Srpanj 07, 2025, 14:56:38 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: corry, 1 ili 2  (Posjeta: 1343 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sarac

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
corry, 1 ili 2
« u: Kolovoz 26, 2004, 01:00:00 prijepodne »

Vec je nekima poznato da imam mali akvarij, 20 litara. Stavio sam podlogu od kamencica 2-5 mm. Zasad imam jednog malog corrya i jednog plašljivog eistaea stakla (neznam kak mu je strueno ime ) koji kad se približim uvjek šmugne iza velikog kamena .

Uglavnom u jednoj prodavaonici su mi rekli da mi je za tako mali akvarij dovoljan po jedan eistae za staklo i za podlogu. A u drugoj mi je prodavae rekao da bi trebao 2 corrya da budu u paru. Planiram još stavit 5-6 guppya i to je to.

E sad, jel bi bilo dobro nabavit još jednog corrya pa da "pasu" skupa ili šta??? btw u jednoj knjizi za corryje piše ovo:

"...ne smiju biti stavljeni u akvarij koji je nasut grubim pijeskom, jer bi brljajuai po dnu mogli lako ozljediti nježne, mesnate usne privjeske posute finim okusnim bradavicama."

Jel to stoji? Kakva su iskustva?

Zagrabiensis dotepenikus

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
corry, 1 ili 2
« Odgovori #1 u: Kolovoz 26, 2004, 01:36:00 prijepodne »

gle cory ti je društvena riba...najugodnije se osjeeaju od 4 na više... s obzirom na tvoj mali akvarij oeito ih nemožeš stavit toliko...

Kaj se tiee granulacije substrata i to je toeno... al ukoliko imaš oble kameneiae, možda to i nebude neki veliki problem za tvog malog corya...

Offline Max!!

• Punopravni član
corry, 1 ili 2
« Odgovori #2 u: Kolovoz 26, 2004, 08:02:00 prijepodne »

Neka uzmi još jednog,opet ae biti sretniji nego da je sam
Bolje ja nego neki stranac!!

Offline shadow_x

• Punopravni član
    • http://www.google.com
corry, 1 ili 2
« Odgovori #3 u: Kolovoz 27, 2004, 00:05:00 prijepodne »
sto se tice broja corija, stina je u pravu ali se ne slazem sa izjavom da im grubi sljunak unistava brkove. Za to je odgovorna kvaliteta vode i ishrane - provjereno. Ja sam prije u malom 54L akvariju imao sitni ali ostri i grubi sljunak i nije bilo nikakvih problema.

Offline miran

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
corry, 1 ili 2
« Odgovori #4 u: Kolovoz 27, 2004, 00:56:00 prijepodne »
Ja u 20L imam 3 cory pande, 2 ancistrusa (malecka),i 10 neonki i sve OK
Zagreb / Hrvatska

Offline Sarac

• Punopravni član
  • **
corry, 1 ili 2
« Odgovori #5 u: Kolovoz 27, 2004, 01:36:00 prijepodne »

ok uzet au jos jednog corrya svakako.

Btw, primjetio sam da moj ancistrus (sad mu znam i ime ) najuri corrya kad mu se približi, ali samo onako malo, da mu da do znanja ko je glavni. Imam u sredini akvarija ukrasni dvorac (više bi volio da imam nesto prirodnije ali za poeetak...) pa ancistrus eim se približim akvariju šmugne unutra . A corry se isto uvali unutra kadnema "gazde".
Zagrabiensis dotepenikus