Kolovoz 07, 2025, 14:20:34 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Gupi ozljeda ili ?  (Posjeta: 3035 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tvrtko

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 51
Gupi ozljeda ili ?
« u: Studeni 08, 2007, 17:25:00 poslijepodne »
2x Gupike su mi danas izgledale očerupano. Jednoj se s gornje peraje rascvjetalo kao komadići vate, dok je drugoj izjeden rep.
Izolirao sam ih jer ne znam jer su bolesne ili ih je možda mužjak napao. I da obje su trudne (podmaklo) . Premjestio sam ih u mrijestilicu.

Što vi mislite?

ZigZag

Offline duda

• Punopravni član
Gupi ozljeda ili ?
« Odgovori #1 u: Studeni 08, 2007, 17:43:00 poslijepodne »
Je je bolest kolega i neka si izolirao takoi treba... nadam se da nevuče dugu tu "vaticu" ( pamučnu naslagicu) ako je navrijeme reagirano ima šanse da se izvuče.... U taj aq di si izolirao svakako diži temp ali postepeno ne odjednom na nekih 28 naviše 29 stupnjeva i kisik pod obvezno pojačati.. ako je ufilteru aktivni ugljen van s njim.. i stavi sera baktopur i ubaci malo sera mycopur slobodno... i počni čim prije da nebude kasno... ( za bakterijska oboljenja) maad bih ja rađe opičila ili po medimoru ili general tonic ljeku... Zašto? jer su široka spektra djelovanja i ako joju međuvremenu nedao bog se koja bolest izrodi da je unutra ljek širokoga spektra i nadaj se dobrom.. bože pomozi! Ako nemaš nit jedan ljek od navedenih ubaci malo soli unutra 1 čajna žličica na 15 lit vode naarvno aq vode i pomješat učaši i razlij po aq... prije doziranja ikakvih ljekova preporuča se izmjenit 20 % vode... a poslje lječenje 30% jedino ako ljek drugačije nenalaže... i ako možeš trči po ljek ako nemaš niš od navedenoga...

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
Gupi ozljeda ili ?
« Odgovori #2 u: Studeni 08, 2007, 22:36:00 poslijepodne »
Poslusaj Dudu.

Osim sto mi nije najjasnije, jesu one u kotilici u drugom akvariju ili istom?

Ako su same u karantenskom nema potrebe za mrjestilicom...

Tuzlanka u Sarajevu

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Gupi ozljeda ili ?
« Odgovori #3 u: Studeni 09, 2007, 12:14:00 poslijepodne »
duda ...kolega slušaj, i bit će OK!

Offline Tvrtko

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 51
Gupi ozljeda ili ?
« Odgovori #4 u: Studeni 09, 2007, 12:42:00 poslijepodne »

Fala, fala postupio sam kako je Duda rekla .
Nadam se da će sve biti ok za ovu jednu koja je zaražena, a još jednu sam maknuo koja mi je isto čudna.

//izgleda da je ta bakterija došla s ribama jer se sjećam da mi je u vrećici dok sam prenosio ribe do aqua plivala mala količina te vatice.

Malo sam proguglao za tu bolest i saznao da je zovu: Cotton Wool Disease
izgleda kao na ovom linku : [url]http://www.liveaquaria.com/general/general.cfm?general_pages id=75[/url]
ZigZag

Offline duda

• Punopravni član
Gupi ozljeda ili ?
« Odgovori #5 u: Studeni 09, 2007, 13:29:00 poslijepodne »

Moj skromni savjet kad kupuješ ribe nemoj drito u glavn aq... odmah u karantenu na nekih cca 10 dana i promatraj.... Riba je očito bila podložna nekoj bolešturi i naravno da sluzokoža ribe bude uništena od bakterija i postepeno dođe do infekcije i počnu se između ostaloga i stvarati te vunenaste naslage kao vatice... možeš velim baktopurom uz dodatak mycopura idrž se uputstva ko pijan plota... mada ja više volik kresnut ljek šireg spektra a rekla sam ti zašto...i kupi si kad budeš mogao sera ectopur meni odlična sol i korisna... toplo ti preporučam...

PS jučer zaboravil ti reč meni se dobar pokazao ljek kod ovih boleštura i dessamor-P samo velim ako riba nevuče več duže vrijeem tako onda tešk oda če ijedan ljek pomoč i dodaj joj vitamin... jer oslabljen joj imunitet