Kolovoz 06, 2025, 18:51:20 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Cudno oko Teleskopa  (Posjeta: 1373 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline archie69

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Cudno oko Teleskopa
« u: Studeni 02, 2007, 17:23:00 poslijepodne »

S obzirom da sam novi u ovome, poceo sam s akvarijem od 30L. Kako mi je receno da je taj akvarij za max 6 ribica, tako sam i ispunio ga. 2 zlatne ribice, 2 teleskopa i 2 animojera. E sad problem sam sad primjetio...danas sam bio kupiti crnog teleskopa i njemu je jedno oko kao nateceno...probao sam uslikati ali jako je tesko uhvatiti mirnu ribu i da slika ne bude mutna, ali evo tu se donekle vidi kako je lijevo oko vece od desnog. Jel trebam kupovati neki lijek ili je to samo neka deformacija...

Hvala na informacijama!

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Cudno oko Teleskopa
« Odgovori #1 u: Studeni 02, 2007, 21:59:00 poslijepodne »

Dobro došao na forum!

E, ne želim sad pisati roman, ali budem par riječi!

1. Taj koji ti je rekao da je ovaj akvarij za 6ribica (i teleskopisuzlatne ribice) je gaaaaaadno te zeznuo! Puno ti je za njih premalen akvarij. Za zlatne trebaš minimum minimuma uz fenomenalnu filtraciju, 20 l po ribici (čitaj ti trebaš minimalno 80 l za njih, + ajmoneri, min. 10 l, dakle, 90 litara uz odličan filter!)...

No ajde, gdje smo - tu smo! Svakako jako moraš paziti (dok ne nabaviš veći akvarij) na filtraciju, čistoću vode, hranjenje (ne previše)...posadi im koju biljkicu, iako će je pojesti, ali moraju imati nešto zeleno,a to zeleno pomaže i pri uspostavi ravnoteže u vodi...

2. Kad kupuješ ribicu, uvijek, baš uvijek inzistiraj da ti daju ribicu koju si odabrao. I uvijek biraj ribicu za koju si siguran da je zdrava, i ako slučajno u njenom akvariju ima bolesna ili uginula, bježi što te noge nose..

No, opet, što je tu je.... Po slici mi se čini da je u pitanju samo asimetrija okeca koja je kod tepeskopa relativno česta. No, ipak, reci mi jeli okeco mutno, ima li kakvu prevlaku preko njega, da li je ribica inače vesela....pa da možemo procijeniti...

3. Sretno! Jako me veseli još jedan vlasnik zlatnih ljepotica na forumu!!!!

Offline archie69

• Punopravni član
  • **
Cudno oko Teleskopa
« Odgovori #2 u: Studeni 03, 2007, 10:48:00 prijepodne »
Pa teleskop je skroz u pokretu, jede normalno, uglavnom stalno je aktivan...oko je sasvim normalno...nema nikakve prevlake nije mutno, izgleda kao da je duplo vece nego drugo...s obzirom na drugog teleskopa ovaj je puno veci i tromiji...primjetio sam da nece plivati u gornji dio okvarija (e sad jel pretrom ili ) i nece uopce ici gore jesti hranu u listicima vec moram ubaciti jednu tableticu hrane da bi jeo..

Sto se tice filtera imam onaj vanjski od 380L/h koji radi kao mali slap. S njim sam jako zadovoljan jer bucka vodu i time ju obogacuje kisikom. Također imam jednu biljcicu u kutu, ali sireg je lista tako da je zlatne ribice ne mogu popapati.

Najvise me brinu ajmoneri koji ne jedu nista 4 dana koliko ih imam, nego samo usisavaju alge koje se jos nisu pojavile (barem ih ne vidim)

Offline archie69

• Punopravni član
  • **
Cudno oko Teleskopa
« Odgovori #3 u: Studeni 08, 2007, 10:37:00 prijepodne »

Evo prva tragedija u akvariju, teleskop s asimetricnim okom je uginuo . Jutros sam ga nasao prislonjen na usis filtera. A problem se javio i sa drugim teleskopom koji se zvukao iza lišća biljke i isto je gotov, samo je pitanje vremena.

Premjestio sam ga u teglicu za zimnicu, stavio 2 kapi medimora i vidjet cemo hoce se izvuci ili ne, premda sumnjam. Kao da je problem s mjehurom jer ga vuce samo gorei lagano na stranu...

Offline archie69

• Punopravni član
  • **
Cudno oko Teleskopa
« Odgovori #4 u: Studeni 08, 2007, 12:17:00 poslijepodne »

Evo i drugi teleskop je uginuo...

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
Cudno oko Teleskopa
« Odgovori #5 u: Studeni 08, 2007, 22:51:00 poslijepodne »
Jako mi je zao...
Tuzlanka u Sarajevu

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Cudno oko Teleskopa
« Odgovori #6 u: Studeni 09, 2007, 12:05:00 poslijepodne »

uuuužasno mi je žao!

ali, vjerojatno ćeš pronaći nekoliko mojih odgovora kolegama na ovom podforumu u kojima navodim, i ozbiljno stojim iza toga - teleskopi su divni, prelijepi, najinteligentniji varijetet zlatne ribice, ali i izuzetno osjetljivi.... tako da njihova tužna sudbina je vrlo česta, na žalost...