Srpanj 21, 2025, 19:01:30 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Zoo shopovi  (Posjeta: 5459 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bobica

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zadar
Zoo shopovi
« u: Svibanj 23, 2008, 13:24:52 poslijepodne »
Već nam je svima ovdje dosta stvari koje se događaju u našim pet shopovima: nedostatak prostora, prodaja očigledno bolesnih životinja, mrtve ribice koje plutaju ili one koje ugibaju u teškim mukama pred našim očima, i naročito nekompetentni prodavači koji sve to prodaju za velike pare. Svi se tu žalite, dajete svoja iskustva: podijelite ih osim sa nama i sa ministarstvom i sa inspekcijama za tipove dućana za prodaju živina. Netko je jedanput na forumu citirao ZAKON, i to ne jedan nego njih nekoliko i to u Hrvatskoj. Kao prvo je bila briga za ribe, fer prodaja životinja i liječenje bolesnih ako ih ima. Zašto ne bi ministarstvo napravilo tečaj za te prodavače? Radije to nego da ljudi bezglavo troše novac na ribe i papige koje ugibaju za mjesec dana. Mojoj prijateljici je umrla 30. riba, od njih 35 koje su redom bile kupljene u istom dućanu. Kada pokušamo upozoriti na dućane, zatvaraju se teme. Kada u dućanima pokušavamo upozoriti na nešto dolazi nam sudska tužba. Moramo stati na kraj tome! Da se i jedna od navedenih ideja ostvari, a ponajprije obuka za prodavače, vjerujem da bi bilo bolje...

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Odg: Zoo shopovi
« Odgovori #1 u: Svibanj 23, 2008, 13:42:26 poslijepodne »
a čuj..teme zatvaramo jer se ili pokrene prepucavanje koje završi svađama ili se pak kroz takve teme reklamiraju dućani , što pak pokušavamo srezat...

ali ok, ova tema je potencijalno jako konstruktivna i nadam se da će se razviti u dobrom smjeru :up:

U svakom slučaju, opet moram napomenuti da je situacija puno bolja nego prije par godina, a neki od dućana cijelo vrijeme drže visoke standarde što se riba tiče i vjerujem da su to prepoznali i akvaristi i da se samim dućanima takav pristup isplatio . Samo u takav pristup treba uvjeriti i druge...

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #2 u: Svibanj 25, 2008, 21:49:06 poslijepodne »
Obrati se društvu za zaštitu potrošača. Oni ih jedino mogu stisnuti. Bilo kakva rasprava ovdje teško. ;)

Offline fainz1

• Punopravni član
  • Sitna al dinamitna !!!
« Odgovori #3 u: Lipanj 05, 2008, 15:55:26 poslijepodne »
Pa pošto uskoro ulazimo u europsku uniju više od 80% zoo shopova će propast jer nemaju adekvatnu infrastrukturu, pogotovo za gmazove i akvarijske ribe, evo jedan novi zakon koji ide u funkciju u europskoj uniji od 01.08.2008.: http://www.aquarama.com.sg/aquaramamagazine/news1.html
Zagreb/Špansko/Hrvatska

DNK- Drniško narodno kazalištze

Offline Frick

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #4 u: Lipanj 09, 2008, 22:01:23 poslijepodne »
glede početne teme o crkavanju 30 riba-znam kako vam je. nije ih baš toliko riknulo jer ih toliko nije ni bilo sveukupno ali ista stvar-iz istog dućana. sva sreća pa sam ribe odnijela na obdukciju. e sad ćete se sigurno iznenaditi ali da i to je moguće. interno sam poslala na HVI i dijagnosticirana je naravno odurna bakterijska infekcija koja im je spalila sve počevši od dišnog sustava. da ne bude zabune odnijela sam i vodu iz akvarija i testirala je-sve je bilo normalno. ribice(barbusi-6terrazona i 5 tigrića-samo je on jadan ostao živ i zdrav nekim čudom pa ga iz sentimentalnih raloga i dalje imamo) su kupljene u dućanu koji očito nije čuo za pojam karantene i odvratno je da takva mjesta uopće i mogu postojati i zvati se dućanom za kućne ljubimce. naravno u svakom tankiću bar jedna mrtva i nekoliko na dobrom putu za isto. možda bi trebalo peticiju tražiti za što češće inspekcije u zoo-dućanima. svima bi bilo bolje a mene ne bi bilo sram gdje živim-ako je ovako u Zgb kako je tek drugdje.. o prodavačima, ne znam što reći, jer bože dragi ako su oni kao specijalisti za to područje ja ne znam kao na netu toliko laže-jer prodavač nije s ovog planeta jer netko je lud. ispočetka sam mislila da sam je jer sam početnik ali nije bilo tako. čast jednom posebnom dućanu iz Zgb(znamo o kome se radi) ali ovo ostalo-katastrofa. trebalo bi organizirati obavezne edukacijske seminare za "prodavače" i stavit neki test pa da vidimo. mislim da je na burzi masa mnogo informiranijih ljudi kojima bi se dalo to radit.. jako sam nezadovoljna zapravo sa svim i svačim u društvu ali ipak mislim da to može biti bolje ali bi svi trebaali sudjelovati,zar ne?

Offline tbusljet

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Lipanj 09, 2008, 22:27:55 poslijepodne »
a gdje se to moze obaviti obdukcija ribe? ovo stvarno nisam znao...

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #6 u: Lipanj 10, 2008, 00:49:28 prijepodne »
ako se ne varam na veterinarskom fakultetu...

Offline Frick

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Lipanj 10, 2008, 21:13:38 poslijepodne »
a gdje se to moze obaviti obdukcija ribe? ovo stvarno nisam znao...

daj 100 kn pa cu ti rec :D :D :D

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #8 u: Lipanj 10, 2008, 22:07:37 poslijepodne »
svakako podržavam ideju o potrebnoj reakciji....ali...bojim se da efekta ne bude, osim da se svi udružimo i bojkotiramo te dućane...
no, i to je kilavo jer uvijek ima onih koji ne znaju, koji dolaze prvi puta, koji nasjednu na neku lijepu ribicu, pa pregrizu sebi dano obećanje....i opet niš
a budimo realni, mislim da tom dućanu i akvaristika i teraristika pa i ostali mali kućni ljubimci u stvari služe samo kao neke vrsti "ukras" za debelu zaradu oko hrane za pse i mačke....ostalo im je totalno nebitno...
najgore je što sam jednom pitala tamo zaposlenog veterinara kako može tolerirati uginule ribice u tankovima....odgovor bolje da ne citiram, ali je bio tipa - pa one su i tako niža bića.... :-X :-X :-X

Offline Ignus

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Lipanj 10, 2008, 22:20:25 poslijepodne »
Prekrasni su ove bette mužjaci....
Da, prva liga, upravo su stigli u dućan, obično planu u dan - dva...
Hm, šteta šta ne mogu više od jednog zajedno.....
Mogu, to je zabluda, slabiji mužjak se pretvara da je ženka i bude sve ok....

Razgovor između kupca i prodavaća u jednoj trgovini koji prenosim po sjećanju.
Potpredsjednik udruge ljubitelja i uzgajivača Betta 'Betta Svijet'

Offline Frick

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Lipanj 10, 2008, 22:42:26 poslijepodne »
Mogu, to je zabluda, slabiji mužjak se pretvara da je ženka i bude sve ok....

lolcina   :rotfl: :rotfl: :rotfl: :th_ROTFLMAO:

betta transvestit  :inlove:

Offline Mord

• Novi član
  • *
« Odgovori #11 u: Lipanj 11, 2008, 01:01:17 prijepodne »
istina je da mladi mužjak može odgoditi svoje spolno sazrijevanje ako je u prisutnosti već odraslog borca, ali mislim da jednom kad se formira nemre sam tak uvuć peraje i pravit se curom :/

Offline Ignus

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Lipanj 11, 2008, 13:50:20 poslijepodne »
istina je da mladi mužjak može odgoditi svoje spolno sazrijevanje ako je u prisutnosti već odraslog borca, ali mislim da jednom kad se formira nemre sam tak uvuć peraje i pravit se curom :/

Naravno.

Meni je od tog razgovora skočio tlak pa sam se udaljio i ostavio prodavača i kupca da nastave razgovor ugodni na sigurnoj udaljenosti od mojih ušiju.
Potpredsjednik udruge ljubitelja i uzgajivača Betta 'Betta Svijet'