Ja imam jednog dečka starog 8 mjeseci i mislim da je dosegao svoju veličinu, zatim dvije cure nešto mlađe, još rastu. Jednu staru najviše dva mjeseca i dvadesetak minića, tj, beba od onog najstarijeg i jedne od one dvije cure stare najviše 5-6 mjeseci. Cijelo vrijeme čiste stakla, kamenje, bilje, puževe jabučare i stvarno su vrijedno društvance.
Nisu postali lijeni od tabletica i fine hrane, iako ne dobivaju svaki dan nešto fino. Obožavaju blitvu i salatu. Vole se skrivati u nekom uskom prostoru, ispod kamena, ispod panja...
Neki zlobnici ih zovu "kokoši", jer kao što je i dante rekao vole rovati. Moj (Jura), ako si možda vidio što sam prije pisala, nije htio ni pogledati onu malu plastičnu bočicu od jogurtića, koju svi drugi imaju za mrijest, ali kada smo mu stavili pećinu napravljenu od gline (domaće izrade), došao ju je pogledati i od onda ne izlazi iz nje.
I nakon što je odgojio djecu, umjesto da napusti kućicu, ne udaljava se pretjerano od nje. Uglavnom je spreman na brzinu se vratiti i čuvati svoj posjed.
Ne narastu preveliki mislim da im je krajnji doseg 15 cm, ako i to nisam previše rekla. Piše u bazi riba. Ne znam je li im panj baš prijeko potreban, Mislim da im je važno samo da se imaju negddje sakriti i uvući.
Ako nemaš neke tvrdokorne alge na anubijasu, lijepo će ga održavati. A za onaj tvoj veliki akvarij ti je malo jedan, osim ako ti ne misliš na plehića. Oni narastu veeeliki.