Bok,
Taj skimmer jako dobro radi, ali...
vracao mi je mjehurice u akvarij, u pozamasnom broju, i preporucili su mi da kupim neku posudicu (bas za taj skimmer) sa filcem i spuzvicom nutra (tzv buble remover), koja je pomogla, ali, ona je pak radila mehanicku filtraciju (citaj, smetje se hvatalo po spuzvici i filcu), dok se nije zastopalo, pa radilo probleme s istjecanjem vode iz skimmera. Na kraju sam imao samo posudu i malo vate nutra.
No, zalio sam se Vedranu non stop na to, i on mi je nasao neki drugi hang on skimmer koji je bio unutar akvarija, ali, taj je pak lose skimmao (tunze nesto, relativno mali skimmer, s pretincem za filter materijale).
Pa sam se vratio na stari skimmer...
Eh, da, stari skimmer je imao ruznu naviku da svako malo poludi, i napuni casicu do vrha, i prelije se van kroz rupicu na poklopcu, sto je jako ruzno od njega
.
U glavnom, da skratim pricu, sad imam neki drugi skimmer, koji je napravljen od prozirnog pleksiglasa, ne skimma lose, jedino je bucan. Povrat vode je lose napravljen, pa se svako malo cuje "gloglo" kada povuce cug kroz zatvorenu cijev...
Bilo bi mi drago da se otvori topic o skimmerima, gdje bi ljudi mogli pisati vlastita iskustva i preporuke za naj bolji i naj tisi skimmer, ali, to ce biti relativno tesko napraviti... (topic je lako otvorit, ali, naci naj skimmer...)
Poslikam doma, pa posaljem slike kroz koji dan...