a za sada nece biti nista unutra

pa gdi' se ovakvi ljudi rađaju...

ti si najbolji početnik* na forumu
svaka čast'
kad sam radio prvi terarij doslovno je pola godine bio "prazan" (bez životinje) ((da vidim kako će se ponašati)) i .... i slično kao i ti radio "pogreške",
početničke "benigne" pogreške ...
i tak' kad sam našao "dobitnu kombinaciju" (vrste biljaka, načine grijanja i osvjetljenja) nabavio sam guštera...
iiiiii istina Bog'... moji su ISTO bili alergični' na gmazove, ali ništa u usporedbi sa stavom prema..."sa čime se ti gušteri hrane...

sada sam pogledao malo tvoj terarij i mislim da je za neku vrstu "početnog" terarija čisto pristojan...
((gle' neću cjepidlačiti samo zbog ove tvoje citirane rečenice koju izuzetno cijenim i poštujem...*
*ma da... nekak' znam
((zato što sam valjda i ja bio takav

))
tvoj problem je u lovi jel' da imaš' ((ili da ti starci daju, kak' nekima daju)) otrčao bi u prvi dućan i nakupovao smeća i životinju za koju ni ne znaš' da će narasti 2,5m ....
......ali UVJERAVAM TE...da je ovako bolje' i da postepeno dođeš' do neke "veličine" jel' samo tako možeš' steći "mudrost - za viši LEVEL "
- u držanju određene vrste životinja...
budući da ćeš' uz sve varijable i parametre određenog terarija, naučiti nositi se sa "nedostatkom" novaca i tada ćeš' početi RAZMIŠLJATI" razmišljati kao hobist,
a ne ko' netko kome lova nije problem i otići u dućan "kupiti"
pola* od takvih hobista* (*u biti oni to nisu) su pozeri i imaju hrpe kiča u terariju od onog vodopada i ostalog sranja' do apsolutnog neukusa uređenja i znanja držanja neke životinje...
... a riječ HOBIST je najjača riječ koja postoji, jel' objedinjuje dvije LJUBAV i VOLJU!!!
budući da do nekih stvari nećeš' dolaziti jeftino', morat ćeš' surađivati sa drugim ljudima oko sebe (pravim) hobistima, koji drže slične ili iste životinje i koji se susreću sa istim problemima kao i ti.....
... i koliko ćeš' se naslušati priča staraca' da si pre' dugo na internetu i sl. sranja ....
i "gladi" budući da ćeš' svu lovu za sendviče potrošiti na opremu i literaturu iz koje bi mogao naučiti neke finte' koje bi poboljšale uvjete tvojih ljubimaca...
a samim druženjem i uvidom u tuđe terarije unapređivati svoje...
uz sve to . . . . najviše ćeš' unaprijediti SEBE!!!
postati bolji... naučiti se ponašati i jednom riječju postati bolji čovjek...
.... ili kako se moja generacija (hoćeš/nećeš) zaklela;
Marljivo učiti i raditi i biti dobar drug.
poštivati sve ljude svijeta, koji cijene slobodu i mir.
pozdrav icek
PS
evo ovaj tekst kojeg sam pisao' za tebe ...
hoću posvetiti svom velikom prijatelju StrichekuMatiji
.....
(((koji je zajedno sa mnom i nekolicinom "stručnjaka" u tim "davnim danima" osnovao "ne profitnu" udrugu ljubitelja egzotičnih životinja "ULJEZ" i danas kada više nemamo vremena obavljati svoje preuzete obaveze
((raditi na unaprjeđivanju svog hobija)) prepustili smo vodstvo onima za koje smatramo da će najbolje zastupati interese ovog predivnog hobija.
.....
evo . . . .
nikad mu nisam rekao koliko sam cijenio njegov trud i zalaganje, dok' je vodio ovu udrugu i sada ko' stari prdonja mogu reći svaka čast.
e da ...
i ne ispričavam se onima koji