Dobrodošao ljubitelju zlatica!

Bude ti za početak dosta i 100 litraš! Samo budi svjestan da one brzo rastu, dosta kakaju i papaju! Ako imaš jaku filtraciju i discipliniran si sa redovitim čišćenjem, onda možeš u njega staviti i 4-5 zlatica, plus čistači, i bude OK! Ali, samo pod tim uvjetom!
Biljke -

- što je to? Moje zlatice su prestale spadat u red riba - sad su koze, ovce, krave, stoka sitnog zuba..... Ukratko, one ne da jedu biljke, već ih obožavaju!!!!! Jedu ih, čupaju van podloge, lome, gnjave..... I pri tome uživaju u svakoj sekundi svojih svinjarija!

Jedino što je kod mojih preživjelo do sada su anubiasi....i to jedva.... A sad eksperimentiram s onim ko fol, bambusom - zasad ga ne diraju, ali su jednoj stapkici koju sam prvu stavio, uspješno zgulile koru! Sve to uništavanje pokušavam kontrolirati dajući im poparene listove salate, blitve, špinata, grašak, mrkvicu ---- nema neke velike koristi - njima je sve to gušt - i zato ih baš volim!
Tako (ubite me čistunci) smo konačno popustili i stavili u jedan akvarij, zasad samo eksperimentalno, umjetne biljke u kombinaciji s živima ---- e, i njih uspiju isčupati i onda ih guraju po akvariju i igraju se! (Dobro, moje su postale kitovi po veličini...)!
No, da ne pišem više roman! Nemoj sa zlatnima očekivati imati biljni akvarij! To je jednostavno nemoguće! Ali, svakako im moraš dati pravo bilje - pa makar ga uništavale! Ipak, imat ćeš male osobenjake, krampuse, veseljake .... i isplatit će ti se svako ulaganje u njih!