Srpanj 18, 2025, 00:04:37 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: podloga-savjet molim  (Posjeta: 1890 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sarita

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
podloga-savjet molim
« u: Svibanj 23, 2008, 13:07:51 poslijepodne »
U mom akvariju je samo sitni šljunak i sad se pomalo odlučujem na kvalitetniju podlogu.Moja šogorica je stavljala zemlju i kad sam vidjela na što to liči pri presađivanju predomislila sam se što se zemlje tiče.Zanima me da li ostale podloge koje se prodaju po pet shopovima ne uzrokuju takvo jako zamućenje vode.

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
Odg: podloga-savjet molim
« Odgovori #1 u: Svibanj 23, 2008, 13:16:39 poslijepodne »
Imam tetrin substrat i ne mogu reci da je strasno. Ono zamuti se, ali kroz par minuta se slegne...

Imam i kombinaciju prodacovih podloga i osim HUMUPLUSa (glina?!) ti nis ne bih preporucila, jer se radi o podlozi u granulama, prevelikim za moj ukus. Normalno kod presadivanja malo po malo hrpa tih kamencica je izasla van i sad me jako nervira. Sve mi se cini bice ubrzo promjena iako je setup star samo 6 mjeseci...

Nisam imala iskustva sa zemljom, pa cu to slijedeci put probati... (Zemlja je vec kupljena i ceka neka bolja vremena. MM: A sta ce ti sad ova zemlja? Ja: Ma nis, mozda mi na um padne saditi jos cvijeca... :D)
Tuzlanka u Sarajevu

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Svibanj 23, 2008, 13:53:21 poslijepodne »
(Zemlja je vec kupljena i ceka neka bolja vremena. MM: A sta ce ti sad ova zemlja? Ja: Ma nis, mozda mi na um padne saditi jos cvijeca... :D)

Kad sam vidjela kako je ta voda crna i kako se sporo taloži... -?Odustala sam od zemlje definitivno.

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 0 bodova
« Odgovori #3 u: Svibanj 24, 2008, 08:59:55 prijepodne »
ja sam imal iskustva sa jednim i drugim i mogu reći da je ovaj kupljeni substrat zakon!
zemlja je dobra kaj se tiče da je dosta hranjiva, ali za naknadnu sadnju i čišćenje je katastrofa!
 ;) ;) ;)
Varaždin...

Offline sarita

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Svibanj 24, 2008, 10:24:41 prijepodne »
Hvala na odgovoru.Sva sreća da nisam stavljala zemlju kad i moja šogi,ovako sam se osvjedočila na njenom primjeru. ;)

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #5 u: Svibanj 24, 2008, 12:21:53 poslijepodne »
također sam odustala od zemlje radi tog mucenja vode... a sada imam 5kg vulcanita i 5kg tetra kompl substrata u 180l... i ok je, zamucenje je minimalno pri presadjivanju - istina, nisam nesto veliko cupala ali.. ;)
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.