Biokugle se ne mijenjaju usudim se reci nikada... Osim ako se fizicki ne ostete... A i tada...

One su samo "stolice" na kojima sjede dobre bakterijice... I to jako cvrste stolice...

Eventualno, kad se jako zacepe, provuku se kroz akvarijsku vodu (kod zamjene), znaci nikakvo detaljno ciscenje. I nikada u isto vrijeme i biokugle i keramicki valjcici...
Spuzvice se mijenjaju kada se fizicki ostete. Ovaj akvarij imam svega 4 mjeseca tako da ne znam koliko ce im vremena trebati. Istini za volju na pocetku (dok sam imala mahovinu u aq) sam ih cistila svaki drugi, treci dan... Sada dobro operem obje spuzve kod svake izmjene vode, dakle tjedno...
Moj je problem bio sto nisam bila zadovoljna fizickom filtracijom... Non-stop sam imala lebdece cestice po aq. Prije 10-ak dana sam kupila jedan manji kineski filter, i u njega stavila vatu i dobila kristalno bistru vodu poslije 48h...
Sto se tice njihovih unutarnjih filtera, bluwave 03, 05, 07 su smece... I vise se ne proizvode zbog pritiska kupaca, pa onda i dilera. Ovo sto mozemo naci su stare zalihe... Sada su presli na princip 09 i mnogo je bolji, jer u sebi sadrzi njihov unutarnji filter blumodular + dodatne komore sa ostalim filter materijalima... Kazu ljudi prezadovoljni su sa tim filterom...