Srpanj 22, 2025, 01:28:00 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Silver moly nešto  (Posjeta: 1104 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline archie69

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Silver moly nešto
« u: Veljača 22, 2008, 15:55:00 poslijepodne »

Danas sam primjetio da mi silver moly mužjak ima tri okomite crte. Sa svake strane po jedna...jel to neka bolest, ranice ili ne znam sta vec da ga znam odvojit da ne bi prosao kao betta...

Ne mogu ga uslikat jel crijelo vrijeme furi po akvariju pa slika bude mutna i nista se ne vidi...normalno jede, normalno se ponasa...

Offline archie69

• Punopravni član
  • **
Silver moly nešto
« Odgovori #1 u: Veljača 25, 2008, 13:24:00 poslijepodne »
S obzirom da se te crte ne nestaju, premjestio sam moly-a u karantenski akvarij. Danas se na vrhovima leđne i repne peraje pojavilo zatamnjenje...kao da je počelo crniti....vodu sam namjestio na 28°C i počeo tretman medimoro-m i s 3 male žličice soli (akvarij je 30L).

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Silver moly nešto
« Odgovori #2 u: Veljača 25, 2008, 13:27:00 poslijepodne »

bravo - to je ono -kad primjetiš da ribica nije ok, izdvoji je radije u karantenu na dan dva, nego da se ribice razbole...

držim palce malenome!

Offline archie69

• Punopravni član
  • **
Silver moly nešto
« Odgovori #3 u: Ožujak 02, 2008, 15:50:00 poslijepodne »

Danas je 7 dan i stavio sam opet medimor, ribica je sasvim normalna ali me i dalje zabrinjavaju te tri okomite linije sa svake strane...iznenađujuće pliva non stop bez obzira što je sam u akvariju, jede sasvim normalno ali očito da medimor ne djeluje na te crte sto su se pojavile...sta da radim s njim? da ga sutra vratim u glavni akvarij ili sta vec...od lijekova imam medimor, methylen blue, malachite green, acriflavin.

Sutra sam planirao otici kupiti par ribica i ubaciti ih u taj karantenski akvarij koji sam mislio tretirati methylen blue-om da dezinficiram ribice, pa da možda ostavim i molly-a još tih 5-6 dana u dezinfekciji s novim ribicama?

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
Silver moly nešto
« Odgovori #4 u: Ožujak 02, 2008, 18:25:00 poslijepodne »
možda se previše brineš!
možda su mu te tri crte normalne, tj. to ima po tijelu, kao npr. skalari, ili kao druge ribice različite točkice, boje, crte, itd.

ako ne prolazi tako dugo, a ako se ne širi ili pogoršava, onda nije bolest, nego njegov izgled u pitanju!

btw, koliko je velik, odnosno star?Edited by: kosuta

Offline archie69

• Punopravni član
  • **
Silver moly nešto
« Odgovori #5 u: Ožujak 03, 2008, 10:36:00 prijepodne »
Velik je oko 2,5-3 cm, a star ne znam koliko (ja sam ga kupio prije mjesec). Ne bi me to brinulo da je imao te crte kad sam kupio vec su se same samo jednog dana pojavile...

Offline duda

• Punopravni član
Silver moly nešto
« Odgovori #6 u: Ožujak 03, 2008, 13:47:00 poslijepodne »
Ako ikako možeš poslikaj ribu. Jer možda riba samo dobiva ukrase po tijelu da se tako izrazim. Anijeih imala još na sebi kad si kupio. tako da nemojju izlagat ljekovima dok nisi 100% prati njeno ponašanje. I vrebaj priliku da uslikaš.