Moze direktno? Nemoj se ljutis, pospana sam...

To sto ti lebdi su jednostavno fizicke necistoce, koje taj filter ne moze pokupiti. Inace unutarnji filteri koji se dobijaju sa gotovim akvarijima nisu OK.
Ja sam se mislila kupiti vanjski filter, ali zbog koje cega, za prvu ruku sam stavila jedan manji unutarnji kineski i za 48 sati "praskice" su nestale...
Kad se desi pomor bubica u filteru, voda bude kao mlijeko i vjeruj mi to je mnogo veci problem od estetskog...

Bilje: moze mu biti 100 vragova, meni iz ovih tvojih parametara ne stima tvrdoca. Naime, generalno bilje voli mekaniju vodu...
Takodje mi je rezultat NO3 od 50 preveliki... Mozda nemas dovoljno fosfata koji su svojevrstan balans NO3. Kao kad mi nemremo pojesti puno ljute kobasice bez kruha. U ovoj situaciji NO3 je kobasica, a PO4 kruh...

Ili jednostavno nemas dovoljno zivog bilja koje bi moglo potrositi sve hranjive materije... Ili ti jednostavno tester laze...

Naravno, kolege su u pravu za kolicinu svjetla. U taj akvarij se moze staviti dodatna rasvjeta. Potrazi malo po temama u Uradi sam podforumu i naci ces hrpu ideja... Na kraju krajeva, ako nisi spretan sa strujom uvijek postoje gotova rijesenja u obliku gotovih sklopki koje samo treba pricvrstiti za poklopac i ukljuciti u struju...

Sto se gnojenja tice, sve mi se cini da je to uzaludno bacanje novaca dok ne napravis rasvjetu... Naime, gnojenje je slozeno-slozeni proces... Ima nekoliko stavki koje se moraju ispostovati u pravilnim omjerima i tek onda bilje moze iskoristiti sve ponudjene resurse...
Naime, mnogo svjetla potice bilje na brzi rast. Sto brze raste treba mu vise hranjivih materija. Ukoliko ih nema ili mu fali samo jedan od njih pokazace nam to svojim izgledom...
Dakle, gnojenje je po meni zacarani krug, koji pocinje kvalitetnom rasvjetom, a u stopu ga prate makro i mikroelementi, te co2 i odredjeni kvalitet vode...
Oprosti sto sam razvezala...