Prije svega pozdrav svima!
procitala sam svasta o agamicama ovdje i na drugim mjestima, ali nisam bas vidjela da itko spominje agresivne agame, osim da se znaju naljutiti pa se napusu i tamne zbog toga..a i to je pisalo samo pod uvjetom ako ih netko isprovocira..
naime, imam i ja jedan primjerak - muski! cini mi se da je uzasno zlocest tj boji se, zijeva cim ga se krene taknuti, bjezi,, ima 7 mjeseci i 27 cm! dobila sam ga kada je imao mjesec dana, i mislim da je jedino to moglo ostaviti neku traumu na njega,, zanima me da li ima pomoci?
hranim ga 2 puta na dan, jedan obrok je mesni drugi biljni, puno jede,a glavna hrana su mu skakavci, crvi, radic, maslacak, mrkva, mango,,! prima i sve potrebne vitamine, ima svu potrebnu rasvjetu, terarij je 110x70x50, temperaturu koja je u rubovima terarija oko 28-30 stupnjeva, a u sredini i do 36, a sada preko ljeta je i toplije! ne cini mi se da mu je toplo jer je uglavnom pod 'suncem'.. terarij sam radila sama - cak i stijenke po kojima se moze penjati!
primjetila sam da kada ide spavati da posvjetli (zuckast), a preko dana kako kada - ili je zuckast ili sivo-crn! jedino sto sam procitala je da mu fontana smeta, ali kada sam kupovala opremu rekli su mi da mora biti fontana tj voda u pokretu jer je inace ne vide..te sam se ja pobrinula i za to,,ali cini se da mu to ne pase po onome sto neki pisu, te sam je maknula! da li je moguce da je zbog nje takav?
i jos nesto, nuzdu vrsi svaki dan, i to na isto mjesto!! da li je to normalno? da li mu to nesto znaci?
i jos samo jedno pitanje - cula sam da je ugriz njihov bezopasan, ali i da imaju nesto u slini sto sprjecava zarastanje, te da postoji mogucnost da se onda ide i na sivanje. da li je to ipak dezinformacija ili ima nesto u tome?
imam jos 2 zeca koji su skroz vezani na mene i vole se maziti i trce mi stalno u susret i lizu me, znaju ici i na wc ..., i isto tako vec 10 godina imam zmiju (jedna od prvih!!) i cak se ni ona ne trza i ne boji i ziva je vec toliko znaci da su im svima osigurani dobri uvijeti! tako da mislim da to ima veze vise s njegovim karakterom ili s nekom traumom dok nije dosao do mene! i ne znam kako da mu pomognem da i njemu i meni bude dobro!
evo, stavila sam i slike njega i terarija!
vec sam pisala na neke forume i citala i trazila, ali odgovore na ovakva nekakva pitanja nisam dobila, tj nitko mi ih nije znao dati,,, nadam se da ce mi tu netko moci reci nesto vise,,