Kolovoz 21, 2025, 06:01:30 prijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Aquashopovi u Munchenu??  (Posjeta: 1995 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nenchiTIS

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
Aquashopovi u Munchenu??
« u: Lipanj 14, 2010, 13:19:37 poslijepodne »
Pozdrav svima,
Spremam se uskoro na tjedan dana do Munchena, pa bih zamolio ako netko ima kakvih spoznaja ili osobnih iskustava sa akvaristickim ducanima u Bavarskoj metropoli.
Prvenstveno me zanimaju ducani s opremom, ali bih mozda razmotrio i kupovinu pokoje biljkice i ribe.
Stoga ako moze kakav link i/ili fizicka adresa, bio bih jako zahvalan.

THX

Nenchi

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
Odg: Aquashopovi u Munchenu??
« Odgovori #1 u: Lipanj 14, 2010, 13:27:21 poslijepodne »
a ja bi teme molio da mi kažeš di ćeš odsjesti... ideš u neki hotel/motel/hostel, si našao kaj povoljno... već duže hoću otići tamo a nikako da se odlučim ;)
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #2 u: Lipanj 14, 2010, 13:33:41 poslijepodne »
Karlo je bio, čekaj da se javi..

Offline nenchiTIS

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Lipanj 14, 2010, 13:41:23 poslijepodne »
a ja bi teme molio da mi kažeš di ćeš odsjesti... ideš u neki hotel/motel/hostel, si našao kaj povoljno... već duže hoću otići tamo a nikako da se odlučim ;)

Ma idem braticu na vjencanje, tak da cu odsjesti kod rodbine.
No on je hrvat samo po materi, a zapravo je nijemac i imenom i prezimenom i sto je najbitnije govorom. Hrvatski tek natuca (pozdravi, psovke isl.), a engleski ne zna ni beknut.
Osim toga, niti on, niti ostatak rodbine nema nikakve veze s akvaristikom, pa mi ne preostaje nista nego nego se odavdje dobro raspitat i pripremit.

No nije mi problem, kad sam vec tamo, raspitati se za dobar i povoljan smjestaj, pa javim kad se vratim

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #4 u: Lipanj 14, 2010, 14:07:32 poslijepodne »
javi ako saznaš kaj ;) hvala
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #5 u: Lipanj 14, 2010, 17:41:52 poslijepodne »
Ja sam ih obišao većinu, bila je i tema negdje... 2-3 komada su me oduševila, ostali tak tak.
Ak uspijem negdje iskopati javim koji su.

Offline nenchiTIS

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Lipanj 14, 2010, 18:06:46 poslijepodne »
Ja sam ih obišao većinu, bila je i tema negdje... 2-3 komada su me oduševila, ostali tak tak.
Ak uspijem negdje iskopati javim koji su.
Bio bih ti jako zahvalan :up:

Offline nenchiTIS

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Srpanj 02, 2010, 15:21:10 poslijepodne »
Eto, samo da obavijestim postovano clanstvo foruma da sam bio u Munchenu i obisao brdo akvaristickih shopova.
Nisam dobio niciju pomoc ili uputstva ovdje na forumu, pa sam se morao sam snalaziti na licu mjesta (cak sam tamo zvao i telefonske informacije i na svom nikakvom njemackom, uz obilatu pomoc ruku, nogu i engleskog izvukao ponesto korisnih informacija). Kako bilo, ne znam jesam li obisao one najbolje, ali sam sigurno obisao 10-ak trgovina po pitanju akvarijskog shopinga.
Na moju veliku zalost najveci i najraskosniji ducan "Aquartistik centrum" je prije godinu do dvije zatvoren jer je umro vlasnik i osnivac, a iza sebe nije ostavio nasljednika.
Sad je na tom mjestu jedan znatno manji (kvadraturom), ali dosta dobro opremljen (narocito za morsku akvaristiku).
Ovi ostali su vise manje kao bolji shopovi kod nas, ali su im zato cijene (narocito opreme) znatno povoljnije - npr.  kupio sam JBL-ov ex1500 kanistar filter za niti 100 eura (kod nas je 1600kn).
Osim toga kupio jos ponesto od opreme (CO2 sustav, "pogon" za uzgoj artemije, nesto rasvjete....i sve je od te opreme uglavnom upola jeftinije nego kod nas, u varijanti da se kod nas uopce moze kupiti.
Osim opreme doteglio sam i manje brdo raznih biljaka - cijene su otaprtilike kao i kod nas (2-7€, ovisno o vrsti), ali je zato izbor neusporedivo veci! Narocito su me odusevili centri (tipa naseg "pokojnog" Peveca) koji imaju jako dobar akvarijski program, s velikim naglaskom na ponudu bilja. Super mi je fora sto ima za kupiti "flance" akvarijskog bilja (svih vrsta, boja i dezena) koji su zapravo na suhom. Pakirani su u plasticnim posudicama, a korijenski sustav je u nekakvom hranjivom gelu. Takvo jedno pakiranje dodje cca 5-7€, ali kad se razdijeli i posadi (pod uvjetom da uspije) dobije se kolicinski kao za 10-ak kosarica kakovih ima za kupiti kod nas. Inace, radi se o "tropica" 1-2-GROW programu. To sam posadio emerzno (uzgoj na suhom uz simuliranje tropskih uvjeta) i nadam se da ce mi bar pola od toga uspjeti; ali moze se s tim i odmah pod vodu. Navodno IKEA to bilje ima redovito u svojoj ponudi).
Sto se riba i organizama tice izbor je zaista velik, ali su i cijene nesto vece nego kod nas. Nisam nista od toga ubadao, jer zadnja 2 dana boravka u Bavarskoj prestolnici nisam imao prilike za shoping, pa bi zivinice koje bih eventualno kupio bile jako istraumatizirane, ako bi uopce prezivjele.
Raspitivao sam se i za povoljni smjestaj, ali toga u samom Munchenu bas i nema. No, ima hrpu motela i hostela na periferiji (koji su dosta povoljni), a do centra se siba nadzemno-podzemnom zeljeznicom (S-ban i U-ban). Od najudaljenijih stanica, pa do samog centra (Marian Platz) nema vise od 25 minuta voznje, tak da najtoplije preporucan kao sredstvo transporta uzduz i poprijeko Munchena (karta za 2 osobe koja vrijedi cijeli dan u svim smjerovima kosta 12€).

Pozz svima

Offline luxy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #8 u: Srpanj 02, 2010, 15:41:57 poslijepodne »
šta si mislio pod:"pogon za uzgoj artemije"?
p.s. i ja bi tamo... :(
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline nenchiTIS

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Srpanj 02, 2010, 17:12:58 poslijepodne »
šta si mislio pod:"pogon za uzgoj artemije"?
p.s. i ja bi tamo... :(

JBL "Artemio Set PLUS" - plasticna ljevkasta posuda sa pipom na dnu, poklopcem sa spojnicom za aeraciju i odzracnim otvorom, pumpicom za aeraciju i sustavom za spajanje iste na posudu, posuda sa mrezicom za procjedjivanje, i poprilicna kolicina JBL artemio mixa (odlican postotak izlijeganja) - sve to za 16,5 eur :)

Offline luxy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #10 u: Srpanj 02, 2010, 17:14:49 poslijepodne »
omg! i to hoću!
ja se zasad držim posude sa soli i stolnom lampom,pa će mo vidjeti :'(
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #11 u: Srpanj 02, 2010, 18:11:46 poslijepodne »
aj super..dobar info.. ja idem na Oktoberfest ove godine pa ću malo i dućane pronjuškat...prije pive :D

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #12 u: Srpanj 02, 2010, 18:57:24 poslijepodne »
aj super..dobar info.. ja idem na Oktoberfest ove godine pa ću malo i dućane pronjuškat...prije pive :D
isto kak si iš'o i u pulu prošli vikend  :D :D

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #13 u: Srpanj 02, 2010, 19:38:52 poslijepodne »
ovo je već uplaćeno...sobe se rezerviraju mjesecima unaprijed...  :P

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #14 u: Srpanj 02, 2010, 19:47:37 poslijepodne »
ovo je već uplaćeno...sobe se rezerviraju mjesecima unaprijed...  :P

a zahebavam te malo  :P  :-[ :zagrljaj:

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #15 u: Srpanj 02, 2010, 20:25:26 poslijepodne »
Eto, samo da obavijestim postovano clanstvo foruma da sam bio u Munchenu i obisao brdo akvaristickih shopova.

Super, ajde ti budi drug pa podijeli neke adrese ili linkove dućana koje si posjetio da ne ostane samo na lijepoj priči.

Offline nenchiTIS

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Srpanj 03, 2010, 18:08:12 poslijepodne »
Hmmmm....nije opravdanje, al sad mi je jasno zasto meni nitko unaprijed nije dao nikakve linkove ili fizicke adrese.
Na internetu nema gotovo nista, a ako i ima stranice su informativne i na njemackom.
Ja sam tamo to obilazio stihijski - malo zasurfam, pa bratic prouci stranicu (koja je na njemackom), a onda ako je on znao gdje je to isli smo tamo.
Obisao sam desetak ducana, ali adrese imam samo za nekoliko:

1) AQARIUMCENTER
Lindwurmstrasse 165; 80337 Munchen
(od Marian Platz-a 3 stanice podzemnom - linija U3 u smjeru Furstendrland West, ili s U6 u smjeru Klinikum Grosshadern)

2)AQUARISTIK-CENTER-OST
Wassserburger landstr 260; 81827 Munchen

3)ZOOFACHMARKT
Moosacherstrasse 24; 80809 Munchen

Osim ova 3, najtoplije preporucam "DEHNER Garten Centrum" - to Vam je nesto kao nas Zrinjevac; uzgoj i distribucija vrtnog i sobnog bilja, sadnica i sl. ali imaju i jako dobru ponudu proizvoda za sve kucne ljubimce i akvaristiku, naravno. Ima lijep veliki ducan u samom centru - nekako s jugoistocne strane placa u centru (kod Marian Platz-a), ali i veliki prodajni centar negdje malo na periferiji (???). Kod njih sam kupio brdo biljaka, a i imali su sve JBL proizvode po akcijskim cjenama.

Eto, za sad toliko, a ako se jos neceg sjetim stavit cu ovdje.

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #17 u: Srpanj 03, 2010, 18:15:36 poslijepodne »
Ako se sjetiš aj stavi nekoliko dućana sa morskom akvaristikom, ako si ih posjetio..

Offline nenchiTIS

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Srpanj 03, 2010, 18:33:03 poslijepodne »
Ako se sjetiš aj stavi nekoliko dućana sa morskom akvaristikom, ako si ih posjetio..

Ovaj prvi, "AQUARIUMCENTER" je puno jaci s morem nego slatkovodnom ponudom