Srpanj 31, 2025, 17:51:55 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Što se to doga?a?????  (Posjeta: 1680 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Gogo

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Što se to doga?a?????
« u: Kolovoz 30, 2004, 15:25:00 poslijepodne »

Evo tek što sam ubacio ribice akva prije dva dana, vea problemi. Prvi put imam tropske ribice i to barbuse. Akva mi je mali (30l), ali sam se potrudio napravit ga što ljepšeg i ugodnijeg za boravak. Imam 6 malih barbusa (2 tigrasta, 2 zelena i 2 još neka, ona duguljastija) i 2 coridoraša. Sve je bilo u redu dok jedan zeleni barbus nije poeeo vijat tigrasta oba po cijelom akvariju. Nije da ih grize za rep nego samo juri za njima i ponekad se zabije u njih. Jedan tigrasti se sakrio ispod filtera za vodu i tamo eami, a pridružuje mu se i drugi tigrasti te setigrasti onda drže skupa okrenuti jedan prema drugom, licem u lice. Eega je to znak??? Da su nervozni ili da se trebaju parit????????

Molim za pomoa inaee au poludit, neznam šta da radim, nisam baš nekistruenjak za akvaristiku, tek sam se nedavno poeeo bavitpomalo, a mnogo vas zna puno više. Pomoa molim!
50 Cent is the future.
G-unit

Offline Max!!

• Punopravni član
Što se to doga?a?????
« Odgovori #1 u: Kolovoz 30, 2004, 15:36:00 poslijepodne »

Bok end velkom

Znaei aqua safe si ubacio i pustio da malo radi (1 dan) bez ribica?

Ako si to napravio može biti zbog stresa (ako si ih odmah ubacio u akvarij bez da si pustio vreaicu s ribicama da odstoji u vodi ) ili može biti da vlada panika ako ima puno ribica u tanku a malo mjesta znaai 6 riba na 30 litara (5 cm jedna ribica) + 2 corya

Moj prijedlog malo promatraj pusti za sada i ako nisi dodao aquasafe dodaj taj preparat smanjuje stres. E da jel ti papaju?, i dali imaš filter ako ne redovito mjenjaj vodu?!
Bolje ja nego neki stranac!!

Offline Gogo

• Novi član
  • *
Što se to doga?a?????
« Odgovori #2 u: Kolovoz 30, 2004, 16:15:00 poslijepodne »
Ma imam filter, vodu sam pustio 8 dana da sama ostoji s biljkama, nisam ih odmah ubacio iz vreaice, jedu normalno sve. alitaj jedan tigrasti me brine, jer se stalno skriva ispod filtera. A ona dvojica su shuberti. Neznam dal ih premalo imam,uglavnom ovi zeleni stalno naganjaju tigraste.
50 Cent is the future.
G-unit

Offline Max!!

• Punopravni član
Što se to doga?a?????
« Odgovori #3 u: Kolovoz 30, 2004, 16:46:00 poslijepodne »

Velim pusti za sad pa promatraj

evo ti neki link pa mali i eitaj dok promatraš

[url]http://www.akvaristika.org/forum/forum_posts.asp?TID=1697&am p;PN=1[/url]

Offline Ivek

• Punopravni član
    • http://www.mojklc.com
Što se to doga?a?????
« Odgovori #4 u: Kolovoz 30, 2004, 18:17:00 poslijepodne »
Prvo pozdrav. Mislim da si pogriješio u izboru riba. Barbusi ti vole dosta mjesta za plivanje i jatašice su (znaei najbolje se osjeaaju u minimalnim skupinama po 5 komada), a vidim da si ti ubacio Tetrazone koje stvarno briju na agresivu prema drugim ribama ako ih je premalo. Moj ti je savjet da se rješiš tih barbusa i probaš naa neke manje i ne tolko agresivne.

Offline Max!!

• Punopravni član
Što se to doga?a?????
« Odgovori #5 u: Kolovoz 30, 2004, 18:44:00 poslijepodne »
Evo i gore u linku veli da se riješava agresiva slaganjem jata no ti zbilja imaš samo 30l a to je malo nažalost

Offline Gogo

• Novi član
  • *
Što se to doga?a?????
« Odgovori #6 u: Kolovoz 30, 2004, 19:40:00 poslijepodne »

Nemogu svi imat velike akvarije kao što vi imate. Ne bi ih se želio rješiti. Problem je taj jedan tigrasti koji se cijeli dan drži kod filtera. Što bi to moglo bit??

Jel istina da ih je previše? Pa našao sam poruku gdje je deeko rekao da u tanku od 50l ima 15 barbusa, to je ekvivalentno 9 barbusa u mom???
50 Cent is the future.
G-unit

Offline Max!!

• Punopravni član
Što se to doga?a?????
« Odgovori #7 u: Kolovoz 30, 2004, 20:00:00 poslijepodne »
Gle nemoraš imati veliki akvarij ako neaeš no onda si ogranieen na kolieinu riba znaei ovako 1 centimetar ribe 1 litra vode no to nemora biti slueaj kod svih riba neke su brze zahtjevaju prostora za plivanje itd,barbusi ti trebaju dosta vode za plivanje brzi su i ako nisu u jatu znaju biti neugodni, ako ih se neželiš riješiti morati aeš smisliti nešto ili manje riba što kod barbusa nije preporueljivo ili veei akvarij pa recimo 15 barbusa, no prieekaj još malo možda ti jejedna ribica ta koja se skriva u šoku

Offline Ivek

• Punopravni član
    • http://www.mojklc.com
Što se to doga?a?????
« Odgovori #8 u: Kolovoz 30, 2004, 21:56:00 poslijepodne »
Gogo nije problem u velieini akvarija nego u izboru riba. Barbusi i tetre su ti jatašice i najbolje se osjeaaju u manjim jatima sa puno prostora za plivanje. Ja bi, na primjer, u 30 litraša stavio 5-6 neonki 3-4 koriaa, 1-2 ancistrusa i možda još nešto. No ne slažem ti ja akvarij. Najbolje ti je da se uvijek dodatno informiraš o ribama prije nego šta ih kupuješ. Najbolje ti je ovdje na forumu jer ae ti svi sigurno pomoa. Pozdrav i sretno sa ribama.

Offline Gogo

• Novi član
  • *
Što se to doga?a?????
« Odgovori #9 u: Kolovoz 30, 2004, 23:37:00 poslijepodne »
Hvala
50 Cent is the future.
G-unit

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
Što se to doga?a?????
« Odgovori #10 u: Kolovoz 31, 2004, 08:55:00 prijepodne »

Gogo, to što je neko negdje neš napiso ne znaei da je to dobro...

Druga stvar je da si se ljepo krenuo informirat prije nego si kupio ribice... mi smo ti savjetovali da u malom akvariju uzmeš samo od jedne vrste barbusa, i to ti je Hrvoje ljepo napisao koje...

Ti si nakon tog savjeta opet postupio po svojem, jer Bože moj, htio si ono što si sebi zamislio i niko te tu nemože krivit... samo što sad trpiš recimo posljedice takve kombinacije...

po meni osobno bilo bi ti ljepše da si uzeo samo jednu vrstu barbusa...

Offline maratonac

• Punopravni član
    • http://www.maraton.hr
Što se to doga?a?????
« Odgovori #11 u: Kolovoz 31, 2004, 10:29:00 prijepodne »

Barbusi su ti ribe koje puno plivaju i jurcaju se non stop, me?usobno uspostavljajuai hijerarhiju u jatu.

No to o jatu važi za istu vrstu, a to kod tebe nije slueaj i onda ganjaju druge. Tigrasti i zeleni su u stvari ista vrsta, ali to oni pretpostavljam ne znaju i zato se gnjave.

Definitivno mislim da ti je na duži rok izbor barbusa za 30 litara pogrešan.
Split/Hrvatska
* Festina lente! *

Offline Njuška

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Što se to doga?a?????
« Odgovori #12 u: Kolovoz 31, 2004, 12:36:00 poslijepodne »

Može se još reai da su barbusi inaee žive i radoznale ribice (vražieci) i da jure za svim što se miee pa tako i za ribom u bijegu
Rijeka / Hrvatska
...nakon duge i teške muke dobio sam internet...

Offline skoze

• Novi član
  • *
    • http://google
Što se to doga?a?????
« Odgovori #13 u: Rujan 04, 2004, 14:28:00 poslijepodne »
ma tetre sredjuju situaciju izmedju sebe,tj treba proci malo vremena dok svi ne dodju na svoje mjesto.kod nekog to prodje mirno a kod nekog uz makljazu,bude nekad i mrtvih sto ces ti vidjeti s vremenom.znaj da ces ubuduce od deset novih ribica u prosjeku gubiti tri zahvaljujuci agresivnosti tetrazona.glavno je da im ne dajes imena,lakse ces preboliti.
daj ba,ne prosipaj mi vodu po kući