0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Ja sam ih uzgajao par godina.Mogu preživiti na dijeti od pšeničnih posija i salate, ali najbolje rastu i razmnožavaju se ako ih hranimo njihovom prirodnom hranom - svježom travom. To je i jedan od razloga zbog kojega sam odustao od uzgoja ove vrste. Preko ljeta nema problema, ali preko zime morao sam uzgajati svježu "travicu" (uglavnom pšenicu) u posudama u stanu. To mi je oduzimalo previše prostora i vremena, pa sam se okrenuo uzgoju drugih kultura.
Jaja polažu u posudu s vlažnim pijeskom. Bitno je da je posuda duboka barem 12cm! Ako je plića od toga, vjerojatno nećeš imati uspjeha (obzirom da su ovi skakavci iz pustinjskih krajeva ženke imaju nagon da jaja polože što je dublje moguće kako bi imala dovoljno vlage za razvoj).Mužjaci Locuste ne proizvode nikakve zvukove.Samo da napomenem, ovi skakavci, da bi rasli i razmnožavali se moraju tijekom dana imati visoku temperaturu (i relativno visok intenzitet svjetla) - barem 40-45C na hot-spotu. Oni su dnevne životinje i, kao i drugi poikilotermi, upijaju svoju toplinuiz sunčevog zračenja
ako mislimo na iste skakavce...Citat:Ja sam ih uzgajao par godina.Mogu preživiti na dijeti od pšeničnih posija i salate, ali najbolje rastu i razmnožavaju se ako ih hranimo njihovom prirodnom hranom - svježom travom. To je i jedan od razloga zbog kojega sam odustao od uzgoja ove vrste. Preko ljeta nema problema, ali preko zime morao sam uzgajati svježu "travicu" (uglavnom pšenicu) u posudama u stanu. To mi je oduzimalo previše prostora i vremena, pa sam se okrenuo uzgoju drugih kultura.Citat:Jaja polažu u posudu s vlažnim pijeskom. Bitno je da je posuda duboka barem 12cm! Ako je plića od toga, vjerojatno nećeš imati uspjeha (obzirom da su ovi skakavci iz pustinjskih krajeva ženke imaju nagon da jaja polože što je dublje moguće kako bi imala dovoljno vlage za razvoj).Mužjaci Locuste ne proizvode nikakve zvukove.Samo da napomenem, ovi skakavci, da bi rasli i razmnožavali se moraju tijekom dana imati visoku temperaturu (i relativno visok intenzitet svjetla) - barem 40-45C na hot-spotu. Oni su dnevne životinje i, kao i drugi poikilotermi, upijaju svoju toplinuiz sunčevog zračenjareko je jednom davno tu na forumu Nino G....pa to odluci oces uzgajat mladu travicu (ne mislim na tu, nego ovu obicnu) ili ces imat cvrcke koje hranis s pesjom hranom i jaja ostavljaju u posudici s vatom =)i ponovo pomazem ljenim ljudima a reko sam da necu...jezuš pa u raj bum isel od dobrote