Srpanj 29, 2025, 14:36:25 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Podloga - još jednom  (Posjeta: 1633 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Chymaera

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Podloga - još jednom
« u: Rujan 14, 2004, 09:52:00 prijepodne »
Kupio bih Sera Floredepot, kantica od 2,5 kg bi mi bila dovoljna. Ima li tko iskustva s tom podlogom?

Ne bih želio da mi nakon par mjeseci nastane 80 litara juhe od špinata!

U starom akvariju nisam imao nikakvu podlogu, vea samo akvarijski šljunak 2-4 mm granulacije.

Biljke su rasle, ali sporo, jednostavno to nije bilo to.

Neke su i propale bez da su se uopae primile, a svjetla imam dovoljno.

Ako znate što pametnije od Sere, jav'te!

Fala!

Offline Psyco

• Punopravni član
Podloga - još jednom
« Odgovori #1 u: Rujan 14, 2004, 21:49:00 poslijepodne »
ja mislim da je preriskantno stavljati podlogu dolje... i ono... fakat nepotrebno...

zasto ?

paaaa.... ako imas dobru rasvjetu to ti je jedan plus... pitanje je kakvu rasvijetu imas... sto ti pise na lampi... ono koji ti je spektar....... i to....

Biljke ti mozda nemaju dovoljno CO2, probaj si zrihtati onaj jednostavni na bazi kvasca....

gnojiti ih mozes i onim tableticama i tekucinama i sto je najbolje to mozes regulirati... ako ovo stavis imas velike sanse da dobijes juhu od spinata a onda moras SVE vadit van i ponovo pretumbat......

eto
Nisam ja ni glup kak\' izgledam !

Offline Buggy

• Punopravni član
Podloga - još jednom
« Odgovori #2 u: Rujan 14, 2004, 22:45:00 poslijepodne »
Ponavljam ja sam stavio nedavno podlogu,nije serina mislim,a juhe se ne moraš bojati jer nisu kreteni to predvidjeli za akvarij.Uostalom to je malo prilago?ena vrsta zemlje sa sitnim kameneiaima a ne treba oeekivati eudotvornu smjesu nego supstrat gdje ae se bilje lakše i bolje ukorjenjivati kada potroše poeetnu dozu gnojiva u podlozi a poslije ideš sa onim serinim tableticama koje jednostavno utisneš u zemlju.Moje bilje je zdravo i ništa mu ne fali.
Sve su ribe jednake ali su neke jednakije od drugih...

Offline D.I.T.

• Punopravni član
Podloga - još jednom
« Odgovori #3 u: Rujan 14, 2004, 23:31:00 poslijepodne »

lava podloga ti je isto prava stvar...mislim da ju ima i sera, a i Hagen i zove se lavalit il sl. To je super za bilje, jeftinije ti je od Floradepoa i lišit ae te nepotrebnihsumnji oko juhe, al ak mislišimat corye morao biju prekrit s slojem šljunka jer jedosta gruba. Ma Floradepo ti je ok,ak se pravilno formira akv neaeš imat problema s njom, dapace
Zagreb/Ravnice

Offline Chymaera

• Novi član
  • *
Podloga - još jednom
« Odgovori #4 u: Rujan 17, 2004, 10:19:00 prijepodne »
Od rasvjete sam u starom akvariju (oko 60 L) imao 2x15 W AquaGlo i Grolux, lampe su se mijenjale svakih 10 mjeseci.

Imao sam nešto slieno lavalitu, neke bijele šupljikave grumeneiae koji
su povremeno isplivavali na površinu šljunka i izgledali grozno, toeno
im se vidi da im tamo nije mjesto.

Sada bih probao s Floredepotom, jer mi u slueaju da ''ispliva'' ipak izgleda prirodno.

Offline cosmo

• Punopravni član
Podloga - još jednom
« Odgovori #5 u: Rujan 17, 2004, 10:29:00 prijepodne »
imam ti ja tu podlogu i zadovoljan sam,bilje fino buja i nema nikakvih problema.
Zagreb/Hrvatska

Offline bopacak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Podloga - još jednom
« Odgovori #6 u: Rujan 17, 2004, 11:22:00 prijepodne »
Ja tako?er imam tu podlogu i podloga je ok i bilje ljepo napreduje, jedino je bed ako ribe kopaju ili sadiš novu biljku,pa ti to do?e u vodu, onda se zna desiti da alge poeinju svoje plesove (previše hranjivih tvari), ali brzo se normalizira.