Srpanj 18, 2025, 21:54:52 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: bolesti kod iguane  (Posjeta: 1049 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ćos1992

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
bolesti kod iguane
« u: Listopad 20, 2007, 17:24:00 poslijepodne »
dali netko zna vise o tome

Offline Ćos1992

• Punopravni član
  • **
bolesti kod iguane
« Odgovori #1 u: Listopad 20, 2007, 17:29:00 poslijepodne »

kupio sam iguanu prije mjesec dana i ima puno crnih tockica po tijelu

evo slika

Offline Ćos1992

• Punopravni član
  • **
bolesti kod iguane
« Odgovori #2 u: Listopad 21, 2007, 18:28:00 poslijepodne »

Offline babydoll2

• Punopravni član
bolesti kod iguane
« Odgovori #3 u: Listopad 22, 2007, 09:49:00 prijepodne »
pozz
bez brige,to je normalna pojava kod iguana u raznim stadijima rasta i razvoja.Te sitne crne tockice mozes naci po citavom tijelu iguane i po nogama i nije nista zabrinjavajuce.One su produkt pigmenta koji se nalazi u kozi i koji je u mladih iguana jako izrazen pa cak moze doci do trenutne promjene boje koze,naravno ne drasticno kao u kameleona,vec boja varira od svijetlo zelene pa do tamno zelene sa tamnim mrljama.Ta se pigmentacija sa staroscu iguane postepeno smanjuje,ali ne nestane u potpunosti,cak je i kod starih jedinki to normalna pojava.Ti pigmenti i varijacija boje mogu ovisiti i o temperaturi u kojoj iguana boravi i o suncu,pa tako na prirodnom suncu npr.ako ju stavis van u dvoriste koza ce joj najcesce jako potamniti i bit ce vecim dijelom pokrivena tamnim mrljama i kada se makne sa sunca boja se postepeno vraca u prvobitno stanje vec za cc-a pola sata.Koza takodjer potamni ako je temperatura pre niska,ali se ne manifestira ovakvim tockicama ni smedjim mrljama kao na suncu vec ona izrazito zelena prelazi u zagasito zelenu i naravno smanjuje se aktivnost i apetit iguane sto je vecinom svima poznato.
zato bez brige,iguanica mi izgleda zdravo....osim sto sam primjetila nedosattak bodlji na podrucju izmedju lopatica i nalumbalnom dijelu..(mozda je i do aparata..? )
pozz

of all the things I\'ve ever lost I miss my mind the most