Kolovoz 03, 2025, 21:10:13 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: od početka  (Posjeta: 2327 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline jurica

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 44
od početka
« u: Lipanj 20, 2008, 10:53:38 prijepodne »
Pozdrav, trebao bi pokoji savjet! Mogli ste primjetit da sam pokloni dva oskara (jednog uspješno drugog neuspješno :'() i sad bi trebao složit aq sa biljkama i puno malih ribica(još neznam kojih al trenutno nije ni bitno). Radi se o riu 125. Pošto idući vikend idem na more idealno mi je da se za to vrijema aq ciklira, al tu nastaje problem. Namoćio sam zemlju prije tjedan dana znaći ukupno bi se zemnlje namakala dva tjedna, te bih ju onda stavi u aq (pitanje: jel to dovoljno ili je to problem). Pošto me neće bit doma cca 30 dana sve ostale radnje bi odgodio dok se ne vratim( pitanje: dal se biljka mogu sadit i drvo za dekoraciju stavit naknadno ili to sve mora bit u aq za vrijeme cikliranja). Također pošto će unutra bit biljke na koji naćin se može nadogradit rasvjeta na ovu postojeću jel kolko sam skužio ova standardna nije dovoljna. Eto bit će još pitanja al za sad bi bi vrlo zahvalan da mi pomognete sa ovim. Hvala! Za uzvrat sve ću fotkat pa će te moć vizualno sudjelovat u mom malom aq uratku ;).

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 0 bodova
Odg: od početka
« Odgovori #1 u: Lipanj 20, 2008, 11:01:12 prijepodne »
ja nisam zemlju namakao nego sam ju samo stavil, a na nju šljunak i bilo je sve ok.
a naknadnu sadnju bilja ti nebi preporučio, jer dok je akvarij pun vode teže ti je popikati biljke, a i zemlja će ti izlaziti van iz podloge tamo gdje ćeš pikati bilje i jako će ti se mazati voda i filteri štopati!
i to ti stvarno onda izgleda neuredno, a sad ti vidi :up:
Varaždin...

Offline jurica

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #2 u: Lipanj 20, 2008, 11:05:33 prijepodne »
Hoćeš reć da se biljke sade dok dok u aq nema vode? Kak je oskar?

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 0 bodova
« Odgovori #3 u: Lipanj 20, 2008, 11:10:11 prijepodne »
pa ja sam do sad sadio bilje dok je bilo 5-10 cm vode, a sad ak je bila koja naknadna sadnja nije bilo problema, a ja ti imam ovu zemlju koja se kupi u zoo shopovima a izgleda ti ko pijesak, ne prlja se tolko voda.  imao sam i ja zemlju za cvijeće nekad davno i mogu ti reći da nebi više nikad!
oskar je super, sad se je napokon udomaćio i već mi radi raspored po akvariju i jede super!
Varaždin...

Offline IV@N@

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
  • Dorado Kras Gotnik
« Odgovori #4 u: Lipanj 20, 2008, 11:25:58 prijepodne »
ja imam zemlju za cvijeće i super mi bilje uspjeva samo treba stavit deblji sloj šljunka i nema problema
ja sam ju namakala 2 tjedna i sve je ok ;)
Our fears are only what we tell them to be...