Srpanj 22, 2025, 06:34:25 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Ideja za chiller  (Posjeta: 2071 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zeljkoc

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Ideja za chiller
« u: Veljača 07, 2008, 13:58:00 poslijepodne »
Vec sam neko vrijeme u radovima oko prvog morskog pa citam(gutam) sve moguce postove o opremi ne bi li sto povoljnije prosao skleparenjem po smecu, a da ipak sklepano zadovoljava funkcijom.

Inace sam citao da je taj hladnjak za vodu dosta zeznut za napraviti i da se malo tko upusta u tak nekak osim za velike aq i sl.

I tako ozednim, a kak na poslu imamo one boce s vodom sjetim se, da li bi se dalo tak nekaj iskoristiti, tj onaj stalak ima u sebi ocito neki mali hladnjak koji radi prakticki non stop. Jel ideja drzi vodu ili je bez veze!?

Inace citao sam postove i netko je rekao da je za ispod lampi dobro staklo od fotokopirke ili skenera.
I tako navukao je furdu doma - 3 pokvarena skenra pokupio od frenda!
Jedini problem je kak odljepiti staklo, mislim da cu staviti sve u sparet da se malo zgrije pa mozda krene!

Isto imam ideju za cesalj. Evo ovak nekak izgleda - kabelski kanal za elektro instalacije. Kaj mislite ispusta li kakve stetne tvari u vodu.

Toliko DIY stvari za danas!

Offline lucifer

• Punopravni član
    • http://www.psychoreefer.hr
Ideja za chiller
« Odgovori #1 u: Veljača 08, 2008, 09:29:00 prijepodne »
staklo ti je nepotrebno, ova plastika za česalj ti nije provjerena tj, neznaš vrstu moze bit da ispušta nesto u vodu,pankerizacija u morskim tankovima redovito završi da kupujes 2 puta, 1.put jeftinije,2.kako treba- uz gubitke

Offline neznalica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
    • http://www.google.com
Ideja za chiller
« Odgovori #2 u: Veljača 25, 2008, 22:03:00 poslijepodne »

Što se tiće ideje oko hlađenja vode,imam ideju.. Pošto moji roditelji vole kampirati, a u kampicama ti sve treba i mora raditi svugdje.. Tako npr. postoji mali frižider koji radi na plin. Princip je sljedeći, plamen vrti nekakav propeler, koji se vrti direktno u motoru frižića i na taj način hladi.. Što će reći da ako umjesto plamena stavimo na taj nastavak nekakav motorić na kojem možemo regulirati brzinu rotiranja možemo postići temperaturu koju želimo... A sada je pitanje gdje naći takav frižić, to barem nije teško, kod nas po kampovima stranci ostavljaju kamp kućice starije od 20 godina jer im se nada misliti gdje će ih baciti...Znači malo prošetati do voditelja kampa i raspitati se... Ovog ljeta ja idem u lov na mini frižić, pa ćemo vidjeti...Kada se nađe frižić sve je lako, cijev od povrata pumpe u akvarij se provede kroz frižić i to u nekakvoj spirali da se dobro rashladi i to je to...

Offline lucifer

• Punopravni član
    • http://www.psychoreefer.hr
Ideja za chiller
« Odgovori #3 u: Veljača 25, 2008, 23:13:00 poslijepodne »
probao sa ledenicom spusti stupanj 2 ali ništa više, ne zabrinjavajte se ako nemate acropore sve je ok

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
Ideja za chiller
« Odgovori #4 u: Veljača 26, 2008, 08:52:00 prijepodne »
.. lucifer ne bih se baš složio sa tobom.... jer pri povišenoj temperaturi znaju ugibati i mali inveri koji su u kamenju i samim time se kamenje gadi iznutra..kako je kamenje porozno taj mrtvi "detrius" vremenom izađe i na samu površinu kamena..te zaštopava poroe poroznog kamena... ukoliko protok nije dovoljno jak da to poskida sa kamenja... a večinom nije... tada dolazi do neželjenih komplikacija.. počinju rasti alge, pa zatim se pojavi cijano.... i ostalo znaš i sam.... ona gore plastika je ok.. samo je dobro isperi i dezinficiraj prije postavljanja...jer tko zna na kojem je to skladištu vani stajalo i tko je po tome pišao ...  pvc nije topljiv u vodi, pa stoga nema kaj niti otpuštati u vodu.. .. moje osobno mišljenje.. ukoliko stvarno želiš imati hladnjak za akvarij.. islati ga se kupiti, jer vrijedi svake kune...

.. ovo ne trkeljam bez veze.. to se meni deslilo prošlog ljeta... pa samo iznosim činjenice ...
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti