Cory dobrodosao na forum na kojem ces se, nadam se, ugodno osjecati...

Ipak mislim da bi bilo dobro otvoriti novu temu... Ako ni zbog ceg drugog, a ono zbog buducih kolega...
No, kad vec tu pitas, evo mog odgovora pa nek admini prebace...

Mislim da ti kombinacija stavljanja sljunka ispod pijeska nije najbolja, jer ce se s vremenom pijesak, jer je manje granulacije, podvuci pod sljunak. Dakle sljunak ce "isplivati"...
Zasto zapravo zelis pijesak? Nazalost ako samo iz estetskih razloga, onda se bojim da ces se morati pozdraviti s tom idejom, ako zelis da ti se bilje lijepo ukorijeni. Naime, zbog djelovanja svaceg neceg pijesak se vremenom stvrdne gotovo u kamen i korijenje ne moze kroz njega...
Moja preporuka za velicinu sljunka je 1-3mm... No to mnogo ovisi i o vlastitim sklonostima, no ukoliko stavis prekrupan sljunak zaboravi na sitnije bilje prednjeg plana...
Ako bas zelis imati pijesak u akvariju mozda bi bilo dobro rjesenje za tebe dijeljenje akvarija na vizualne cijeline, pa tako stavis pijesak samo na neke dijelove.
Mislim da je danas bas netko postavio sliku fantasticnog akvarija koji je sitniji svjetliji pijesak koristio u svrhu vizualizacije potocica...
Dakle malo pogledaj slike drugih i ukradi ideju...
Jos jednom dobrodosao i sretno ti s nama...

EDIT: druga varijacija je da izbacis bilje, ostavis samo pijesak, uzmes kakve ciklide i pustis ih da sami dizajniraju svoj okolis...