Srpanj 20, 2025, 13:39:09 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: molim pomozite mi - pomoć oko formiranja  (Posjeta: 1020 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nikkka33

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
molim pomozite mi - pomoć oko formiranja
« u: Veljača 06, 2009, 16:27:36 poslijepodne »
dakle,kako sam na forumu rekla uzela sam akvarij od 260 l,iako po dimenzijama čini mi se veći 120dx45šx55v,zakrivljeno staklo.akvarij će mi se dostaviti sredinom tjedna pa imam još vremena složiti u glavi šta je biti.do sada doma imam biljni mali akvarij a o ciklidima nemam pojma a volila bi ih u ovaj veliki.malo sam vrtila vaše postove i dobila bar nešto od informacija.znam da postoje biljojedi i mesojedi.pretpostavka je da ako uzmem mesojede da mogu imati bar nešto bilja u akvariju jer ipak me vuče bilje a i moji doma navijaju za biljke.vidila sam nečiji akvarij složen pola biljnog pola kamen sa samim pijeskom,unutra ciklidi i to mi je fantastično.vidila sam i nečiji akvarij sa malim svijetlo plavim ciklidićima i on mi je super.nebi htjela dobiti totalno hladni akvarij samo sa kamenom i pijeskom niti neke velike ribe jer ipak je ovo manji akvarij..volila bi ovih dana skupiti informacije i da me pratite korak po korak da nebi nešto zeznila.kažem strah me je jer su mi ciklidi totalna nepoznanica...
za svaki slučaj stavila sam zemlju da se namaka ako mi bude prekomplicirano...

Offline deus

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • bili smo i u goroj situaciji pa nismo nasli izlaz
Odg: molim pomozite mi - pomoć oko formiranja
« Odgovori #1 u: Veljača 06, 2009, 16:34:26 poslijepodne »
ako hoces bas cistokrvni biljni akvarij i ciklide, onda definitivno amerikanci...ako pak zelis nesto bilja, a opet ne previse, onda ti na tu litrazu preporucam tanganyiku...u tu litrazu bi se dala lijepa tanganyika sloziti...dakle, kombinacija kamena, biljaka i pijeska. mislim da si za "pravi" non m'buna tank (dakle, malawci koji ti nebi pojeli biljke) ipak malo kratka sa litrazom i duzinom :) naravno, govorim o optimalnim uvjetima.

Offline dare

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • 091/5892288
Odg: molim pomozite mi - pomoć oko formiranja
« Odgovori #2 u: Veljača 06, 2009, 23:16:11 poslijepodne »
Moj je akvarij 200 l i imam dsta bilja i kamenja. Ciklidi vole kopat po podu ali ako posadiš bilje u košarice i učvrstiš okolo večim kamenjem moglo bi potrajat neko vrijeme. Sve u svemu moje su ribe kao i svi ciklidi jako dobri unutrašnji dizajneri i ako im se nešto ne svidi oni če to iščupat pa makar kopali odozdo prema gore. Meni se pokazala najbolja varijanta kad složim akvarij- tek tada stavim nove stanovnike jer isti NE vole pridošlice. Kod mene je mix malavi i tanganjika ciklida i nemoram se gnjavit sa mekom vodom. Puknem temperiranu pipovači i gotovo a kod AMERA je to skroz druga priča.

Kako god odlučila sigurno češ se predomislit za godinu dvije pa zato ne brini več što ti se svidi pa to malo doradiš i popraviš i eto ti sreče ponajveče!!