Ja sam presretna od kako sam si nabavila vinski kvasac...

Prvih par puta sam muckala pekarski kvasac i cak dva puta imala preburnu reakciju. Sreca pa sam imala brojac mjehurica...

Jos jedna posebnost ovog kvasca je sto daje kontinuiraniju reakciju. A prve rezultate vidim vec poslije 15 min do pola sata... Nista ne muckam. Uspem secer, kvasac, sodu, nalijem vodu i to je to...
Michelle dobro nam dosla na sajt!

Nadam se da ces tu naci sve odgovore...
CO2 je opasna igracka, pa se iskreno nadam da si procitala clanke na naslovnoj stranici o tome. Takodjer dodavanje samog CO2 bez dovoljne kolicine svjetlosti i pravilnog gnojenja je samo eksperiment... Stoga ti savjetujem pretrazivanje starijih tema po forumu. (Koristi trazilicu na naslovnoj. Ova tu gore ne radi.)
A sad konkretan odgovor: bocu je dobro staviti NA akvarij. Dakle NA poklopac, jer onda grijanje boce (od lampi) po danu uzrokuje pojacanu produkciju co2, a navecer kada nam co2 niti ne treba smanjenu... Vazno je i to da oscilacije u temp nisu prevelike, jer i prevelika temperatura moze ubiti kvasceve gljivice (nasu radnu snagu

).
Sto se spajanja u aq tice, koristimo razlicite difuzore. Cini mi se najpopularnije su nurafinove ljestvice, koje su i po mom izboru najelegantniji nacin otapanja CO2. Druga varijanta su "elektricne mjesalice" kakve nudi npr. ferplast. Imam i jedno i drugo.
Ferplastov co2 difuzor (CO2 Energy Mixer) je definitvno pobjednik sto se tice kolicine otopljenog co2, ali me njegovo odrzavanje (tjedno ciscenje) malo nervira.

Nutrafinove ljestvice cistim jednom u 2-3 mjeseca, zapravo kad se nahvata mnogo smeca po njima, pa onda baloncici ne mogu pravilo ici...

Jos jedan od popularnih metoda je obican zracni kamen. To nisam probala...

Ima naravno i mnogo drugih diy nacina, ali to ces vec pronaci kad se dublje uputis u trazenje podataka...

Naravno, kao i svakom novom kolegi toplo preporucam skidanje Vodica za pocetnike sa naslovne strane akvarij.net-a, te ti zelim ugodno druzenje sa nama...