Kolovoz 07, 2025, 09:43:13 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Koliko cm ribica?  (Posjeta: 1810 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Nea007

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
    • Aquariss.net
Koliko cm ribica?
« u: Listopad 12, 2004, 21:13:00 poslijepodne »

U jednoj knjizi piše da bi na 150L vode trebalo iai 60 "cm" ribica dakle na mojih 120L nekih 48 riba.. a u nekim tekstovima na forumu da bi na 1L vode trebalo ici 1cm ribe,, dakle u mom slueaju.. na 120L vode > 120 cm riba.

Šta je toeno?

Hvala!

Offline Force

• Punopravni član
  • Dob: 42
Koliko cm ribica?
« Odgovori #1 u: Listopad 12, 2004, 21:34:00 poslijepodne »
Niti jedno, to su stereotipna pravila koja su grubo definirana, sve zavisi koliko riba treba prostora i koliko stetnih tvari predaje u sustav samog akvarija.

Offline shadow_x

• Punopravni član
    • http://www.google.com
Koliko cm ribica?
« Odgovori #2 u: Listopad 12, 2004, 22:38:00 poslijepodne »
upravo to sto je force rekao, sve ovisi o ribama, njihovom ponasanju i odnosima s ostalim stanovnicima akvarija. Za vecinuriba je dovoljno 2L/cm ali ako su to neke agresivne i teritorijalne ribekoje uz to stvaraju i puno otpada onda bi litraza trebala biti veca. Npr. zapar oskara od kojih svaki moze bit velik i do 30cm treba akvarij odminimalno 300L dok po ovim normama to ispada kojih 120L sto im nikako nije dovoljno

Offline Buggy

• Punopravni član
Koliko cm ribica?
« Odgovori #3 u: Listopad 12, 2004, 22:55:00 poslijepodne »
Orijentacijska vrijednost je 2L po 1 cm ali samo orijentacijska jer treba gledat i na estetiku kako interijera tako i vrsta koje aeš držati.Prenapueen akvarij s kombinacijom brzih i sporih plivaea djeluje košmarski stresno.
Sve su ribe jednake ali su neke jednakije od drugih...

Offline Nea007

• Punopravni član
    • Aquariss.net
Koliko cm ribica?
« Odgovori #4 u: Listopad 12, 2004, 23:00:00 poslijepodne »

Shadow, namjeravam imat tako veelike ribe.Moj plan je kupiti: 4-5 eistaaa, 10ak neonki, 2bette, 5-6 skalara i 6-7 gupija s tim da nebi nakrcala puno biljaka, kamenja i tih gluposti.

Jeli to puno riba na 120 L i ako je, šta bi vi izbacili a da ne mijenjate vrstu ribe?

Offline Nea007

• Punopravni član
    • Aquariss.net
Koliko cm ribica?
« Odgovori #5 u: Listopad 12, 2004, 23:02:00 poslijepodne »

ispravak: NE namjeravam

p.s. kako se editira poslani text?

Offline Force

• Punopravni član
  • Dob: 42
Koliko cm ribica?
« Odgovori #6 u: Listopad 12, 2004, 23:30:00 poslijepodne »
Pa bilo bi dobro imati dosta bilja zbog ovih manjih ribica.

Offline banfa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Velika Gorica
    • http://www.euroart-band.com
Koliko cm ribica?
« Odgovori #7 u: Listopad 13, 2004, 08:42:00 prijepodne »
5,6 skalara na 120 litara to ti je previše 3 skalara na tu litražu ti je sasvim dovoljno oni su ti teritorijalni kao i veaina ciklida i ako ih staviš više za slabije ae se život pretvoriti u patnju,ja imam tri skalara na tu litražu jedan par i još jednog mužjaka ,dva mužjaka su ti u konstantnom odmjeravanju snaga u kojem uvijek isti izvuee slabiji kraj.
Velika Gorica / Hrvatska Udruga Ciklidofila

Offline ivica

• Punopravni član
    • http://yahoo.com
Koliko cm ribica?
« Odgovori #8 u: Listopad 13, 2004, 09:03:00 prijepodne »
mislim da moras smanjiti broj ribica jer ako ti je cm/2l a neonka mala ti naraste 2cm racunaj!!! nikako nemoj toliko skalara stavljati u akvarij!!! prvo kvaliteta smjestaj a ne kvantiteta ribica!!! pored ovih gore savjeta dobro pazi da ti pudu ribice koje zive u razlicitim dijelovima akvarija da ne bi bilo guzve!! ps malo ti je skupo hraniti skalare zivim neonkama a to ce ti se desit budes li stavila neonke sa malo vecim skalarima
Halo Bing...

Offline bopacak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Koliko cm ribica?
« Odgovori #9 u: Listopad 13, 2004, 09:30:00 prijepodne »
JA bi izbacio borce, i dodao više neonka (kojih 20, jer stvarno tank izgleda super, i još k tomu su jatašice inikad ti neae u akvariju biti sve po suda ko gupiji). Gupiji mi nekak ne odgovaraju u tu kombinaciju, skalari da, samo kad narastu mogli bi poeet papat neonke. Tvoj izbor, ja samo blago sugeriram.

Offline bopacak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Koliko cm ribica?
« Odgovori #10 u: Listopad 13, 2004, 09:33:00 prijepodne »
Evo, samo na primjer T. Amano stavlja na 120 litara od 80 do100 neonki. Zaeudili bi se ljudi moji kako tank sa neonkama izgleda dobro, ali samo neonke i koji koridoras na dnu.

Offline chubby

• Punopravni član
Koliko cm ribica?
« Odgovori #11 u: Listopad 13, 2004, 13:31:00 poslijepodne »
ma nije isto jedan cm neonke i jedan cm skalara, u vezi ivicine price. svidja mi se ideja ova ideja sa 20 neonki (ili i vise na 120l) i mozda umjesto skalara 4-5 apistograma, sad se moze lijepih naci po ducanima ... i puno bilja, al polako kupis malo pa cekas da se razraste, a ostalo zicas po forumu

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
Koliko cm ribica?
« Odgovori #12 u: Listopad 13, 2004, 16:40:00 poslijepodne »

Citat: Nea007
Moj plan je kupiti: 4-5 eistaaa, 10ak neonki, 2bette, 5-6 skalara i 6-7 gupija s tim da nebi nakrcala puno biljaka, kamenja i tih gluposti

ma nemaš problema, skalari ae ti sniziti broj riba eim malo porastu....

Offline Nea007

• Punopravni član
    • Aquariss.net
Koliko cm ribica?
« Odgovori #13 u: Listopad 13, 2004, 16:44:00 poslijepodne »

. . dal misilite da bi mi neonke prezivile udare skalara ako ih stavim vise? Recimo,, 20 neonki na 3 skalara? Bili se odnos snaga promijenio tj. bili skalari i dalje napadali i papali moje neonkice?

Offline chubby

• Punopravni član
Koliko cm ribica?
« Odgovori #14 u: Listopad 13, 2004, 16:58:00 poslijepodne »

neka iskustva kazu da ne mogu zajedno, a onda s druge strane ima puno primjera gdje zajedno zive u miru i veselju

svaki akvarij je slucaj za sebe, ali mislim da je najvaznije da odrastu zajedno i da se naviknu jedni na druge

Offline miran

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Koliko cm ribica?
« Odgovori #15 u: Listopad 13, 2004, 17:40:00 poslijepodne »

Dal ti misliš da ae se promjeniti odnos snaga ako staviš samo tri krokodila na krdo antilopa?

P.S. daj stanji malo font
Zagreb / Hrvatska

Offline Nea007

• Punopravni član
    • Aquariss.net
Koliko cm ribica?
« Odgovori #16 u: Listopad 13, 2004, 19:36:00 poslijepodne »

Oke. Hvala vam svima na priedlozima i komentarima, a ponajvise na strpljenju, jer mi "novaci" znamo biti dosadni i postavljat glupa pitanja.

Eto ja sam neke dileme i trileme riješila ( oei mi ispadoše kolko visim na netu i eitam o svemu tome ).. a uskoro kad do?e akvarij bit ce ih na moju a i na vašu zalost još.

Hvala još jednom!

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
Koliko cm ribica?
« Odgovori #17 u: Listopad 13, 2004, 19:54:00 poslijepodne »

Citat: Nea007
oei mi ispadoše kolko visim na netu i eitam o svemu tome

samo tako, bolje je eitat pa napravit dobru stvar nego bucat po akvariju. Npr. nedavno mi se desilo da sam se morao riješiti par riba jer sam stavio malawi ciklide, nešto dadoh bratu ,a par skalaraodnesem kolegi s posla znam da eovik ima 180 Lit. pa ae im kod njega bit O.K. Skuva žena kavu, ja njemu kesu s ribom, a on onako iz kese ( i ribu i vodu ) u svoj tank, ja skoeim pola metra sa stolice viknem NEEE ! a on me blido pogleda i kaže " a šta ae in bit´"naravno tip minja vodu (kompletnu litražu)cca svako 6 mjeseciako uvati vrimena, nema ni jedne biljke, drveta ni kamena jer mu se s tim neda zajebavat. Tako?er mu je normalno da mu svako par miseci crkne po jedna riba jer su to "HIBRIDI" koji imaju rok trajanja....