Portal
Naslovnica
Forum
Akvarij.NET zajednica
Pomoć
Obrasci
Pošaljite mali oglas
AkTer! mreža
Za prave zaljubljenike
Akvarij.NET
Terarij.NET
AkTer! FEST
Prijava
Member Login
Registracija
Srpanj 19, 2025, 10:43:00 prijepodne
Najnoviji Član:
lfrketic
Akvarij NET - FORUM
»
Slatkovodna Akvaristika
»
Ostale slatkovodne teme
(Moderator:
ZliBrka
) »
Temperatura u akvariju
« natrag
naprijed »
Ispis
Str: [
1
]
Dolje
Autor
Tema: Temperatura u akvariju (Posjeta: 3664 vremena)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Dara
Trade Count:
(
0
)
Punopravni član
Temperatura u akvariju
«
u:
Kolovoz 11, 2004, 21:29:00 poslijepodne »
Sad po ljetu u akvariju mi je temperatura 30,eak sam našla i 31.Da li je to razlog što su neki koridorasi "nestali" iz akvarija?Šta se može napraviti da se temp malo smanji?Ako smanjim svijetlost,biljke baš ne rastu,poenu truliti.
Evidentirano
Marko69
Trade Count:
(
0
)
Punopravni član
Temperatura u akvariju
«
Odgovori #1 u:
Kolovoz 11, 2004, 21:37:00 poslijepodne »
Otvori poklopac barem malo da lampe što manje griju. Ja sam eak jedno vrijeme stavlja boce sa zale?enom vodom. 3 boce tokom danaod 1,5L drže temperaturu na 26C u 120L akvariju. No pošto cijeli dan držim sve prozore zatvorene temp. u sobi mi se više ne penje preko 26 pa ni u akvariju preko 29,5C. Kako držim ciklide mislim da im nije baš pre pre vruae. Još jedan problem s bocama je ako nisi redovit može doa do temp. oscilacija pa koji stupanj gore pša koji stupanj dole. Zato ako ti gori svetlo kojih 12h trebala bi npr. 3 boce stavljat svaka 4. Problem je još u tome što besposliearim pa sam izvodio bjesne gliste.
Evidentirano
Split/Hrvatska
Fauna
Trade Count:
(
0
)
Punopravni član
Temperatura u akvariju
«
Odgovori #2 u:
Kolovoz 11, 2004, 22:02:00 poslijepodne »
Postavis vazdusnu pumpu u frizider a crevo i velikirasprsivac u akvarijum!
Suludo zvuci ali cuo sam zatako nesto a sto je jos zanimljivije kazu da je delotvorno.
Evidentirano
http://www.beke.co.nz/index.php
Ars
Trade Count:
(
0
)
Punopravni član
Spol:
Dob: 42
Temperatura u akvariju
«
Odgovori #3 u:
Kolovoz 11, 2004, 22:16:00 poslijepodne »
montiraj ventilator da ti puše u površinu.. to je nabolji naein..
Evidentirano
Keder
Trade Count:
(
0
)
Punopravni član
Temperatura u akvariju
«
Odgovori #4 u:
Kolovoz 11, 2004, 22:51:00 poslijepodne »
Ja mislim da nije bas opasno. Kod mene cesto se popne do 30. Jos sam i vazdusnu pumpu izvadio, imam vanjski filter. Ribe se normalno ponasaju.
Evidentirano
riba ribi grize rep
Stina
Trade Count:
(
0
)
Punopravni član
Spol:
Temperatura u akvariju
«
Odgovori #5 u:
Kolovoz 11, 2004, 23:14:00 poslijepodne »
ukoliko imaš male paleatuse, vjerojatno su na dnu pijeska....mislim njihove kosti... (inaee paleatusi su iz hladnijih voda)
e da... probaj il tako kao što su ti cijenjeni kolege rekli il mjenjaj dnevno dio vode...he he, pa nek ribe imaju svaki dan svježu vodu!!!
Evidentirano
kukurjek2002
Trade Count:
(
0
)
Punopravni član
Temperatura u akvariju
«
Odgovori #6 u:
Kolovoz 11, 2004, 23:29:00 poslijepodne »
Po meni je najbolje ne paliti svijetlo u najkriticnijim satima.Kad je ovdje gutavo ja palim svijetlo od 7.00-10.00, i poslije podne od 16.00do 24.00.U manjem akvarijumu situacija je gora pa u njemu svijetlo gori preko cijele noci a po danu je ugaseno.Nisam strogo precizan sa satima ali to je otprilike to.I jos nesto cuvati jutarnju svjezinu u stanu(ne otvarati prozore i ako nema smetnji drzati spustene roletne)
Evidentirano
Oh sto te volim joj
Dara
Trade Count:
(
0
)
Punopravni član
Temperatura u akvariju
«
Odgovori #7 u:
Kolovoz 11, 2004, 23:47:00 poslijepodne »
Ma,ja sam na zadnjem katu u zgradi pa je jaaaaako vruee i sparno,a inaae,imala sam paleatuse i aeneuse od koridorasa,bilo ih je eetiri,sad je jedan aeneus,i jedan paleatus koji se jadan skriva, izgleda od temperature u akvariju.
Evidentirano
kukurjek2002
Trade Count:
(
0
)
Punopravni član
Temperatura u akvariju
«
Odgovori #8 u:
Kolovoz 12, 2004, 00:12:00 prijepodne »
Ako je pretoplo u akvarijumu ribe obicno plivaju blize povrsini a kriticnija temperatura moze da dovode i do iskakanja ribica.Povecana temperatura dovodi i do porasta apetita kod riba, a to povlaci i cesce ciscenje dna i mijenjanje vode(nisam siguran da su ti uginuli zbog temperature, pojacaj i dovod kisika obavezno)
Evidentirano
Oh sto te volim joj
Heady
Trade Count:
(
0
)
Novi član
Temperatura u akvariju
«
Odgovori #9 u:
Kolovoz 15, 2004, 17:26:00 poslijepodne »
potpuno se slažem sa kukurjekovim dvosmjenskim osvjetljenjem, i ja furam isto dok me netko ne razuvjeri
Evidentirano
ZEC
Trade Count:
(
0
)
Punopravni član
Temperatura u akvariju
«
Odgovori #10 u:
Kolovoz 16, 2004, 18:06:00 poslijepodne »
I kod mene bude do 30 ali nista ne poduzimam jer vidim da su sve ribe jos zive i zdrave
Evidentirano
Lipik - Pakrac / Hrvatska
Covjek uci dok je ziv i opet umre glup
banfa
Trade Count:
(
0
)
Punopravni član
Spol:
Temperatura u akvariju
«
Odgovori #11 u:
Kolovoz 16, 2004, 18:53:00 poslijepodne »
Ovo sam našao na netu:
Akvarijski hladnjak
Izradio: Renato Ciler
(nagradjeno od strane kalifornijskog casopisa «Fresh water and marine aquarium»)
Tokom vrelih ljetnih dana temperatura vode u akvariju se opasno povecava. Ako je akvarij kraj prozora, situacija je jos gora. Da bi sprijecili nastanak riblje juhe, vodu je potrebno rashladiti, posto stavljanje leda i staln aizmjena vode nije preporucljiva, mozemo iskoristiti ovakav jednostavan hladnjak. Sastavljen je od plasticne kante pune ledene vode, i gumenog crijeva. Gumeno crijevo duzine oko 4m se namota i stavi u kantu s vodom. Jedan dio crijeva se spoji na pumpu, a drugi na filter. Time smo cijev koja inace spaja pumpu i filter zamijenili ovom duzom. Voda protice kroz namotanu cijev i hladi se u kanti. Takva ohladjena se vraca u akvarij. U kantu se mora dodavati vrecica s ledom, koja se mora zamijeniti posto se otopi. Najbolje je da se uzmu dvije vrecice i stave u hladnjak. Posto se smrznu, jedna se stavi u kantu i dok se otopi zamijeni se onom drugom. Tako se stalno izmjenjuju. Hladnjak vrlo lako snizuje temperaturu cak do 6-7°C. To je velika stvar ako vam je temperatura vode 30°C a mora biti 26°C.
Evidentirano
Velika Gorica / Hrvatska Udruga Ciklidofila
Ispis
Str: [
1
]
Gore
« natrag
naprijed »
Akvarij NET - FORUM
»
Slatkovodna Akvaristika