Dobro došao na forum!

E, ne želim sad pisati roman, ali budem par riječi!
1. Taj koji ti je rekao da je ovaj akvarij za 6ribica (i teleskopisuzlatne ribice) je gaaaaaadno te zeznuo! Puno ti je za njih premalen akvarij. Za zlatne trebaš minimum minimuma uz fenomenalnu filtraciju, 20 l po ribici (čitaj ti trebaš minimalno 80 l za njih, + ajmoneri, min. 10 l, dakle, 90 litara uz odličan filter!)...
No ajde, gdje smo - tu smo! Svakako jako moraš paziti (dok ne nabaviš veći akvarij) na filtraciju, čistoću vode, hranjenje (ne previše)...posadi im koju biljkicu, iako će je pojesti, ali moraju imati nešto zeleno,a to zeleno pomaže i pri uspostavi ravnoteže u vodi...
2. Kad kupuješ ribicu, uvijek, baš uvijek inzistiraj da ti daju ribicu koju si odabrao. I uvijek biraj ribicu za koju si siguran da je zdrava, i ako slučajno u njenom akvariju ima bolesna ili uginula, bježi što te noge nose..
No, opet, što je tu je.... Po slici mi se čini da je u pitanju samo asimetrija okeca koja je kod tepeskopa relativno česta. No, ipak, reci mi jeli okeco mutno, ima li kakvu prevlaku preko njega, da li je ribica inače vesela....pa da možemo procijeniti...
3. Sretno! Jako me veseli još jedan vlasnik zlatnih ljepotica na forumu!!!!