Srpanj 24, 2025, 02:23:55 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Biljke od Tropice  (Posjeta: 3004 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ribic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Biljke od Tropice
« u: Veljača 25, 2008, 22:25:00 poslijepodne »
Dali netko zna jeli postoji nekakv dućan ili neki uvoznik biljaka od tropice za hrvatsku, još davno sam vidija njihovu stranicu i čini mi se da je firma iz Danske i gledan da imaju nekakav katalog i to bi bilo jako ljepo kad bi u našim zoo- hobijima lipo imali taj katalog da možeš narućiti biljku koja te zanima a ne da si ogranićen na šturu ponudu bar u Splitu. I dali netko zna ove bijke koje su u trgovinama bar Splitskima jesu li to iz njihovog kućnog uzgoja ili od nekle nabavlju ili su možda i to tropicina budući da nisam na nijednoj košarici vidio onu etiketu od tropice.

Offline Zoran

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
Biljke od Tropice
« Odgovori #1 u: Ožujak 01, 2008, 12:01:00 poslijepodne »
U hr, nema nitko direktno, ja sta sam najblize vidio je u trstu. Za sloveniju neznam od koga uzimaju posto nisam tamo cesto
Rijeka/Hrvatska

Offline Toco

• Punopravni član
  • **
Biljke od Tropice
« Odgovori #2 u: Ožujak 01, 2008, 12:55:00 poslijepodne »
U Kopru, Supernova (tamo gdje je i Obi) ima pet shop s biljkama od tropice. Mogu ti dat broj telefona da kontaktiraš i vidiš jel se može naručiti.

Mene je zanimalo ako imaju Serin lijek protiv Icha pa nisu imali ali mi je rekla da mogu naručiti, nisam mogao čekat pa sam uzeo Tetrin. Ovo kažem zato jer se da dogovorit s njima da naruče.

Umag

Offline aegis

• Punopravni član
Biljke od Tropice
« Odgovori #3 u: Ožujak 02, 2008, 14:20:00 poslijepodne »
Tako ti je svejedno tko je uzgajač bilja,bitno je da je živo i zdravo
A ako baš imaš fetiš prema "tropica" bilju,budi spreman izdvojiti 30-40 Eur po košarici  

Offline Toco

• Punopravni član
  • **
Biljke od Tropice
« Odgovori #4 u: Ožujak 02, 2008, 18:26:00 poslijepodne »
Ma nije istina da košarica dođe 30-40 Eura, ja sam Bacopu platio 3 Eura, Crpytu oko 4, Cladophore 2.5 Eura... Od tropice u košaricama i s onim kartončićem zabodeno.
Umag

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
Biljke od Tropice
« Odgovori #5 u: Ožujak 02, 2008, 18:53:00 poslijepodne »
ovo "normalno" lako nabavljivo bilje je jeftino, ali opt skuplje od drugih uzgajivačnica, a ono "raritetno" i novo bilje na tržištu, dođe i 8-10€ košarica!

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
Biljke od Tropice
« Odgovori #6 u: Ožujak 03, 2008, 02:11:00 prijepodne »
Svi imamo svoje zelje i zeljice... Nekome biljkica, nekome nesto drugo...

Prednosti tropicinog bilja je sto je raslo u akvarijima podredjenim bilju, a ne ribama. Zbog toga je mnogo "ljepse" i (meni mnogo bitno:) bez puzeva...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline Black Tiger

• Punopravni član
Biljke od Tropice
« Odgovori #7 u: Ožujak 03, 2008, 11:51:00 prijepodne »

A i etiketirano je.

Meni recimo jako bitna stvar, jer nemaš brige jel ovo ili ono, znaš točno što kupuješ.

Znamo da danas ima jako puno koje kakvih hibrida, pa to mnoge počinje i zbunjivati, ovako znaš sve što bi otprilike trebao znati i super.
Novi Zagreb/Siget
West African Biotope

Offline Toco

• Punopravni član
  • **
Biljke od Tropice
« Odgovori #8 u: Ožujak 03, 2008, 20:23:00 poslijepodne »
Ja svaki put obavezno dobijem jednu imigrantsku obitelj puževa na bilju od tropice, valjda ovi u pet shopu tako ih drže.
Umag

Offline Tuljan

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
Biljke od Tropice
« Odgovori #9 u: Ožujak 04, 2008, 16:40:00 poslijepodne »

Citat: Ninina mama
Svi imamo svoje zelje i zeljice... Nekome biljkica, nekome nesto drugo... Prednosti tropicinog bilja je sto je raslo u akvarijima podredjenim bilju, a ne ribama. Zbog toga je mnogo "ljepse" i (meni mnogo bitno:) bez puzeva...

Sori ali ovo je netočno. Tropica 95% bilja uzgaja na suhom a večina je uzgojena iz tkivnih kultura, puževi tak i tak ne stižu iz rasadnika nego ih "bilje" pobere u trgovinama.
A i oznake vrsta nisu baš uvijek točne, bio sam prisutan kad je jednom došlo bilje, sve košarice su bile bez etiketa i trgovci su ga metali na teglice, poznavajuči profil ljudi koji rade u trgovinama nisam baš uvjeren da je sve uvijek etiketirano točno .
ZAGREB-SESV. KRALJEVEC/HRVATSKA

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
Biljke od Tropice
« Odgovori #10 u: Ožujak 05, 2008, 02:29:00 prijepodne »
Tuljane, ne moras se ispricavati...

Moja je greska sto nisam napisala sve sto sam mislila. (Mislim ja mnogo toga, pa rekoh da skratim... Tjesim se da znam skratiti... )

Pa evo da ispravim.

Shop u kojem sam ja samo 2 puta (malo mi daleko) kupovala tropicino bilje ima akvarije za koje gazda tvrdi da mu je tako tropica kod potpisivanja ugovora trazila da budu samo za njihovo bilje. Da nema riba i kontaminacije sa drugim akvarijima zbog puzeva. Takodjer je morao uzeti i njihova gnojiva... Ne sjecam se je li sto rekao o svjetlu. Bilje sam vidjela ubrzo po dolasku u shop i bilo je poslagano "pod spagu"...

Istini za volju u drugom shopu (meni mnogo blizem) imaju navodno tropicino bilje, ali na svoje oci sam vidjela izvrnute kosarice, cjeduljice razbacane naoklo i tako to...

Dakle, bilje od proizvodjaca krene do trgovine u OK stanju, ali onda nastaju problemi ako se trgovina nije potrudila ispostovati neke uvjete...

Svakako nisam za to da se kupuje samo etiketirano bilje, jer sam se uvjerila u ovu tvoju pricu o uzgoju na suhom. Naime, niti jedna tropicina biljka koju sam donijela nije zadrzala svoj izgled... No barem je bila zdrava i relativno se brzo prilagodila... Za razliku od nekih no name kojima je trebalo mnogo vremena (i po 2 mjeseca) da krenu...

Ja ipak najvise volim otici kod kolega, zraknuti u aq i primjetiti kako bas sad ima jedan pelcer viska...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline ribic

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
Biljke od Tropice
« Odgovori #11 u: Ožujak 09, 2008, 12:25:00 poslijepodne »
Ma nije stvar jeli to tropica bilje nego je stvar ako netko uvozi njihovo bilje ima praktičan katalog preko kojeg bi moga da je netko u hr uvoznik reći oću to i to i on bi ti ljepo narućija platija bi i to je to, a ovako u splitu govorim u zg je definitivno bolja situacija čekaš i čekaš dok dođe nešto bilja i ona kad dođe dođu uvik iste vrste nikakvih promjena nema zato sam tropicu spomenija