Srpanj 30, 2025, 23:30:43 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Kolilo često hraniti ribice  (Posjeta: 3874 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline DANNY

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Kolilo često hraniti ribice
« u: Listopad 13, 2007, 13:14:00 poslijepodne »

Nakon mjesec i pol dana što sam ponosni vlasnik akv. te teške borbe za uspostavljanje dobrih parametara vode koja je uzrokovala uginuče priličnog broja ribica,uspjela sam postiči da mi 2 tjedna ni jedna ne ispusti dušu,a onda mi je uginula 1 žabica.Izmjerila sam amonijak,koji je o,25,a nitrati oko 45.ako je vjerovati testovima. Upotrebljavam sva moguča sredstva za smanjivanje oba sastojka,mijenjam vodu često.ali nikako da mi ovi padnu na nulu.Hranim ribe 2 puta na dan,po malo,te 1 na dan ubacim 2 tabletice za čistače-imam ih 5. E,sad me zanima koliko često trebam hraniti ribe i kako,jer sam čula oko stotinjak verzija,a da ne umru od gladi,a da štetne tvari ne rastu.Filter je ispravan.

PS.Jednoj dugoperajastoj zebrici fali komadić repa,inače se ponaša normalno i jede normalno.
DANNY

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #1 u: Listopad 13, 2007, 13:25:00 poslijepodne »

Inace ti je bolje ih hranit manje nego previse, bez brige nece one riknut od gladi.

Ja osobno ih hranim od prvog dana samo jednom na dan i to vecinom prije nego gasim svjetla, s tim da nikad nisu jos jele nedjeljom, post.

Das im pomalo koliko mogu pojesti, kad vidis da vise bas nisu zainteresirane i da hrana pada prema dnu e onda jedosta.

Za ribe dna sam ja davao po pola tabletice na dan ,na 5 riba dna

Offline Vedran_23

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #2 u: Listopad 13, 2007, 13:27:00 poslijepodne »
Moje skromno mišljenje...
Hraniš ih onoliko koliko mogu pojesti u par minuta, sve ovisno o tome koliko i kakvih ribica imaš, te ovisno o hrani kakvu im daješ.
Koje testove i koja sredstva koristiš?
Koliko je to "često" mjenjanje vode?
Gdje kupuješ ribice? Jesi sigurna da ih dobiješ zdrave?
Ajd napiši nešto više o akvariju, vrsti ribica koje imaš, bilju koje je unutra, filtraciji... napiši što više informacija, pa će ti i odgovori biti točniji i neće biti puno nagađanja.

U svezi zebrice je teško reći dok se ne sazna šta sve imaš u akvariju...

Da bi imao ono što nikad nisi imao,
moraš raditi ono što nikad nisi radio!

Offline DANNY

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Listopad 13, 2007, 13:56:00 poslijepodne »
Imam 4 zebrice,5 neonki,3 guppija,2 ženke Bete i 1 mužjaka-koji je jučer useljen,te 5 riba dna srednje veličine,osim jednog Pleca koji ima 10 cm.Dajem im Sera vipagran,te povremeno suhe crviće i tablete za somiće od Tetre.Biljke bi mi lijepo rasle da mi ih ribice svako toliko ne iščupaju. Filter je TETRA IN800 i star je mjesec dana,a vodu mijenjam barem 1 tjedno,zbog amonijaka i nitrata.Stavljam Amonia control i Nitrate minus..ečina riba su starosjedioci koji su preživjeli eko katastrofu na početku,a noviji su Bete i2 crne neonke.Mislim da ću poslušati Malkyja ihraniti ih jednom dnevno i sa jednom tableticom,valjda će svi biti siti. Inače,akv.ima 80 litara.
DANNY

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #4 u: Listopad 13, 2007, 14:20:00 poslijepodne »

Citat: DANNY
Imam 4 zebrice,5 neonki,3 guppija,2 ženke Bete i 1 mužjaka-koji je jučer useljen,te 5 riba dna srednje veličine,osim jednog Pleca koji ima 10 cm.Dajem im Sera vipagran,te povremeno suhe crviće i tablete za somiće od Tetre.Biljke bi mi lijepo rasle da mi ih ribice svako toliko ne iščupaju. Filter je TETRA IN800 i star je mjesec dana,a vodu mijenjam barem 1 tjedno,zbog amonijaka i nitrata.Stavljam Amonia control i Nitrate minus..ečina riba su starosjedioci koji su preživjeli eko katastrofu na početku,a noviji su Bete i2 crne neonke.Mislim da ću poslušati Malkyja ihraniti ih jednom dnevno i sa jednom tableticom,valjda će svi biti siti. Inače,akv.ima 80 litara.

Cijela prica je vrlo jednostavna - visoki nitrati sugeriraju na vecu kolicinu organiskih tvari u vodi ( citaj; visak hrane, riblji izmet i sl. ), amonijak da bioloska filtracijane ne radi i da definitivno nesto nije kako treba s filterom - kako cistis filter, te kako tretiras vodu prije izmjene ?

Da rezimiram - u potpunosti prekini hranjenje riba na dva-tri dana, neka temperatura bude na doljnjoj granici za ribe koje drzis, ukljuci zracnu pumpu, cesto izmijeni manje dijelove vode ( moze i svaki dan ), ne diraj filter dok je protok zadovoljavajuci, zasadi cim vise brzorastuceg bilja, te dodaj neku kulturu korisnih bakterija poput Nitriveca ili meni drazeg JBL Denitrola, a i znatno jeftiniji Dajana Pet preparati iz PetCentra nisu losi.

Isto tako izbaci sr*nja za " eliminiranje " amonijaka ili nitrata jer em su diskutabilne vrijenosti, em znaju drasticno utjecati na ostale parametre koji otvaraju vrata novom pomoru ili bujanju algi.

Edited by: AndrejX

Offline Nikola5

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Listopad 13, 2007, 17:37:00 poslijepodne »
Ja svoje hranim dva puta dnevno ( ujutro i navecer ) i to onoliko koliko mogu pojesti u dvije minute.

Bok

Offline jeko

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Listopad 14, 2007, 18:32:00 poslijepodne »
Imam tri betta ribice i prodavač mi je rekao da ih hranim jednom dnevno....meni se čini malo,ne znam.Na samoj kutijci za hranu piše 2-3 puta dnevno.Da li je važno da ih se hrani uvijek u isto vrijeme?Početnik sam u svemu,zato mi nemojte zamjeriti na mom neznanju,

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #7 u: Listopad 14, 2007, 19:08:00 poslijepodne »

Citat: Nikola5
Ja svoje hranim dva puta dnevno ( ujutro i navecer ) i to onoliko koliko mogu pojesti u dvije minute.

s time da moje imaju dva danau tjednu večernji post jer su debele ko prasice (zlatne), a gupiči i ekipa dobiju svaki dan, jer imaju bebice...