Srpanj 19, 2025, 19:06:38 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: moli - rupice na repu  (Posjeta: 1386 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ivanka

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • između korica
moli - rupice na repu
« u: Prosinac 13, 2006, 15:00:00 poslijepodne »

Ne izgleda kao nešto strašno ali da vas svejedno priupitam za svaki slucaj.

Dakle, jedna mi molica ima dosta sićušnih rupica na repu (rep joj izgleda kao čipka), a jos dvije imaju po jednu. Rupica je presitna i prepravilna da bi bila ugriz. Izgledaju kao probušene iglom. Inače u ponašanju nema nikakvih vidljivih promjena i dalje se ponašaju ko ragbijaši, žderu ko prasice...

pa, ima netko ideju što bi to moglo biti? Nadam se da je nšto normalno, prirodno i skorz uobičajeno za molice?!
u oblacima

Offline duda

• Punopravni član
moli - rupice na repu
« Odgovori #1 u: Prosinac 13, 2006, 17:44:00 poslijepodne »

Prije dužeg vremena meni su to imale gupice samo na repovima. Neke po 1 rupicu a neke više rupica. Nažalost tim gupicama se na tom mjestu stvorila ona pamučna vatica (plijesan) i kasno sam reagirala. Stavila lijek vatica je otišla a nastala je velika rupa na sredini repa i nakon par dana uginule. To se može dogoditi ako su ribice pod nekim stresom. Daj ti malo nju stavi u solnu kupku sera ectopur. Jedna čajna žličica na 15 lit vode.

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
moli - rupice na repu
« Odgovori #2 u: Prosinac 16, 2006, 18:10:00 poslijepodne »
za sad se jos nista nije promijenilo, i dalje su aktivne rupice se ne sire i ne pojavljuju, a da stresa ima - ima sigurno mlate se cijele dane
u oblacima

Offline duda

• Punopravni član
moli - rupice na repu
« Odgovori #3 u: Prosinac 16, 2006, 23:46:00 poslijepodne »
Mlate?pa šta držiš to sve u ag?

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
moli - rupice na repu
« Odgovori #4 u: Prosinac 22, 2006, 14:06:00 poslijepodne »

o, ja nisam mogla naći svoju temupa zato nisam odgovarala... Ups...

Nemoj duda poludit sad dok napišem što imam u tanku... Molice su ti kod mene samo privremeno iako se to privremeno oteglo na par mjeseci... pa baš i nisu kompatibilne s ostatkom bande... Već imaju potencijalni dom ali cura nikako da opremi akvarij pa...

Čuj aj prvo obečaj da nečeš poludit dok ti napišem pa ću ti onda napisati o kojim se sustanarima radi
u oblacima

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
moli - rupice na repu
« Odgovori #5 u: Prosinac 22, 2006, 14:10:00 poslijepodne »

inače promjena još uvijek nema nikakvih, a kako sam bila dosta zaposlena pa ribe samo nahranim promjenim vodu i odem one to možda imaju već dulje, možda i mjesec, možda čak i više...

sad se pokušavam utješiti. Jel moguće da im se to tak napravilo, ali da i prođe samo od sebe.

Mislim voda znam da je o.k. jer su se neonke upravo mrijestile, novih riba nisam dodavala...
u oblacima

Offline duda

• Punopravni član
moli - rupice na repu
« Odgovori #6 u: Prosinac 22, 2006, 14:41:00 poslijepodne »
A joj milamajko šta to sve imaš unutra? ili bolje da neznam da ja ne dobijem stres. Kažem ti meni su gupice imale na repičima rupice i poslje se na to mjesto stvorila vatica i ok baktopur je to riješio vatica je otišla. Ali nakon toga kad je znači ta vata se skinula došla je velika rupa po sredini repa iČuj ako se rupice ne proširuju, i ne stvara ona pamučna vatica ili neke druge anomalije po tjelu onda ne diraj. Prati dobro daljnji razvoj situacije.

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
moli - rupice na repu
« Odgovori #7 u: Prosinac 22, 2006, 14:54:00 poslijepodne »
pa koje ribice imaš s molijima? de odgovori več jednom! neče ti niko ništa, samo želimo pomoči!

Offline duda

• Punopravni član
moli - rupice na repu
« Odgovori #8 u: Prosinac 22, 2006, 14:57:00 poslijepodne »
Kako neče nitko ništa. Ja čuvidiš da se kolegica Ivanka "ne usudi" mi reč šta ima. Mogu mislit šta je sve "dovukla" u ag.

Offline dado-zg

• Punopravni član
moli - rupice na repu
« Odgovori #9 u: Prosinac 24, 2006, 14:53:00 poslijepodne »
molijima se povremeno voda mora soliti,i sve ce biti 0k!

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
moli - rupice na repu
« Odgovori #10 u: Prosinac 25, 2006, 14:37:00 poslijepodne »

Citat: duda
Kako neče nitko ništa. Ja čuvidiš da se kolegica Ivanka "ne usudi" mi reč šta ima. Mogu mislit šta je sve "dovukla" u ag.

fakat bolje da ne znate. da vas umirim, valjda će i one uskoro napustiti moju kaubojadu i otići u mirniji i sretniji dom -ekskluzivno za živorotke

P.S. sretan svam svima (i vašim ribicama ) Božić
u oblacima