Srpanj 19, 2025, 19:20:37 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: diskus u zajednici?  (Posjeta: 1216 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline oimeon

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
diskus u zajednici?
« u: Listopad 22, 2007, 21:07:00 poslijepodne »
 Zanima me mišljenje nekih znalaca odnosno nekoga tko je to probao.Naime imam akvarij od 160l i unutra skalare ,meekia,bicolora,sharka,splendisa,soma,zebrice,trichogastera i aymonieria a sad bih volio staviti dva diskusa.Šta mislite? Voda je pripremljena(već dva mjeseca voda bi odgovarala diskusima po testerima) a osim kamenja i drva tu su i valisneria ,anubis,amazonka,paprat i još neke biljke.

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
diskus u zajednici?
« Odgovori #1 u: Listopad 22, 2007, 22:58:00 poslijepodne »
Ne znam za ostale vrste, ali skalari navodno vrlo često nose nekog parazita koji je smrtonosan za diskuse... E da, imaš i neke dosta živahne ribe (sharkovi, zebrice...), a diskusi su mirne ribe koje ne vole kad ih se uznemirava... Tak da, ne znam baš...  
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
diskus u zajednici?
« Odgovori #2 u: Listopad 23, 2007, 00:10:00 prijepodne »

U tu kombinaciju nikako ne bi preporucio diskuse ovi su mirne ribe i obisno se u akvarij stavljaju sami upravo zbok njihove osjetljivosti a drugo onu su ribe jata pa bi se trebalo stavljti vise riba osim ako ne zelis par a u tome slucaju trebao bi veliku vecinu riba izbaciti..

A sta se tice sadasnje kombinacije riba to je jako lose ti si pomijesao sve i svasta mislim da bi se trebao odluciti za odredjene ribe i staviti vise jedinki iste vrste a ne ovako sve po malo jer su to ribe iz sasvim drugih podrucja i osim sta im je hrana raznolika i mijesto boravista je a samim time i vrijednosi vode ...

Odluci koje ribe tj kakve i iz kojega podrucja zelis i onda im prilagodi uvjete vidjet ces da ce doslovno bit sretnije....a po izboru vidim da biras one koje ti se svidjaju :) to nije dobro i samda kada znas za nas mozes se obrazovati prije svake kupnje

Znaci u ovaj buckurin nikako stavljati vise nikakve ribe a kamoli diskuse i bilo bi dobro da ih se nekih i rijesis pa da ostalima bude malo bolje npr bicolor shark su jako ratoborni a tu su jos i meeki i splendes pretpostavljam beta to nikako nejde zajedno malo jos pogledaj po netu pa imas male oglase za razmjenu ;)

Sretno
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline oimeon

• Novi član
  • *
diskus u zajednici?
« Odgovori #3 u: Listopad 23, 2007, 07:36:00 prijepodne »
Slažem se sa vama i nevjerujem da će diskusi doći zanimalo me malo dali je tko to probao,a što se tiće bućkuriša ovaj funkcionira već 6 mj. i svi su sretni ,i mene malo ćudi ali nastojim im svima ugoditi dobijaju jako raznovrnsu hranu redovno vodu,bilo je tu još nekih stanara koji su se preselili u druge akvarije a na sreću svi su oni
živi i zdravi(osim jednog šverta). U svakom slučaju hvala !

Offline four

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 43
diskus u zajednici?
« Odgovori #4 u: Listopad 23, 2007, 22:46:00 poslijepodne »

probao; dva diskusa sa skalarima ,serpama,bicolorom,silver sharkovima,aymonerima.Sve u redu osim skalara napadaju ih pa su se povukli u kut i nisu izlazili.

skalare sam izvadija pa je sad sve uglavnom u redu.

planiram kupiti još dva diskusa i toplo se nadam da će sve biti ok...
ZADAR

Offline edimar

• Punopravni član
diskus u zajednici?
« Odgovori #5 u: Listopad 23, 2007, 23:40:00 poslijepodne »
Kolege ti dobro govore ne miješaj diskuse pogotovu ne sa skalarima, a što se tiče miješanja riba ( govorim iz svog iskustva) i ja kupujem ono što mi se sviđa ( j... ga takav sam ) i već godinu i pol je sve ok.
Opatija, Rijeka

mandje37

• Gost
diskus u zajednici?
« Odgovori #6 u: Listopad 24, 2007, 19:05:00 poslijepodne »
Kolega edimar diskuse i skalare sam dosta dugo držao skupa u akvariju, ipak su oni srodnici i dolaze iz pritoka Amazone,još uz njih sam držao bikolora i jato kardinal neona,nikakvih bolesti nije bilo svi skupa su jako lijepo funkcionirali!

Offline murina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split
diskus u zajednici?
« Odgovori #7 u: Listopad 25, 2007, 00:26:00 prijepodne »
Drzi se određenog biotopa i nebi smilo bit problema...Diskusi,cistaci (coridorasi) i vece jato neonki bi bilo ok. ali mix sa bicolorom,trihogasterima ,aymonerom,silver sharkom tj. jugoistocnom azijom...hmmm nisam pobornik takvih stvari iako umnogim slucajevima i takvi mixevi funkcioniraju.

Edited by: murina
Kirnja,Split