Kolovoz 09, 2025, 16:02:41 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: početnik  (Posjeta: 2090 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline oliver živković

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
početnik
« u: Prosinac 11, 2007, 23:57:00 poslijepodne »

pozdrav ljudi

već 15 godina sam u slatkovodnoj akvaristici amater

sad imam 400 lit akvarij s diskusima

živim u šibeniku

molim pomoć želio bih napravit jedan morski akvarij ne baš mali 100x60x60 ali mepojedinci plaše da je previše posla oko njega i odgovaraju me od toga,ali ja se odlučio za akvarij morski,želim okušat gušt i sriću o njemu,molim pomoć,možete li mi poslati na što moram paziti,odakle krenuti,što nabavit od opreme,kako održavanje,ima li tko link kako je krenuo radit svoj akvač,skroz sam novi u morskoj i neznam apsolutno ništa,gdje je najbolje nabavljat opremu,i lp oliver

oli

Offline oliver živković

• Punopravni član
  • **
početnik
« Odgovori #1 u: Prosinac 12, 2007, 00:14:00 prijepodne »

upravo sam vidio link od grofa fenomenalno

oli

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
početnik
« Odgovori #2 u: Prosinac 12, 2007, 07:57:00 prijepodne »
prekompleksna pitanja zakratki odgovor..ajde polako po starim temama da stekneš neku sliku o svemu, pa onda polako s pitanjima.. a Grofov primjer je , onak, apotekarski

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
početnik
« Odgovori #3 u: Prosinac 12, 2007, 09:02:00 prijepodne »

pusti pojedince,... više zajebancije ima oko kvalitetnog biljnog akvarija, nego oko morskog,...

mjera od 100*60*60 je skroz dobra za morski jer ti je lako složit dobru cirkulaciju i rasvjetu, T5 neonke od 39W taman stanu,...

Na dnu izbuši dvije rupe inapravi owerflow box,... treba ti još sump, povratna pumpa cca 2000 L/h, 2 stream pumpe, rasvjeta minimalno 6*39W, a i više za SPS koralje,...kvalitetno kamenje, skimmer, ugljen i fosfat remover

blizu ti je je i Pletko (Skradin), kojem će vjerujem biti drago da još kojiŠibenčanin zasoli akvarij

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
početnik
« Odgovori #4 u: Prosinac 12, 2007, 09:17:00 prijepodne »
Razlika izmedju morskog i biljnog je najvise ocita u financijskoj strani, a u kompliciranosti odrzavanja bih se slozio

Offline pletko

• Punopravni član
početnik
« Odgovori #5 u: Prosinac 13, 2007, 13:55:00 poslijepodne »
Ma puste priče oko morskog akvarija jedini problem nam je svima što smo iz slatkovodne prešli u morske pa nam nije nikako jasno da se treba zaboraviti sve što smo naučili o slatkovodnoj akvaristici.
I kao što Antimon reče naravno da mi je drago još jednog akvarista iz moje okolice zaraziti s morskim akvarijem (neznam samo kako če njemu i njegovoj okolini biti) ali što nas je više jači smo. Oliver vidimo se.

Offline lucifer

• Punopravni član
    • http://www.psychoreefer.hr
početnik
« Odgovori #6 u: Prosinac 13, 2007, 19:07:00 poslijepodne »

Citat: veco
Razlika izmedju morskog i biljnog je najvise ocita u financijskoj strani, a u kompliciranosti odrzavanja bih se slozio

čuj za prave rezultate čes se itekako pomučiti lova ne pomaze frend moš imat love ko kenje svejedno ne garantira dobar rezultat

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
početnik
« Odgovori #7 u: Prosinac 13, 2007, 19:39:00 poslijepodne »

Citat: lucifer

Citat: veco

èuj za prave rezultate èes se itekako pomuèiti lova ne pomaze frend moš imat love ko kenje svejedno ne garantira dobar rezultat
malo ukljucit cuku ali bez love nist

Osim ako imas love ko kenje, pa das obicnom trgovcu bez smisla i ljubavi da ti slaze akvarij i na kraju ne bude nist od toga, e tu lova ne pomaze

Offline eragon

• Punopravni član
  • **
početnik
« Odgovori #8 u: Prosinac 24, 2007, 23:11:00 poslijepodne »