Kolovoz 09, 2025, 15:05:00 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Koji akvarij  (Posjeta: 2529 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline stari medo

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Koji akvarij
« u: Prosinac 05, 2007, 14:06:00 poslijepodne »
Pozdrav svima,

Razmisljam o kupnji akvarija cca 120l

U izboru su:

1. Cayman 80 Proffesional 120L, cca 1800 kuna

Oprema:

Rasvjeta: 2 x 18 W T8
 Filter: BluWave05
 Pumpa: BluPower 350l/h
 Grijač: BluClima 100 W

2. Juwel Rekord 120l, cca 1350 kuna

• Unutarnji filter, Juwel Compact H, 400 l/h
    • automatski grijač 100W
    • svijetlo 1 x 25W, Monolux 100 poklopac
    3. Juwel Rio 125 l cca 1600 kuna

• Unutarnji filter, Juwel Compact H, 400 l/h
      • automatski grijač 100 W
      • svijetlo 2 x 18-20W, 80 cm
      4. Eihem AquaPro 80, 126 litara 1000 kuna

filter aquaball 2210
       grijač jager 100 W
       rasvjeta 2 * 18 W (T8)

Kod Juwel-a se ne spominje pumpa, po opisu na njihovoj web stranici trebala bi biti unutra
      Eihem takodjer ne spominje pumpu.
      Ako se spominje unutarnji filter jel se pumpa podrazumijeva ?

Cayman je najskuplji, ima timer, prostor za hranilicu no ne znam jel to vrijedi razlike u cijeni.
      Jel Juwell i Eihem imaju timer i prostor za hranilicu ?

Eihem je najjeftiniji, znam da su vrhunska firma za filtere, kakvi su im akvariji ?
      Mozda ima nesto sto sam previdio zasto je skoro duplo jeftiniji od Caymana.

Hvala unaprijed na odgovorima.

Offline Jerko & Hana

• Novi član
  • *
    • http://www.dsg.hr
Koji akvarij
« Odgovori #1 u: Prosinac 05, 2007, 17:35:00 poslijepodne »

Imao sam par Caymana-Ferplast i rekao nikad više.Naime odmah su mi riknuli timeri,poklopac je podljevao,na spojevima se uhvatio kamenac. Sve u svemu užas.

Moj definitivni savjet RIO ili bilo koji model od juwela osim rekorda.

U njemu dobiješ mali nutarnji filter kojeg većina izvadi.No ti ćeš odlučiti što ćeš sa filtracijom.

Do slušanja...

Offline friski

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Koprivnica
Koji akvarij
« Odgovori #2 u: Prosinac 06, 2007, 08:56:00 prijepodne »
Ja imam Rio 180 i veoma sam zadovoljan, tako da bih u tvojem slučaju preporučio Rio 125. Taj sam akvarij ja htio kupiti no kad sam došao u shop do njega je bio 180 i odluka je pala, veće je veće, sad bih i još veće ....

Inače pumpa je uključena sa Juwelom. Za sada koristim unutrašnji filter i zadovoljan sam.

Juwel Rio 180 biljni, 3x30 W Gro-Lux+Aquastar, Nutrafin CO2, Juwel Reflektori
DIY 72l - Multići: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=43091.0
Kozinjak 38 l: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=50506.0

Offline stari medo

• Novi član
  • *
Koji akvarij
« Odgovori #3 u: Prosinac 06, 2007, 10:51:00 prijepodne »
Zahvaljujem.

Jel Juwell ima prostor za ugradnju automatske hranilice ?

Jel ima tko iskustva sa Eihemom ?

Offline friski

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Koprivnica
Koji akvarij
« Odgovori #4 u: Prosinac 06, 2007, 11:37:00 prijepodne »
Juwel nema specijalno mjesto za hranilicu. Moraš imati otvoren poklopac da je ugradiš (barem po mojem mišljenju). Hranilica ti treba jer ćeš biti odsutan od kuće ili? Ako si doma bolje je ribe hraniti ručno (barem po mojem mišljenju), a ako i ribe ne dobiju hranu koji dan neće im biti ništa. Nema ljepšeg nego kad se ribice skupe uz staklo čim me vide, dakle prepoznaju tko ih hrani.
Juwel Rio 180 biljni, 3x30 W Gro-Lux+Aquastar, Nutrafin CO2, Juwel Reflektori
DIY 72l - Multići: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=43091.0
Kozinjak 38 l: http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=50506.0

Offline stari medo

• Novi član
  • *
Koji akvarij
« Odgovori #5 u: Prosinac 06, 2007, 13:15:00 poslijepodne »

Citat: friski
Juwel nema specijalno mjesto za hranilicu. Mora� imati otvoren poklopac da je ugradi� (barem po mojem mi�ljenju). Hranilica ti treba jer će� biti odsutan od kuće ili? Ako si doma bolje je ribe hraniti ručno (barem po mojem mi�ljenju), a ako i ribe ne dobiju hranu koji dan neće im biti ni�ta. Nema ljep�eg nego kad se ribice skupe uz staklo čim me vide, dakle prepoznaju tko ih hrani.

Ako sam doma ja cu ih hraniti, problem su mi godisnji (cca 2 - 3 tjedna), morao bih zaduziti nekog da ih dodje nahraniti.

Offline amalka

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
  • Udruga RiBA
Koji akvarij
« Odgovori #6 u: Prosinac 06, 2007, 15:21:00 poslijepodne »
Ja sam jučer kupila Eheim akvarij od 126 l u Pet centru. Cijena mu je 1000 kn, ali ako ispuniš pristupnicu za članstvo u njihovom klubu dobiješ 5 % popusta i poklon bon u vrijednosti od 50 kn.
I sa lijeve i desne strane ima manji poklopac sa nekakvim otvorom, pretpostavljam da je to za hranilicu.
Ne treba zi dodatna pumpa pored filtera.

Rijeka

Offline Helga

• Novi član
  • *
Koji akvarij
« Odgovori #7 u: Prosinac 06, 2007, 16:31:00 poslijepodne »
Evo, naš Rio 125 se upravo ciklira i definitivno ima otvor za hranilicu. Naljepnica na mjestu za hranilicu sa slikicom hranilice. Kakav je akvarij - to ćemo tek vidjeti. Pali smo na preporuke prodavača.

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
Koji akvarij
« Odgovori #8 u: Prosinac 07, 2007, 01:32:00 prijepodne »
Moj savjet je odi vidjeti te akvarije uzivo i onda uz sve ove preporuke odluci...

Ja imam Caymana i jako sam zadovoljna njime... Doduse, veliki imam tek malo manje od 4 mjeseca, a mali 9 mjeseci, i svaki radi odlicno...

Tajmer radi perfektno, nigdje ne podljeva i kamenca ima jako malo po rubovima poklopca sa unutarnje strane...

A sad cujem da imaju i izvedbu sa T5 lampama... Doduse dok to stigne do nas...

Ne nagovaram te ni na sta... Ja nemam priliku kupiti niti jedan drugi firmirani aq (a i ovaj veliki sam dobila), tako da nemam niti bliskog kontakta sa drugima...

Jedina mana mu je filter, ali cini mi se da su ljudi vecinom rekli da je to mana svih gotovih akvarija tako da...

Sretno!

Tuzlanka u Sarajevu

Offline skalar

• Punopravni član
Koji akvarij
« Odgovori #9 u: Prosinac 07, 2007, 12:11:00 poslijepodne »
slazem se s nininom mamom.

uzmo Caymana i neces pogrijesit. sta se tice filtera, ja nisam imao nikakvih problema s njima.

po mom misljenju njihov filter je jedan od boljih unutarnjih filtera (pod uvjetom da vodis brigu o njemu i cijelom akvariju)

ako mogu pitat nininu mamu (da ne otvaram novu temu) svako koliko ona mijenja bio kugle i one dvije spuzve

Riba Ribi grize rep

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
Koji akvarij
« Odgovori #10 u: Prosinac 09, 2007, 01:17:00 prijepodne »
Biokugle se ne mijenjaju usudim se reci nikada... Osim ako se fizicki ne ostete... A i tada... One su samo "stolice" na kojima sjede dobre bakterijice... I to jako cvrste stolice... Eventualno, kad se jako zacepe, provuku se kroz akvarijsku vodu (kod zamjene), znaci nikakvo detaljno ciscenje. I nikada u isto vrijeme i biokugle i keramicki valjcici...

Spuzvice se mijenjaju kada se fizicki ostete. Ovaj akvarij imam svega 4 mjeseca tako da ne znam koliko ce im vremena trebati. Istini za volju na pocetku (dok sam imala mahovinu u aq) sam ih cistila svaki drugi, treci dan... Sada dobro operem obje spuzve kod svake izmjene vode, dakle tjedno...

Moj je problem bio sto nisam bila zadovoljna fizickom filtracijom... Non-stop sam imala lebdece cestice po aq. Prije 10-ak dana sam kupila jedan manji kineski filter, i u njega stavila vatu i dobila kristalno bistru vodu poslije 48h...

Sto se tice njihovih unutarnjih filtera, bluwave 03, 05, 07 su smece... I vise se ne proizvode zbog pritiska kupaca, pa onda i dilera. Ovo sto mozemo naci su stare zalihe... Sada su presli na princip 09 i mnogo je bolji, jer u sebi sadrzi njihov unutarnji filter blumodular + dodatne komore sa ostalim filter materijalima... Kazu ljudi prezadovoljni su sa tim filterom...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline skalar

• Punopravni član
Koji akvarij
« Odgovori #11 u: Prosinac 09, 2007, 13:51:00 poslijepodne »
ja imam bluwave 05 evo vec 8 mjeseci i nikakvih problema nemam s njim.
mozda san ja jedan od stotinu sta je zadovoljan

sta se tice spuzvica i biokugli hvala ti na informacijama!

Riba Ribi grize rep

Offline Lewis

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Lewis Design
Koji akvarij
« Odgovori #12 u: Prosinac 09, 2007, 16:10:00 poslijepodne »
Kod mene Cayman 13 mjesecinema problema. Moja jedina zamjerka Caymanu je sto nema za kupiti bez filtera (unutarnjeg) ali nema to ni kod Juwela pa niej toliko bed :). Ja sam moj unutarnji filter izvadio van nakon 15 dana (dobar je ali po meni pre velik - puno mjesta zauzima). Ubacio externi filter i milina :). Sto se tice hranilice meni je to super stvar sto ima u poklopcu mjesto z anju jer cesto sam odsutan po par dana i bas mi je dobro kad ju namontirma i znam da ce ribice biti vesele i site i kad me nema ;).

Definitivno Cayman. Sto se tice problema sa timerom bilo ih je (i to dosta) ali to je davnno rjeseno tj. vise ne ugradjuju tu problematicnu seriju (nesto nije valjalo u komponenetma pa su redovito krepavali u garantnom roku) ali prije nego sam ja kupovao bas sam pratio i vise nema tih problema (kuc, kuc) :).
LEWIS
http://www.lewis.tomsoft.hr
Skype - lewis3d , ICQ - 7128177