Prije svega dobro dosao, i dugo nam ostao!

Nadam se da cemo pomoci pri izgradnji tvoje male oaze...

Znas onu izreku 100 ljudi 100 cudi. E sad cemo dokazati da je to istina.

Naime, ja ne mislim da je ovo bas dobro mjesto za aq... Zasto? Jer predpostavljam da se ova vrata otvaraju i zatvaraju. Dakle da to nisu samo otvori u zidu.
Naime, moje je iskustvo ovakvo. Moje se ribe jos uvijek boje paljenja svjetla u kupaoni koja je na cca 1,5m od akvarija... Zasto? Upalim svjetlo, otvorim vrata i one se prepadnu... Kada pomjeram vrata bez paljenja svjetla nema efekta... Dakle, promjena kolicine svjetla bi mogla biti problem...
I kod mene je aq na prometnom mjestu, ali se ne trzaju previse pri prolasku mojih malih "tornada", ali svjetlo... E, tu je druga prica...
Nadalje, (mislim da to cak i u prirucniku pise

) da aq iz sigurnosnih razloga ne treba stojati na prometnom mjestu... Zamisli da nosis nesto npr. posluzavnik i imas ulasten parket + carape koje ne vole ulasten parket...

Puf, a posluzavnik ravno od staklo... Lako cemo za tebe, ti ces se vec pridici, ali sto s ribama... Eto, karikiram malo, ne bi li nasao bolji polozaj...

Naravno ako su svi drugi coskovi zauzeti, bolje ista nego nista...

Sto se bilja tice, probaj birati, medjutim tesko da neces pasti u napast da kupujes i kupujes, i kupujes razlicite vrste bilja, a na kraju (ko ja sad) skontas da imas previse bilja, i da to bas ne izgleda najljepse... E onda krene mijenjanje, poklanjanje, zicanje i tako to...
Moj jedini savjet je ne kupuj bilje dok na netu ne provjeris podatke o njemu (to vrijedi i za ribe). Ja sam kupila divne srcolike listove na dugackoj stapci. A jes vraga. Poslije 2 mjeseca od dugacke stapke ni D, a o srcolikosti necu ni pricati. Dakle, google, a.net i razgledaj...
Mislim da ce se u ovoliki aq sloziti bilo koja sitnolisna biljka, pa ti ih i predlazem...
I evo, jos jedna napomena, te niske biljke (za naprijed) traze mnogo, mnogo svjetla i kojecega drugog, pa dok ga ne rijesis niti ne nabavljaj ga...
I da, prvo sipanje vode nema potrebe da stoji tamo negdje... Direkt u aq, a poslije cikliranja (cca mjesec dana) lagano s ribama...
Oprosti na dugackom postu...