pozdrav!
danas kad sam uključila svjetlo u akvariju, primijetila sam da se jedan microgeophagus altispinosa čudno ponaša. pliva sasvim normalno i onda odjednom počne rovati po podlozi, uzme kamenčić u usta (podloga je šljunak 1-3 mm)i onda se počne cijeli trzati i pljuje to vani, skoro kao da štuca. dala sam im jesti al opet ista stvar, uglavnom sve pljune van. malo je potamnio, ali boje su mu još uvijek normalne. i analni otvor mu je malo veći nego što je obično.
zapravo mi se čini kao da je nešto pojeo i onda mu je to zapelo u probavi. jel to moguće ( vidjela sam ga par puta da usrče kozicu koja je pola njegove veličine

)? ne čini mi se da su paraziti, valjda bi imao nekih drugih simptoma. do jučer mu je izmet bio normalan, danas nisam vidjela.drugi altispinosa je u redu. kaj da radim???
ps:voda je potpuno u redu, mjerimo svaki tjedan sa aquavital multistickom, nitriti su 0, nitrati ne prelaze 10, pH 7, GH oko 10, t 25 C. akvarij je rio 180.
nisam ovo stavila na bolesti jer nisam sigurna da je bolest, al premjestite ak treba