Srpanj 22, 2025, 08:25:19 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Je li ovo plijesan?  (Posjeta: 1164 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bubu

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Je li ovo plijesan?
« u: Siječanj 19, 2008, 10:59:00 prijepodne »
Pozdrav svima!

Ulovilo mi se nešto ružno na drvetu. Akvarij je star tek mjesec dana i još nemam ribe jer bih stavila otocinkluse i neonke, pa čekam još neko vrijeme jer su oni osjetljivi. Dva su komada drveta unutra, kuhana satima iako su kupljeni u pet shopu, a na oba se lovi ovo čudo:

Je li to bezopasna plijesan koju će ribe srediti kad dođu ili je nešto opasnije?

P.s. Pošto nemam još dovoljan broj postova za oglas, htjela bih kupiti Hemianthus callitrichoides "cuba", pa ako netko prodaje ili zna gdje se može kupiti bila bih jako zahvalna.

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
Je li ovo plijesan?
« Odgovori #1 u: Siječanj 19, 2008, 11:38:00 prijepodne »
plijesan, imam isti problem, nabavi ancistrusa/e i on/oni ce to pojesti... ja sam preselila odraslu ancistrusicu iz veceg akvarija no nije se bas pretrgla - vrijedniji su kad su maleni...  
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline franco9200

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • http://www.akvarij.net
Je li ovo plijesan?
« Odgovori #2 u: Siječanj 19, 2008, 11:41:00 prijepodne »

to je plijesan i najčešće se javlja kada se drvo dobro ne iskuha, trebale bi ga ribice pojesti a ne samo ancitrus nego i moliji i druge ribe to vole čapkati.....najbolje sredstvo za ubijanje te plijesni je easybalance (e jesam dosadan već s njime) i koje je to drvo malo mi je sumnjivo......
Rijeka, Zamet, Trsat
..........................
* ne vjeruj ribi koja laže....

Offline franco9200

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • http://www.akvarij.net
Je li ovo plijesan?
« Odgovori #3 u: Siječanj 19, 2008, 11:43:00 prijepodne »
ima još jedno sredstvo koje je odlično ali sam zaboravio kako se zove dugo ga nisam koristio a služi za 24h pripremanje vode znači kada hitno trebaš ubaciti ribe unutra......neka me netko prosvijetli jer je meni svaki problem nestao sa tim sredstvom......
Rijeka, Zamet, Trsat
..........................
* ne vjeruj ribi koja laže....

Offline Bubu

• Novi član
  • *
Je li ovo plijesan?
« Odgovori #4 u: Siječanj 19, 2008, 13:51:00 poslijepodne »
Hvala puno. Kemiju, osim Tetra aquasafea i malo gnojiva za bilje, nisam stavljala. Drvo bi trebalo biti mopan ako sam dobro zapamtila (negdje sam zagubila račun iz Vilija, ali ne vjerujem da bi oni prodavali neko drvo koje nije za akvarije). Lijepo je ono tonulo i u lavoru kad je kupljeno, ali sam ga ipak kuhala sa malo soli više sati radi dezinfekcije, pa potapala u hladnu vodu, pa kuhala bez soli i zatamnila lonac

Stvarno ne znam da li da stavim malog ancistrusa. Akvarij je 80 litara, a on bi rastao i rastao, pa bih ga onda morala udomljavati, a rijetko ljudi žele udomiti velikog ancistrusa. Zamišljeno je da bude biljni akvač, pa bi rušio sve oko sebe. Ipak ću probati sa otocinklusima za tjedan-dva, a možda kapnem i malo easybalancea kad ga kupim.  
Hvala!