Kolovoz 09, 2025, 17:35:21 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Problem s guramijem  (Posjeta: 2767 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline betta13

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Problem s guramijem
« u: Siječanj 07, 2008, 23:54:00 poslijepodne »
Prije dva tjedna sam kupio bisernu guramiju. Prva je tridana bila nekako sramežljiva ali je onda nekako ½poludila½; počela je loviti jednog molija i manjeg skalaraali nije im nanosila nikakve povrede osim toga da im je malo grickala repne peraje, ali ful malo i nije bilo nikakvih tragova. Može li mi netko objasniti ovo ponašanje?
Born to love fish
P.S. skype: betta01994

Offline fiuman 1980

• Punopravni član
Problem s guramijem
« Odgovori #1 u: Siječanj 08, 2008, 13:42:00 poslijepodne »

Normalno ti je kod guramija da neki primjerci budu teritorijalni te naganjaju ostale ribe. Problem možeš riješit na više načina ali ja ču ti navest 2:

1. dodaj u aq još koji biserni, po mogučnosti da ti omjer bude 1 M i 2 Ž, pa će se međusobno naganjat i pustit druge ribe na miru

2. stavi ribu u drugi aq na neka 2 tjedna, kad je vratiš njeno ponašanje će biti smirenije (nije garantirano, ali uspije često).

Nadam se da sam ti pomogao
Forza Fiume ;)

Offline betta13

• Punopravni član
  • **
Problem s guramijem
« Odgovori #2 u: Siječanj 08, 2008, 14:54:00 poslijepodne »
Citat: fiuman 1980

Normalno ti je kod guramija da neki primjerci budu teritorijalni te naganjaju ostale ribe. Problem možeš riješit na više načina ali ja ču ti navest 2:

1. dodaj u aq još koji biserni, po mogučnosti da ti omjer bude 1 M i 2 Ž, pa će se međusobno naganjat i pustit druge ribe na miru

2. stavi ribu u drugi aq na neka 2 tjedna, kad je vratiš njeno ponašanje će biti smirenije (nije garantirano, ali uspije često).

Nadam se da sam ti pomogao

Hvala na savjetima ali imam problem: imam akvarij od samo25 L a jedini drugi akvarij koji imam je prenesnik pa te molim da mi daš neki drugi savjet.
Born to love fish

Offline betta13

• Punopravni član
  • **
Problem s guramijem
« Odgovori #3 u: Siječanj 08, 2008, 14:56:00 poslijepodne »
Nisam siguran koliko bi riba otprilike išlo u tako mali akvarij
Born to love fish

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
Problem s guramijem
« Odgovori #4 u: Siječanj 08, 2008, 18:43:00 poslijepodne »
ja mislim da če se on sam smirit kad se dogovore!
oni ne slove kao agresivne ribe, i samo dok se uspostave odnosi među stanovnicicma, i nek zauzme svoj teritorij(vjerojatno je mužjak u tom slučaju) i smirit če se!
ako ne, odvoji ga na par sati u neku teglu, pa ga vrati! to bi ga trebalo smiriti! Edited by: kosuta

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
Problem s guramijem
« Odgovori #5 u: Siječanj 12, 2008, 22:14:00 poslijepodne »
Kao prvo, 25 l nemoze bit dosta ni za jednog guramija a kamoli jos kojeg.

Teritorijalnost je normalna, muzjaci osobito znaju malo pokazivati prevlast al jos nisam cula da je bilo ozbiljnih povreda.

Veci akvarij pa nabavljaj ribe. U ovom se zadrzi na par gupija.

"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline fiuman 1980

• Punopravni član
Problem s guramijem
« Odgovori #6 u: Siječanj 13, 2008, 10:52:00 prijepodne »

Citat: Gwyneeth
Kao prvo, 25 l nemoze bit dosta ni za jednog guramija a kamoli jos kojeg.

Teritorijalnost je normalna, muzjaci osobito znaju malo pokazivati prevlast al jos nisam cula da je bilo ozbiljnih povreda.

Veci akvarij pa nabavljaj ribe. U ovom se zadrzi na par gupija.

Slažem se s kolegicom, aq je premali. A što se tiće gvaramija, iako slove za miroljubive ribice, iz osobnog iskustva znam da znaju bit "agresiva bez posljedica" tj. ne rane druge ribe. Kao što kolegica kaže mužjaci imaju tendenciju biti teritorijalni, ali ja sam imao iskustva sa ženkom istog ponašanja, došla je zadnja u aq i svih stjerala u kut, čak i mužjaka svoje vrste. Premijestio sam u drugi aq i sad je dobra ko bubica, mužjak je došao na svoje ;)
Forza Fiume ;)