Srpanj 18, 2025, 19:42:18 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Ciklidi u okolici Ek. i Vž. i par pitanja  (Posjeta: 1450 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bopacak

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Ciklidi u okolici Ek. i Vž. i par pitanja
« u: Kolovoz 20, 2004, 16:19:00 poslijepodne »

Dal možda zna nekog u Eakovcu ili Varaždinu ko uzgaja ciklide, ili neki dobar zoo shop sa ciklidima.

Inaee uskoro radim akvarij od 112 litara za afrieke ciklide. Još nisam odlueio koje, ali znam da budu afrieki jer su mi definitivno najjaei.

Kad vea pišem imam pitanje (a). Kak izgleda kamenje, a kak pjesak u jezeru Malawi i Tanganyika?Di ja mogu nabavit takvo kamenje i takav pjesak?Koje još bilje raste u takvim jezerima osim anubiasa?

Offline shadow_x

• Punopravni član
    • http://www.google.com
« Odgovori #1 u: Kolovoz 20, 2004, 19:15:00 poslijepodne »

ja cu ti samo preporucit da, posto si reko da ces USKORO radit, napravis veci akvarij (barem 150-200L) jer za ciklide se manje ne isplati. Zasto? Pa... Uglavnom su veliki - iznad 10cm(mada ima i "manjih" vrsta - 8-10cm), u takve akvarije se stavlja dosta kamenja pa ti onda akvarij od 112L ima jedno 80L vode (ako ne i manje). Teritorijalni su pa im treba vise prostora itd. itd. Sto znaci da ak napravis 112L akvarij tesko da ceszadovoljit potrebeafrickihciklida.

Ja imam 120L (sto nije puno vise) i imo samvelikih poteskoca oko izbora riba i uredenja

Offline bopacak

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Kolovoz 21, 2004, 02:55:00 prijepodne »
Krivo sam se izrazil. Vea imam akvarij od 112 litara, samo mislim nabavit još jedan od 50 do 80i napraviti biljni akvarij u tome, a u 112 litrašu ciklide. Nemam prostora za veae. Možda 180 litara max., ali sad opet novi akvarij, novi filter, rasvjeta...... $$$$$$$$........... da presidenti rastu na drveau........kamo sreae? I moje i vaše!!!!!! Al ovak. Je... ga, ja sam ueenik sa ne baš tak velikim primanjima....

Offline SandmanRI

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #3 u: Kolovoz 21, 2004, 09:02:00 prijepodne »
Onda je možda bolje da ne zapoeinješ nešto eime neaeš nakraju biti zadovoljan ni ti, ni ribe. Ribe ae ti se mlatit i krepavati, moraeeš ih se rješavati ili nabavljati novi tank... vjeruj, sve su to vea isprieane priee... razmisli još jednom...
Rijeka / Hrvatska
><((((º> - previše ljudi premalo misli - <º))))><

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
« Odgovori #4 u: Kolovoz 21, 2004, 13:12:00 poslijepodne »

ne slušaj ih...skupi i zadnju paru i kupi si 180l - zajebi sve i pusti se u dugove...život bez gomile akvarija nema više smisla...

Offline bopacak

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Kolovoz 21, 2004, 15:33:00 poslijepodne »

budmo vidli kak bu ispalo, ali ciklidi su me tolko zaintrigirali. Više volim takve ribe nego neke ljude. One imaju barem nekakav karakter. I definitivno ste dobili novog elana ciklid fana.....moram skupit još koju paru, pa bude....