Kolovoz 18, 2025, 18:45:28 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: staklo ispod poklopca  (Posjeta: 3241 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline oliver živković

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
staklo ispod poklopca
« u: Studeni 28, 2007, 23:32:00 poslijepodne »
Imam akvarij od 420 lit. U njemu držim diskuse i nešto zebrica te čistača. Zanima me stavljate li staklo na akvarij ispod lampa. Ili je možda bolje bez? Voda tako manje isparava i poklopac je čišći. Ali možda lampe gube na kvaliteti. Ja sam stavio staklo od 6 mm.
oli

Offline nibo

• Novi član
  • *
staklo ispod poklopca
« Odgovori #1 u: Studeni 29, 2007, 08:21:00 prijepodne »
pa netreba ti staklo ako imaš poklopac!Ja nemam staklo a kada mjenjam vodu onda očistim i poklopac.Tak da s tim nema problema!
BORN TO BE WILD!

Offline Vedran_23

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
staklo ispod poklopca
« Odgovori #2 u: Studeni 29, 2007, 18:10:00 poslijepodne »
Nakupine kamenca na staklu mogu biti loše za prolazak svjetlosti. Akoćeš svako malo čistiti staklo, onda ne smeta.
Da bi imao ono što nikad nisi imao,
moraš raditi ono što nikad nisi radio!

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
staklo ispod poklopca
« Odgovori #3 u: Studeni 29, 2007, 18:49:00 poslijepodne »

Citat: Vedran_23
Nakupine kamenca na staklu mogu biti loše za prolazak svjetlosti. Akoćeš svako malo čistiti staklo, onda ne smeta.

s time da svakako paziš da taj kamenac čistiš s nečim neotrovnim, ili jako dobro ispereš prije nego vratiš u akvač!

Offline zoky

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
staklo ispod poklopca
« Odgovori #4 u: Studeni 29, 2007, 19:06:00 poslijepodne »
mogu reci da sam vidio par akvarija s "duplim poklopcem" kada sam pitao zasto odgovor je uvijek bio radi dodira struje i vode jer se radilo o DIY varijantama akvarija i pokloopca , sto je po meni bespotrebno
Sve što sastaviš raspadne se prije ili kasnije.

Offline oliver živković

• Punopravni član
  • **
staklo ispod poklopca
« Odgovori #5 u: Studeni 29, 2007, 21:53:00 poslijepodne »

problem je što je poklopac prenisko,a staklo mi smanjiva svjetlost,lampe su 3 cm od vode,a držaći lampa su kupljeni u dućanu elektromaterijalu,a lampe su

pover glo x 2,flora glo,agua glo,dužine 120 cm,i kako voda isparava bojim se da ne dođe kratkog spoja, da li da kupim nove lampe t5 i novi poklopac.,dimenzije su mi akvarija 1400 x 555,i držim diskuse s biljkama,

lp
oli

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
staklo ispod poklopca
« Odgovori #6 u: Studeni 29, 2007, 23:36:00 poslijepodne »
ja isto imam lampe udaljene 2 cm od vode, i voda prska po njima, a nisu posebna grla, nego obična neonka u onom držaču koji se može učvrstiti bilo gdje, ja sam ih zašarafio u poklopac, i stoje tako!
i tako več skoro godinu dana, uvijek mokro sve, a nije zaštičeno, ali ništa se ne dešava. je da sam ja sve sa izolirkom jako dobro omotao tako da struja nemože doči u dodir s vodom, ali opet, diy je, a sve štima, i nije me uopče strah da če se nešto desit.
 ako si nesiguran, isključiš struju kad sređuješ aq i to je to!
ribe nemogu napravit ništa, pa ne skaču nonstop vani i lupaju po lampama, da ih sprži struja...
moj savjet je da se ne brineš, osim ako je napravljeno jako loše i nije dobro izolirano, onda bi i na suho bilo opasno!
pozdrav!

Offline Maxim

• Počasni član
  • Punopravni član
staklo ispod poklopca
« Odgovori #7 u: Studeni 30, 2007, 00:41:00 prijepodne »

Citat: akosuta1
ja isto imam lampe udaljene 2 cm od vode, i voda prska po njima, a nisu posebna grla, nego obična neonka u onom držaču koji se može učvrstiti bilo gdje, ja sam ih zašarafio u poklopac, i stoje tako!
i tako več skoro godinu dana, uvijek mokro sve, a nije zaštičeno, ali ništa se ne dešava. je da sam ja sve sa izolirkom jako dobro omotao tako da struja nemože doči u dodir s vodom, ali opet, diy je, a sve štima, i nije me uopče strah da če se nešto desit.
ako si nesiguran, isključiš struju kad sređuješ aq i to je to!
ribe nemogu napravit ništa, pa ne skaču nonstop vani i lupaju po lampama, da ih sprži struja...
moj savjet je da se ne brineš, osim ako je napravljeno jako loše i nije dobro izolirano, onda bi i na suho bilo opasno!
pozdrav!

Ista stvar kod mene, osim što nisam koristio izolirku već sam s pištoljem za plastiku zalio sva mjesta gdje se voda može uvući. Na samome spoju grla i lampe imam navučenu običnu okruglu gumicu, u principu i vodonepropusno grlo jer napravljeno na tome principu (koliko god mi šutjeli o tome ) Jednom prilikom mi je prilikom skidanja poklopca dio lijeve strane završio pod vodom, skupa sa par grla i ništa nije bilo...
"Ne lupaj po staklu... i ne packaj prstima... Ej! ...aj, molim te, odi tamo gledati televiziju"

Offline laky-pu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • nepopravljivi akvarista
staklo ispod poklopca
« Odgovori #8 u: Studeni 30, 2007, 14:49:00 poslijepodne »
Bok...
Kao šta svi kažu može i bez stakla...
Ali ipak ja sam rađe stavio na svaki akvarij staklo nepotrebna je debljina od 6mm dosta je 4mm,šta je sigurno je sigurno... da nebi došlo do kratkoga spoja pa onda i ribe a i instalacije u kuči da odu  ako nisu orginal grla rađe staklo jer ljudi iznad akvarija vam se nalazi 220V šta ako ipak dođe voda u struju????
A šta se tiče kamenca na staklu lako ga očistiš uzmeš solnu kiselinu i opereš,poslije ju ispereš i staklo je ko novo a i solna neče škoditi ribama kao drugi deterđenti koji skidaju kamenac...
Što više ljudi poznajem, to više volim svoje ribice!
098/160-1847 Pula