Srpanj 21, 2025, 21:30:10 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Zebrice ugibaju!!  (Posjeta: 780 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gothianer

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Zebrice ugibaju!!
« u: Ožujak 01, 2008, 15:13:00 poslijepodne »

Ljudi moji ugibaju mi zebrice,kupio sam 10 kom.prije 7 dana i vec su 4 uginule!!!

Imam akv.100l.2x20W,blumodular2 Inner filter,sera 100w grijač,10-ak biljki.koristim tetra aquasafe i sera morena.Temperatura je 25-26C.nema nimalo algi,biljke uredno rastu,voda bistra jedino je tvrda je sam iz dalmatinse zagore,voda je dosta tvrda.Imam 10 neonki,5 tiger barbusa,6 corydorasa,2 sijamca,1 ancistrusa i tih nesretnih 10 zebrica od kojih je ostalo 6.

Sve ribe su vesele zdrave dok mi prva zebrica nije dobila neku rozo-crvenkastu mrlju na stomaku-poput hematoma.umirila se,plivala na mjestu i sutra uginula.za dan dva druga oboli,dobije istu takvu mrlju i ugine i tako jos ove dvi.

Mislio san da je neki parazit i stavim 1. i 3. dan sera costapur ali bezuspjesno.

O cemu se radi,oce li i druge ribe oboliti,jesu li dosle bolesne il su kod mene obolile i kako da ih lijecim???

P.S.Akv.je star mjesec i pol,3 tjedna cikliran ribe uvodjene u razmaku tjedan dana.

Offline Gwyneeth

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
Zebrice ugibaju!!
« Odgovori #1 u: Ožujak 03, 2008, 01:40:00 prijepodne »
Vjerojatno si ih kupio bolesne i sada se pocela manifestirati bolest. Zasto nisu u karantenu isle?

Sve sto je od njih ostalo zivo odvoji iz akvarija u karantenu. Vjerujem da je prije rijec o bakterijskoj upali, ali zaista nisam sigurna. Probaj sa nekim generalnim lijekom (FMC ili Tetrin General Tonic)...

"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...