sad nisma siguran dal od hexamite riba pocrni ili pobljedi ili može oboje. Kakav je izmet riba? Akoje bjeli onda je to hexamita. Puno sreae sa diskusima. Edited by: bopacak

Offline AnteK

• Novi član
  • *
Discus pocrnio
« Odgovori #4 u: Listopad 13, 2004, 11:17:00 prijepodne »

Izgleda da je u pitanju mrijesenje. Bar po njihovom ponasanju. Sad je i drugi discus poceo tamniti, te obadva tresu perajima i ocesavaju se od biljke, pored toga su i uglavnom jedan pored drugog. Ja nemam skoro nikakvog iskustva sa discusima pa mi moze pomoci bilo koji savjet, pogotovo u vezi hrane. Hranim ih granulama i nicim vise i predpostavljam da to nije dovoljno. Gdje da nabavim bolju hranu? Inace zbog tog para discusa sam kupio i novi skoro tri puta veci akvarij. Bolje da neznate sto mi je zenica na to rekla!

Offline bopacak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Discus pocrnio
« Odgovori #5 u: Listopad 13, 2004, 21:42:00 poslijepodne »
Citat: AnteK

Izgleda da je u pitanju mrijesenje. Bar po njihovom ponasanju. Sad je i drugi discus poceo tamniti, te obadva tresu perajima i ocesavaju se od biljke, pored toga su i uglavnom jedan pored drugog. Ja nemam skoro nikakvog iskustva sa discusima pa mi moze pomoci bilo koji savjet, pogotovo u vezi hrane. Hranim ih granulama i nicim vise i predpostavljam da to nije dovoljno. Gdje da nabavim bolju hranu? Inace zbog tog para discusa sam kupio i novi skoro tri puta veci akvarij. Bolje da neznate sto mi je zenica na to rekla!

Eovjeee, pazi da neideš malen pred diskus tank!

Sutra odmah odu u zoo shop i kupi bar još 5-6vrsta hrane (može sve di je gore nacrtan diskus, ili piše da je za diskuse i ostale ribe, a ima i jedno 4-5 vrsta hrane samo za diskuse, i trebala bi ih imati svaka malo bolja trgovina) Tako?er eitao sam da ih možeš hraniti sa onim crvima za pecanje, i sa glistama.

Diskus je jako ljepa riba, i nije tolko neotporana i plašljiva, ali mora im se osigurati raznolika prehrana, niska razina nitrata i redovita promjena vode.

http://www.aquarank.com/?c=Discus

Na ovoj stranici imaš gomilu stranica posveaenih samo diskusima.

[url]http://diskus.slohost.net/cgi-bin/stran.pl?jezik=slo&tem pl=0&id=12&izris=pisiHTML&st_strani=0 [/url]

Ovo ti je jedna stranica na slovenskom jeziku, pa ako ti nije problem....

Offline AnteK

• Novi član
  • *
Discus pocrnio
« Odgovori #6 u: Listopad 13, 2004, 21:50:00 poslijepodne »
Kad vec slika govori tisucu rijeci, evo par tisuca. Jedna slika je kad su potamnili, jedan discus skros a jedan manje.

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
Discus pocrnio
« Odgovori #7 u: Listopad 13, 2004, 22:28:00 poslijepodne »
Ako i jesu upareni, prodaj ih za 50-100eura(to je niska cijena, al ko ae ti danas dat više!?) svezajedno i kupi si šaaicu novih discusa...